De Blij Ei Challenge

De wat? De Blij Ei Challenge. Wie heeft dat nou weer bedacht? Ik zelf. Nee. Ja! Ja, echt waar. Zomaar. Het floepte er gisteren zo uit. Nou vooruit, vertel maar, wat is? Het is een 48 uur durende challenge op Twitter waarin ik mijzelf uitdaag niet mee te gaan in de negatieve shit daar.

Het houdt je nogal bezig, dat Twitter.

Ja, dat klopt. Ik vind het een heel erg leuk medium namelijk, maar het is verziekt. Het is een platform geworden, net als Facebook ooit een poosje was, om gal te spuwen. Om je te ontdoen van je negativiteit. Om door te slaan. Om te schelden, te vloeken en te tieren. Om te discrimineren. Om racistisch te zijn. Maar er is ook een hele toffe kant aan Twitter en die kant, die wil ik omhoog halen voor mezelf. Ik wil me niet meer laten meeslepen door die wandelende azijnzeikers die al beginnen te pissen als ze de kleur groen zien. Ik word afgemaakt daar, omdat ik links ben. Omdat ik vind dat vluchtelingen welkom zijn. Omdat ik vind dat het milieu en dieren net zo belangrijk zijn als wij mensen. Omdat ik vind dat de kloof tussen arm en rijk onacceptabel is. Ik word afgemaakt, bedreigd zelfs, om iets waar ik eigenlijk van kinds af aan al heel trots op ben, namelijk dat ik links ben. Ik doe niks verkeerd. Ik bedreig geen anderen en toch word ik regelmatig met de grond gelijk gemaakt. Voor wat? Echt, voor wat? Wtf heb ik jou misdaan dat je dat doet? Ik ken je verdomme niet eens! Het maakt me kwaad. En dat, dat ben ik dus zat.

Vandaar de Blij Ei Challenge.

Yes, vandaar. Ik wil kijken of het mogelijk is om mijn eigen blije ei te zijn op Twitter. Dat ben ik namelijk diep van binnen, een verdomd blij ei. Of dat lukt heb ik voor 95% zelf in de hand. Wat lees ik? Waar reageer ik op? Wie laat ik op mij reageren? Soms moet je daarvoor mensen blokkeren. Soms is dat een opluchting, soms is dat best lastig. Dan zijn er mensen die dingen best goed bedoelen, maar als ze na tig verzoeken om op te houden nog steeds doorgaan, dan wordt interesse irritant. Dan worden er grenzen overschreden. Dan wordt het bemoeien met en dan kan je niet anders dan voor jezelf opkomen en je grens trekken. Dan moet je overgaan tot blokkeren, anders kan je jezelf niet meer zijn en mezelf zijn, dat is nu net wat ik aan het leren ben. Hier op mijn blog is het anders. Daar ken je elkaar een beetje, maar op Twitter is het vaak lukraak schreeuwen tegen de eerste de beste die op je digitale pad komt. Het slaat helemaal nergens meer op.

Wat houdt het precies in, die Blij Ei Challenge?

48 uur lang ga ik niet in op negatieve berichten. Ga ik niet mee in het azijngezeik van anderen. Maar niet alleen ga ik er niet in mee, ik laat me er ook niet op een negatieve manier door beΓ―nvloeden. Iedere keer dat ik dat wel doe, gaat er hier een euro in de pot voor Giro555. Ik heb expres voor 48 uur gekozen, omdat het heel makkelijk klinkt, maar dat niet is. Het moet wel haalbaar zijn. Als het goed bevalt ga ik natuurlijk door. Dan maak ik er een maand van en als je iets eenmaal een maand hebt gedaan, dan is het een gewoonte geworden. Op deze manier hoop ik mijn eeuwige haat-liefde verhouding met Twitter om te toveren tot een langdurige liefdesrelatie. Tot de dood ons scheidt natuurlijk. β™₯

27 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenn schreef:

  Goed van je, succes!

 2. mensheidenaarde schreef:

  Wat is je twitter?;)

  1. Marion schreef:

   Zoek en gij zult vinden πŸ˜‹ maar met marion11777 kom je een heel eind 😊

   1. mensheidenaarde schreef:

    Hahah Oke bedankt!

 3. sjroughsedge schreef:

  Geweldig idee! Succes!

 4. sjroughsedge schreef:

  Ik ben je net gaan volgen, onder mij eigen naam. Deze naam (sjroughsedge) is slechts in gebruik voor mijn stuiverroman-vervolgverhaal.

 5. Niet stiekem 48 uur niet op twitter kijken hΓ¨ πŸ˜‰

  1. Marion schreef:

   Hahahaha dat was nog niet eens in me opgekomen. Wel een goed plan… πŸ€”

 6. Tamara TS schreef:

  Goed bezig! Ik kreeg precies hetzelfde vervelende gedoe, maar juist doordat ik rechts ben. Vandaar dat ik me nu online niet meer met politiek bezig houd en me er niet meer over uitlaat. Beetje beu, dat schelden met “beroepen en ziektes”. Eigenlijk toch te bizar voor woorden, dat wij alleen door de politiek eigenlijk niet samen zouden kunnen. Het gaat er alleen maar om dat je een goed mens bent en ik denk dat jij dat gewoon bent! Succes met de challenge en laat je niet gekmaken! 😘

  1. Marion schreef:

   Het is toch raar? Ik weet dat er extreem rechts en extreem links gasten zijn die elkaar het leven zuur maken, maar laat ze het lekker bij elkaar doen en laat ons met rust! Ik ben nog niet zover dat ik het links (sorry πŸ˜†) kan laten liggen, maar wie weet dat ik ooit net zo verstandig word als jij 😊

 7. joorloveswriting schreef:

  Wauw wat super goed zeg!!! Succes meid!!

 8. chucky1012 schreef:

  Geweldig plan en veel succes πŸ˜‰

  Xoxo

 9. Geri schreef:

  Wat een leuk plan!!!!!!!!
  Veel succes.

 10. Geri schreef:

  Kun je ook niet weer een foto-challenge bedenken op Instagram? Net zoals rond de kerstdagen. Ik vond dat zo leuk. Ik heb daarna nog meegedaan aan een Amerikaanse boek foto challenge. Maar ik vond het niet leuk. De boeken die “men” las ken ik niet en het was allemaal hetzelfde. Hoeft niet hoor. Maar ik zou het leuk vinden.

  1. Marion schreef:

   Oh dat is een leuk idee! Ga ik eens over nadenken! ❀

 11. BySilke schreef:

  Hihi die foto πŸ˜€ Ik zag het al voorbijkomen op Twitter, succes hoor Marion! Bij deze blaas ik een hoop positiviteit naar je toe πŸ˜‰

 12. mariellemarielle schreef:

  wat leuk!
  Haha en dat plaatje erbij…

  Succes!

  ps ik heb geen twitter maar lees vast wel op je blog hoe het gegaan is!

  1. Marion schreef:

   Het gaat top! Ik ga er maar meteen een week van maken denk ik 😊

 13. Nathalie schreef:

  Ik ben heel benieuwd!! Maar het gaat je lukken… en anders heeft giro555 mazzel!

 14. Joyce J schreef:

  Zet ‘m op en laat je niet gek maken!

  1. Marion schreef:

   Het waren twee geweldige dagen πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

 15. Lot schreef:

  Ik begrijp helemaal niets van het hele gedoe op Twitter, als zulke dingen er gebeuren zou ik me er al heel snel van afwenden. Dan mis ik maar de leuke en intresante dingen, zonder mij draait de wereld ook gewoon dor.

  1. Marion schreef:

   Het is voor mij ook een middel om contact te hebben met de buitenwereld. Mensen met dezelfde problemen, angsten, klachten. Die wil en kan ik niet missen. Daarnaast is het ook een manier om contact te kunnen hebben met politici enzo, deelnemen aan de Giro555 actie, al dat soort dingen. En de challenge werkt. Twee dagen zonder problemen πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

 16. Sabine schreef:

  Jeej wat goed! Dit gaat je helemaal lukken meid!

  1. Marion schreef:

   Het helpt echt. Even een stok achter de deur om me niet mee te laten zuigen in die negatieve energie. Heb de challenge meteen verlengd tot aan het einde van de maand πŸ˜†

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.