Spritualiteit

Rust


Getagd: , .

En zo is de Pasen alweer voorbij. Zelf heb ik er weinig van gemerkt. Geen paaseitjes. Daar heb ik me vorige maand al misselijk aan gegeten. Geen Paasbrunch. Geen extra dag vrij. Het enige waar ik rekening mee moest houden waren de openingstijden van de winkel hier op de hoek. Meer niet. 

Het is nog maar 9:40 uur als ik aan dit artikel begin en ik heb mijn eerste en belangrijkste taak voor vandaag er alweer op zitten. Ik wilde de tafel anders inrichten en dat heb ik gedaan. Ik heb een paar mooie stenen bij elkaar gezocht, een paar boeddha beeldjes neergezet en een paar kaarsen aangestoken. Dan nog mijn dagkaart erbij en het mooie tafereeltje is compleet. Wat een rust.

De laatste dagen ben ik veel van de spullen die ik niet gebruik of niet meer nodig heb, weg aan het doen. Ik geef ze weg, gooi ze weg of verkoop ze. Het zijn vooral kaartendecks die maar liggen te liggen. Sieraden die ik kocht om de heb. Stenen die liggen te verstoffen. Ik bekijk alles rustig. Laat het bedachtzaam door mijn handen gaan en voel. Heb ik nog iets met dit item? Doet het nog iets voor mij? Niet? Dan gaat het weg. Soms gaat er zelfs iets weg waar ik nog wel een binding mee heb. Ik hoop dan dat dat bijzondere gevoel overgedragen kan worden aan een ander.

Ik voel de rust die het met zich meebrengt om spullen weg te doen, maar ik voel ook wat het is om iets te vinden wat me écht blij maakt. Zo zag ik gisteren op Marktplaats een oud oosters sieradenkastje. Ik was op slag verliefd. De prijs was te verwaarlozen. Het kastje kwam op andere plaatsen voorbij voor het dubbele. Daarnaast zag ik nog een boek met kaarten. Nieuwprijs € 50,-. Overal werd het boek tweedehands aangeboden voor tussen de € 20,- en € 30,-. Deze meneer, dezelfde als van het oosterse sieradenkastje, bood het boek en de kaarten samen aan voor € 2,50. Ik kon mijn geluk niet op. Het voelt zo fijn om alleen de dingen om mij heen te verzamelen die rust brengen. Waar ik dagelijks van kan en zal genieten. Je moet er even flink wat dagen, weken, misschien wel maanden, de tijd voor nemen, maar het is het waard.

Ik kijk nu recht vooruit. Naar mijn kleine altaar op tafel en het enige wat ik zie en voel is rust. ♥

19 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s