Chronisch ziek

Een dikke middelvinger


Getagd: , .

Ja, het is niet bepaald een feestje op het moment. Sinds ik die twee weken met therapie over mijn grenzen ben gegaan, zijn de ontstekingen weer in volle hevigheid aanwezig. Ik wéét dat ik zo’n zes weken rust nodig heb om te herstellen, maar pleuris man, weet je hoe lang zes weken is? 

Dat is dan ook meteen het probleem. Zes weken is zo lang, dat houdt bijna niemand vol. Gevolg is dat je na vijf dagen denkt; ja, het is wel goed. Nu moet ik echt even dit of dat doen. Gevolg is dat de ontstekingen weer verergeren en na 1 dag(deel) iets doen kan je er meteen weer een week bij optellen. Gewoon even zes weken rust houden is niet gewoon even. Dat is echt vreselijk ingewikkeld en vergt enorm veel discipline.

Ik hoor een aantal mensen denken: Kan je geen medicatie krijgen? Normaliter krijg je antibiotica. Probleem is dat de antibiotica bij mij niet meer werkt. Ik heb al zoveel gehad, dat wil je niet weten. Daarnaast heeft één kuurtje geen zin. Normaal krijg je een kuur van tien dagen of zo. Bij HS krijg je een kuur van drie tot zes weken. Soms moet je zelfs langer dan zes maanden slikken. Dat is bij mij geen optie, want mijn darmen trekken dat niet. Rust is dus echt de enige manier en dus proberen we rust te houden. Ik lig al dagenlang op bed. Sta ’s ochtends wel even op, maar vaak hou ik dat maar een paar uurtjes vol. That sucks.

De frustratie begint de overhand te nemen en daarom besloot ik het nu maar even van me af te schrijven. Eigenlijk wilde ik leuk een soort van shoplog maken, maar tot nu toe is het gewoon niet te doen. Ik heb geen energie om foto’s te maken en daarnaast kan ik mijn linkerarm niet goed gebruiken. Foto’s maken met één hand is verdomd ingewikkeld kan ik u vertellen. Mijn blog wordt er dan ook niet gezelliger op, maar het is voor nu niet anders. This is my life en op dit moment is dat gewoon een dikke middelvinger. ♥

24 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s