Dat minimaliseren? Dat gaat niet zo goed

on

Dat minimaliseren gaat niet helemaal goed hier. Ik verkoop een boel en doe ook veel weg, maar ik koop nog veel meer. Oké, niet zo heul veul meer. Ik bedoel, er komt niet meer binnen dan eruit gaat, maar het oorspronkelijke idee van minimaliseren heb ik de laatste dagen vakkundig om zeep geholpen.

Ik verkocht meerdere stenen en kettingen. Daar kocht ik één steen voor terug. Oh nee, wacht. Ik kocht er twee terug. Maar wel twee die al heel lang op mijn verlanglijstje stonden. Een zwarte maansteen en een blauwe calciet. Maar minimaliseren is het niet.

Ik verkocht vier kaartendecks, maar … ik durf het bijna niet te zeggen … ik kocht er het dubbele aantal voor terug. Marion toch! Ik weet het! Ik weet het! Het is niet oké, maar ze waren zo goedkoop! Kijk, en daar ga je al. Dat is even helemaal de verkeerde denkwijze. Toch ben ik er niet helemaal ontevreden over. Ik doe de decks weg die ik niet meer gebruik. De engelenkaarten, waar ik ooit mee begon op mijn spirituele pad. Daar komen nu kaarten voor in de plaats die veel meer op het boeddhisme gericht zijn. Kaarten van de Dalai Lama. Tao. Ik kocht ook een set enneagram kaarten. Om mee te werken. Maar dan nog, dit plan pakt compleet anders uit dan in eerste instantie de bedoeling was.

Ik kocht ook nog een sieradenkastje. Wat heel raar klinkt, want ik heb net al mijn sieraden verkocht. Ik was echter op slag verliefd. Tja….

Gelukkig weet ik wel wat ik doe. Er gaat hier zelden meer geld uit dan er binnen komt. Rood staan is niet aan mij besteed. Heel af en toe gebeurt het, maar meer dan een paar tientjes is het nooit. Ik vind het gewoon geen fijn idee om rood te staan. Sta ik het wel, dan is dat voor mij een heel duidelijk teken dat de hand op de knip moet. Zover is het nog niet. Vandaag worden er drie pakketjes bezorgd. De stenen, het kastje en een cadeautje voor mijn vader die in mei 70 jaar wordt. Wellicht volgt er vandaag nog wel een shoplog. Of anders morgen. Ja, dat is wel weer eens leuk om te doen.

Fijne dag, mensen. Maak er wat moois van. ♥

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Wat heb je veel moois geshopt 😉
  Je mag een keer jezelf eens goed in de watten leggen met mooie kado’s.
  Leuk dat er bij jou pakketjes binnen moeten komen.
  Ik ben zo benieuwd naar je shoplog….

  Fijne en mooie dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Dat is fijn om te horen! XXX

 2. Rob Alberts schreef:

  Fijne dag!

  Vrolijke groet,

 3. Jolanda schreef:

  Er moet hier gewoon veel binnen komen…niet voor mezelf, daarvoor alleen wat echt nodig is. Ondergoed, beddengoed, een nieuw T-shirt als er een echt versleten is, en dan het liefst in een kringloopwinkel voor een paar euro. Wat er echt MOET binnenkomen is voer…zo’n 150 kg brokken voor de 70 honden/katten/konijnen die ik elke twee maanden een voedselpakket geef. De eigenaren kunnen zo hun dieren houden, en oh wat is dat nodig als je een alleenstaande moeder of oudere bent. Niet zo eenzaam zijn, het geluk van een klein meisje zien als ze eten voor poes mee krijgt, en soms een speeltje. En natuurlijk heb ik dan voor zo’n kind ook wat leuks in huis. Wat komen ze tekort, kinderen met een moeder die van 20€ per week moet leven. Maar ik dwaal helemaal af..het is heel gezond om jezelf af en toe te verwennen, zou iedereen moeten doen en er van genieten, veel plezier met je pakketjes vandaag 🚛🚚

 4. Mrs Curly schreef:

  Ach, af en toe mag dat wel eens toch? 😉 Als ik dat lees heb je ook al keiveel weg gedaan, dan is het zeker geen ‘schande’ om iets nieuw te kopen! 😉

 5. leegschrift schreef:

  Wat zal de dag morgen weer brengen. Het blijft een avontuur.

 6. Jacqueline schreef:

  Hihi, wel herkenbaar hoor. Elke keer als ik hier de bezem erdoorheen haal, is het zo weer aangevuld.

 7. Sabine schreef:

  Haha soms is het echt fijn wat leuke dingen voor jezelf te kopen! Ik geef zelf heel weinig uit en ben niet gevoelig voor koopjes ed. Wel als ik iets echt nodig heb, dan zoek ik de goedkoopste optie van de beste kwaliteit. Vorige week nog trouwschoenen gekocht voor omgerekend zo’n 30 euro. Vond ik wel een mooie deal haha

 8. levelieze schreef:

  Als die nieuwe spullen je gelukkig maken en de oude niet meer, dan ben je nog steeds goed bezig denk ik zo.

 9. mariellemarielle schreef:

  Weet je wat ik juist zo mooi vind…dat je het geld besteed voor jezelf, echt voor jezelf, dingen die niet perse nuttig zijn of voor een ander maar voor jezelf! Geniet ervan!!!!
  x

 10. Potverdorie, we leven maar één keer. Je hebt discipline wat je financiën betreft, dan mag je toch je zin doen? Goed zo!

 11. joorloveswriting schreef:

  ik herken sommige dingen wel hoor… 🙂 probeer zelf dingen weg te doen koop ik later weer dingen voor terug….
  Ik ben benieuwd naar je eventuele shop log!!
  Nog een fijne dag marion!

 12. taraschrijft schreef:

  Zo herkenbaar !! 🙂 🙂 maar we zijn op de goede weg !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.