Het was me een waar genoegen

on

Het was me het weekje wel. Het bloggen werd er niet leuker op. Twitter werd er wederom niet leuker op. En dat allemaal omdat men tegenwoordig vindt dat men alles maar moet kunnen zeggen. Ik werd beledigd, uitgescholden en mensen, het is welletjes.

Van één van mijn Twittervrienden heb ik ondertussen geleerd het woord gutmensch als compliment te zien. Ze roepen en schreeuwen maar, ik ben inderdaad een goed mens. Daar doe ik iedere dag mijn uiterste best voor en dat is waar het om gaat. Je best doen. Goede intenties hebben. De wereld een stukje mooier maken dan hij nu is.

Links schijnt tegenwoordig een enorme bedreiging te zijn voor de rest van de wereld. We zijn net zo erg als nazi’s. En ik neuk met negers. Dat soort shit krijg je als linkse vrouw over je heen op Twitter. Whatever, vriend, ik neuk tenminste en dat moet jij nog maar voor elkaar zien te krijgen.

Dan ben ik ook nog eens een mietje. Chronisch ziek. Teren op de zak van de staat. En ik ben dik. Maar niet dik genoeg. Ik ben bij nader inzien toch niet zo’n goed mens als ik dacht dat ik was. Ik roep maar wat vanuit mijn bed. Dat kunnen we tenslotte allemaal. Ja, maar ik roep tenminste mooie dingen.

Er komt echter een moment dat je er niet meer tegen kunt en dat punt is nu bereikt. Iedere keer als ik een reactie krijg op Twitter of op mijn blog, dan zie ik alweer met angst en beven uit naar de inhoud. Wat krijg ik nu weer over me heen? Dat ben ik zat. Ik heb alles geprobeerd. Slotje erop. Mensen blokkeren. Maar men weet altijd wel een weg te vinden om je te bereiken. Via andermans account en als dat niet meer lukt via andere social media lijntjes of via de mail. Mijn mailadres staat tenslotte gewoon hier op mijn blog.

Ik heb overwogen te stoppen met bloggen. Ik heb overwogen Twitter te verwijderen. Ik heb overwogen een nieuw blog te beginnen. Ik heb overwogen een nieuw Twitter account aan te maken. Ik heb van alles overwogen, maar ik wil gewoon lekker blijven schrijven hier op Mijn Kladblog. De afgelopen dagen heb ik de reacties op handmatig goedkeuren gezet. Dat helpt wel iets, maar je moet nog steeds afwachten wat je tegenkomt. Voorlopig gaan ze dus even helemaal uit. Ik weet wel wie er meelezen hier. Daar heb ik geen reacties voor nodig. Thanks allemaal voor jullie begrip, want dat hebben jullie. Dat weet ik. ♥