Ondraaglijke pijn

Gisteravond was de pijn zo erg dat ik zonder pardon eigenhandig een schaar in een abces heb gezet. Weer. En weer stom natuurlijk, want een schaar is niet steriel. Maar ik hield het niet meer. Ik zag, zonder iets te voelen, de punt van de schaar er aan de ene kan ingaan en aan de andere kant weer uitkomen. 

De pijn van zo’n abces is zo erg, dat je dus de pijn van een mes of schaar in je lichaam zetten niet voelt. Daarnaast is ook je verstand uitgeschakeld, want iedereen weet dat een schaar of een mes wat je in huis hebt, niet steriel is. Toch doe je het. De pijn is te erg. De pijn is ondraaglijk op zo’n moment.

Nu ben ik geen complete randdebiel en heb ik wel een apart schaartje daarvoor die ik altijd zo goed en zo kwaad als het kan ontsmet, maar helemaal clean is het natuurlijk niet. Buiten dat kan je er zelf nooit dusdanig goed bij dat je echt de kern raakt. Het is een oppervlakkige snee. Je krijgt in het ziekenhuis niet voor niets meestal een plaatselijke verdoving. Hoe dan ook, ik kan nu maar op één ding hopen en dat is dat de wond zelf niet ook gaat ontsteken. Gelukkig heb ik alles in huis om de kans zo klein mogelijk te houden.

Ik ben op. Ik ben klaar met deze ziekte. Ik trek het even echt niet meer. Fijne Koningsdag allemaal. ♥

38 reacties op ‘Ondraaglijke pijn

 1. O, wat begrijp ik je goed…ben op het moment in bezit van twee nog niet uitgebroede abcessen. En wat zit mijn pup van 37 kilo daar heerlijk op, mijn zijn knokige ellebogen. Hij snapt er niets van als hij op schoot komt en ik even bijna een lelijk woord zeg van de pijn, mijn lummel….Maar jij bent van deze weer even af, nog een weekje genezen en dan is hij weer klaar.

 2. Wat ongelooflijk afschuwelijk, maar ik kan het me wel voorstellen. Soms kan je het gewoon niet meer aan, dan handel je uit frustratie, paniek of complete verstandsverbijstering. Dat maakt je een mens. Ik hoop dat je vandaag een betere dag hebt. *knuffel*

 3. Ik word hier echt even stil van, Marion. Wat naar dat je zo veel pijn hebt en het telkens zo lang moet duren vooraleer je weer enige verlichting hebt. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen & ik ging eerst niet reageren, maar wilde wel even laten weten dat ik heel erg aan je denk. Dikke knuffel & hou je goed!

 4. Meid wat heftig, kan het me zo voorstellen. Nu ik dat ene filmpje heb gezien wat je een tijdje terug op de blog zette begrijp ik nu wat het is en hoe zo een abces eruit ziet. Echt een dikke virtuele knuffel xxx

 5. Hoe is het nu met je?
  Gisteren eens gekeken wat dat nu echt is en erg geschrokken van de foto’s en de onvoorspelbaarheid van deze ziekte.

  1. Wat lief, Lot! Je hebt geen idee hoeveel dat voor me betekent. Dat iemand de moeite neemt om zich even te verdiepen, dat is zo… Ja, kan even niet op het woord komen. Dank je wel daarvoor.

   Gisteren de hele dag op bed gelegen en het lijkt wat rustiger nu. Al zal het nog wel een week of twee duren voor het echt weg is. Rust!

  1. Het gaat ietsje beter. Gisteren hele dag op bed gelegen en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. De wond is niet gaan ontsteken zo lijkt het. Gelukkig. Wat een gedoe allemaal, maar het gaat weer. Dank je wel.

 6. Shit Marion… ‘naar en heftig’ dekken de lading echt totaal niet. Ik kan me niet eens voor 1% indenken hoeveel pijn je moet hebben om zelf zo’n abces open te prikken. Sterkte meid. Hoop dat je, nu een paar dagen na Koningsdag inmiddels minder pijn hebt. Denk aan jou! 😘

 7. K*tzooi! Hoe fijn zou het zijn als er eindelijk eens iets bedacht wordt dat de pijn tegen houd, de abcessen vermindert… Kan me niet voorstellen hoe erg het moet zijn als je zelf besluit om het open te willen knippen; en dan klaag ik soms over een blaar, shame.
  Hoop dat het niet is gaan ontsteken. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.