Chronisch ziek, Psychische Shit

Medische Psychologie


Getagd: , .

Even een korte update over het gesprek wat ik vandaag had wat betreft therapie. De schematherapie is nu echt definitief van de baan. Het traject bij de GGZ wordt afgesloten. We gaan nog wél één mogelijkheid bekijken en dat is de medische psychologie.

Medische psychologie. Ik moet bekennen dat ik er nog niet eerder van gehoord had, maar toen mijn therapeute vertelde wat het inhield, was ik meteen enthousiast. Dit is iets wat ik wel kan gebruiken. Iemand die kijkt naar de combinatie van mijn lichamelijke en geestelijke klachten. Tot nu toe is er alleen of naar mijn persoonlijkheidsstoornissen of naar de HS en PDS gekeken. Er is nog niet eerder naar de combinatie van die twee gekeken. Ik rende continu heen en weer tussen twee verschillende paden. Pas als ik thuiskwam kon ik rustig op dat ene pad gaan wandelen. Alleen thuis en bij vrienden en familie kon ik psychisch én fysiek ziek zijn. In de hulpverlening was dit gek genoeg tot op heden niet mogelijk.

Maar niet te vroeg gejuicht. Er is natuurlijk weer een probleem. In dit geval is dat, dat mijn medisch specialist mij moet doorverwijzen en tsja, laat ik die nou net niet hebben. Voor de HS tenminste niet. Ik heb wel een behandelend MDL-arts, maar PDS is niet de reden waarom ik niet kan werken. Dat is de hidradenitis. Daarvoor ben ik echter uitbehandeld. Nu zou je denken, stuur even een berichtje naar je oude arts, maar zo makkelijk gaat dat niet. Ten eerste is hij met pensioen en ten tweede is er ook nog eens een regel dat de medisch specialist die jou doorverwijst werkzaam moet zijn in één van de aangesloten ziekenhuizen. Zo zou ik terecht kunnen in één van de Rijnstate ziekenhuizen, mits ik bij één van hun medisch specialisten in behandeling ben.

Hier zakt je broek toch van af of niet dan? Hoe ingewikkeld wil je het hebben? Ik heb al HS sinds mijn tienerjaren. De diagnose kreeg ik pas rond mijn dertigste. En niet eens van een specialist, maar van mijn huisarts. Het kan toch niet zo zijn dat ik eerst weer een verwijzing nodig heb naar een dermatoloog, daar over een maand een keer terecht kan, dat hij of zij mij vervolgens weer moet doorverwijzen naar iemand die gespecialiseerd is in HS, want een dermatoloog zelf stelt zelden die diagnose, dat ik daar dan ook nog eens tegen die arts moet gaan zeggen dat ik niet bij hem in behandeling wil, geen zalfjes, geen onderzoeken, geen medicatie, geen operatie, helemaal niets, enkel en alleen een verwijzing naar een medisch psycholoog, omdat die verrekte klote HS, die ik nu enigszins onder controle heb, tot twee jaar terug mijn leven compleet verziekte en dat ik daar nu nog steeds zulke heftige gevolgen van ondervind, dat ik nog steeds niet normaal kan functioneren in deze gekmakende maatschappij? Zie je het voor je? Nee? Ik wel. Ik sta namelijk helemaal nergens meer van te kijken tegenwoordig. ♥

29 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s