Rust

En zo is de Pasen alweer voorbij. Zelf heb ik er weinig van gemerkt. Geen paaseitjes. Daar heb ik me vorige maand al misselijk aan gegeten. Geen Paasbrunch. Geen extra dag vrij. Het enige waar ik rekening mee moest houden waren de openingstijden van de winkel hier op de hoek. Meer niet. 

Het is nog maar 9:40 uur als ik aan dit artikel begin en ik heb mijn eerste en belangrijkste taak voor vandaag er alweer op zitten. Ik wilde de tafel anders inrichten en dat heb ik gedaan. Ik heb een paar mooie stenen bij elkaar gezocht, een paar boeddha beeldjes neergezet en een paar kaarsen aangestoken. Dan nog mijn dagkaart erbij en het mooie tafereeltje is compleet. Wat een rust.

De laatste dagen ben ik veel van de spullen die ik niet gebruik of niet meer nodig heb, weg aan het doen. Ik geef ze weg, gooi ze weg of verkoop ze. Het zijn vooral kaartendecks die maar liggen te liggen. Sieraden die ik kocht om de heb. Stenen die liggen te verstoffen. Ik bekijk alles rustig. Laat het bedachtzaam door mijn handen gaan en voel. Heb ik nog iets met dit item? Doet het nog iets voor mij? Niet? Dan gaat het weg. Soms gaat er zelfs iets weg waar ik nog wel een binding mee heb. Ik hoop dan dat dat bijzondere gevoel overgedragen kan worden aan een ander.

Ik voel de rust die het met zich meebrengt om spullen weg te doen, maar ik voel ook wat het is om iets te vinden wat me écht blij maakt. Zo zag ik gisteren op Marktplaats een oud oosters sieradenkastje. Ik was op slag verliefd. De prijs was te verwaarlozen. Het kastje kwam op andere plaatsen voorbij voor het dubbele. Daarnaast zag ik nog een boek met kaarten. Nieuwprijs € 50,-. Overal werd het boek tweedehands aangeboden voor tussen de € 20,- en € 30,-. Deze meneer, dezelfde als van het oosterse sieradenkastje, bood het boek en de kaarten samen aan voor € 2,50. Ik kon mijn geluk niet op. Het voelt zo fijn om alleen de dingen om mij heen te verzamelen die rust brengen. Waar ik dagelijks van kan en zal genieten. Je moet er even flink wat dagen, weken, misschien wel maanden, de tijd voor nemen, maar het is het waard.

Ik kijk nu recht vooruit. Naar mijn kleine altaar op tafel en het enige wat ik zie en voel is rust. ♥

19 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Wat fijn voor je! Die rust is je zo gegund❤

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Yvonne. X

 2. sonja.frl schreef:

  Zo belangrijk, rust. Zou iedereen vaker bij stil moeten staan. Fijn dat je het kunt vinden in mooie dingen om je heen en dat je het nu kunt vinden. xxx

  1. Marion schreef:

   Ja, absoluut. Het leven raast vaak veel te snel aan ons voorbij ❤

 3. leegschrift schreef:

  Rust, we blijven zoeken. Zalig blogje.

 4. mariellemarielle schreef:

  Wat ontzettend fijn voor je!!!
  Mooi zeg dat je zelf kunt aanvoelen wat blijft en wat niet. Ik bedoel daarmee dat ik het knap vind dat je dit voelt IPV alleen je ratio gebruikt!

  Fijn die koop, veel plezier ervan!

  😘

 5. bentenge schreef:

  Rust is een waardevol goed in deze hectische maatschappij.

 6. Joyce schreef:

  Opruimen is zo heerlijk! Ik doe al weken zo nu en dan niet anders! De voorraadkast, de zolder, het dressoir, kledingkast van mezelf en de kids en hun speelgoed. Voor de kids had ik wat Pasen dingen neergezet, vandaag alweer opgeruimd. Rust en overzicht in huis, heerlijk!!!

 7. Emily schreef:

  Wat mooi dat dit zo op je pad komt terwijl je andere spullen weg doet. 🙂

 8. joorloveswriting schreef:

  Wauw wat tof zeg!!! Geluk dat je het tegen kwam op marktplaats zo’n mooie prijsje! En meid je verdiend echt de rust! 🙂

 9. Sabine schreef:

  Heerlijk, rust! Iets dat een mens nodig en verdiend heeft!

 10. chucky1012 schreef:

  Fijn dat je rust hebt en alles opgeruimd is.
  Geweldig zulke prachtige aankopen 😉

  Xoxo

 11. Lenteschoonmaak – we moeten er ook eens werk van maken. Of niet, want voor we het weten is het zomer en ‘zomerschoonmaak’ klinkt zo belachelijk…

 12. Saar schreef:

  Mooi 😊 rust is zo belangrijk! Fijn dat jij het gevonden hebt!

 13. levelieze schreef:

  Ik ben ook aan de lenteschoonmaak bezig. Ik hou niet zo heel veel bij, dus ook niet al te veel dingen om weg te doen. Het enige dat ik op dat gebied moeilijk vind is beslissen of ik het verkoop of gewoon naar de kringwinkel doe.
  Pasen is hier klassiek gaan eten met mijn ooms, de paashaas komt niet meer (al was hij op het werk wel heel genereus) en paasversiering heb ik eigenlijk niet.

 14. MoJuffie schreef:

  Rust. Jouw woorden komen precies op het goede moment voorbij voor mij. Ga ze zo nogmaals overlezen. En een kaart uit jouw prachtige kaartendeck trekken. Dank je wel Marion.

  Knuffel!

 15. Roos schreef:

  Mooie amethist heb je daar liggen! Die rust verdien je; goed dat je je daar nu op richt, en dat het effect heeft. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.