Het Creatieve Nee

Waar kwam die beslissing uit mijn vorige post, om de reacties op mijn blog uit te zetten, nu eigenlijk precies vandaan? Ik tob tenslotte al heel lang met deze kwestie. Waarom nu dan ineens toch de knoop doorhakken? Dat kwam door bovenstaande kaart die ik eergisteren trok: Het creatieve Nee.

Vind je het moeilijk om het respect en de erkenning te krijgen die je wilt en die je verdient? Ben je in een machtsstrijd gewikkeld met een autoriteit, of heb je het gevoel dat anderen je onder controle proberen te houden? Word je over je eigen grenzen geduwd en heb je een gevoel van wrok? Dan is je ziel bezig je te waarschuwen dat het noodzakelijk is dat je dit frustratiepatroon eens, en voor altijd, moet doorbreken door je eigen autoriteit over je leven op te pakken. Dit kun je alleen doen door duidelijke grenzen te stellen en door nee te leren zeggen.

De bedoeling van je ziel op dit moment is dat jij de ware autoriteit bent voor je leven, doordat je absoluut duidelijk bent en verantwoordelijk voor het stellen en aangeven van je grenzen. Er zijn momenten dat je het meest gediend bent bij het creatieve nee, ook al is dat vaak moeilijk om te zeggen en er ook bij te blijven.

Wees voorzichtig met mensen die aan de buitenkant met je meegaan, maar van binnen terughoudend zijn. Ze schijnen het eerst volkomen met je eens te zijn, maar later slaan ze terug.

De les die ik hieruit trek: Erken en bepaal eerst wat je grenzen zijn, communiceer dat en hou voet bij stuk. Wees bereid om anderen op bepaalde zaken aan te spreken. Wees niet bang om impopulair te zijn. Het belangrijkste is om je eigen onafhankelijkheid en integriteit vast te houden. ♥