Waar is Marion gebleven?

on

Het is een record. Vier dagen achtereen verscheen er niets op Mijn Kladblog. Dit is niet voorgekomen sinds de start van mijn blog op 26 december 2013. De reden was echter iets minder leuk. Mijn moeder heeft namelijk in de nacht van woensdag op donderdag een hartaanval gehad.

Om 7:15 uur maakt Peter me wakker. “Marion, de telefoon gaat. Je ouders.” In plaats van op te nemen staat hij verbaasd naar het apparaat te kijken alsof hij voor het eerst van zijn leven een telefoon hoort overgaan. “Dat kan niet goed zijn, Marion.” Nee”, zeg ik, “dat kan niet goed zijn”. Ik pak de telefoon van hem over en bel terug. In gesprek. Kut.

Dan pak ik mijn mobiel. Een berichtje van mijn zus. Al om 5:30 uur verstuurd. “Wil je mij bellen als je wakker bent. En niet te erg schrikken hoor.” Oké, er is niemand dood. Anders had ik natuurlijk wel heel erg mogen schrikken. Dat scheelt alweer. Ik bel niet veel later nog een keer terug en krijg mijn zus aan de telefoon. Waar ik altijd verwacht dat er iets met mijn vader is, was het deze keer mijn moeder. Een hartaanval. Vannacht om 2:30 uur is ze opgehaald met de ambulance en ze ligt nu op de hartbewaking. Ik schrik, maar voor de omstandigheden blijf ik eigenlijk nog behoorlijk kalm.

In de loop van de ochtend ga ik naar mijn vader toe. We wachten op nieuws. Dat komt, maar het is geen goed nieuws. Het infarct is waarschijnlijk zwaarder dan gedacht. De waarden (welke weet ik niet precies) verslechteren nog steeds. Om 14:00 uur mogen we even  bij mijn moeder langs. Ze ziet er moe uit, maar gelukkig niet getekend, zoals je dat soms ziet bij mensen die een infarct hebben gehad. Ik neem een steen voor haar mee, een rozenkwarts in de vorm van een hart, die ze af en toe vast kan houden. Verder kunnen we weinig voor haar doen.

Ik weet niet precies welke dag het was, maar volgens mij mag ze uiteindelijk dezelfde dag nog van de eerste harthulp af en mag ze naar de reguliere hartbewaking. Nog een dag later mag ze zelfs al van de hartbewaking af en gaat ze naar de afdeling Cardiologie. Vervelende is wel dat ze de eerste avond koorts er bovenop heeft gekregen. Dat betekent dat de hartkatheterisatie, die eigenlijk z.s.m. nodig is, niet door kan gaan. Uiteindelijk kan dit vrijdagavond doorgaan en als blijkt dat er een zeer ernstige vernauwing op de kruising van twee aderen zit, proberen ze direct te dotteren. Dit lukt! Er wordt een stent geplaatst en mijn moeder kan zelf op de monitor zien hoe de aderen weer vollopen met bloed.

Dit soort dagen zijn spannend en vermoeiend en dat liet mijn lichaam mij gisteren weten. Een nieuwe ontsteking in mijn rechter oksel. Dat is zwaar klote, want daar heb ik er nog nooit één gehad. Dat betekent dat ik er weer een nieuwe plek bij heb. Maar dat was niet het grootste probleem. Het grootste probleem waren mijn darmen. De pijn was gisteren al behoorlijk heftig en uiteindelijk rolde ik gisteravond weer over de grond van de pijn. De oorzaak? Ik vermoed vooral het niet aan mijn eetschema houden. Het ontbijt schoot er een keer bij in. Net als de lunch. Even snel iets tussendoor halen. Dat gaat bij mij dus meteen mis. Goed om te weten weer. Voortaan consequent blijven en stug dooreten.

Gisteren kon ik door de pijn dan ook niet bij mijn moeder op bezoek en of het vandaag gaat lukken weet ik ook nog niet. Het is bijna een half uur rijden, dan een uurtje daar en weer een half uur terugrijden. Ik wil niet langs de kant van de weg eindigen. Dat heb ik één keer meegemaakt en nee, dat nooit weer. Ik zie het straks wel. Voor nu gaat mijn moeder in ieder geval rustig aan vooruit en dat is het allerbelangrijkste. ♥

34 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Lieve meid,

  niets is zo vervelend dat je ouders zoiets overkomt.
  Het is verschrikkelijk en dit gun je niemand.
  Kijk wat je zelf aan kunt en neem er rustig de tijd voor.
  Het is begrijpelijk dat je hoofd op hol stond toen je gebeld werd en terug belde.
  Ben zo blij dat alles weer beter gaat met je mams.
  Hoop dat de ontstekingen binnenkort bij jou rustig zullen zijn.
  Hoop dat je kan genieten van het mooie weer.

  Knuffels en veel liefs Xoxo

  1. Marion schreef:

   Met dit soort dingen merk je pas echt weer hoe een ziekte je kan beperken. Voor veel mensen is het zo vanzelfsprekend om even heen en weer naar het ziekenhuis te rijden en zelfs dat lukt dan op dit moment niet. Maar goed, gelukkig gaat zij vooruit en dat is het belangrijkste nu. X

 2. JasMien schreef:

  Veel beterschap voor jouw moeder!

 3. Ik duim hard voor je moeder, en voor jou…

 4. Mel (Hippo256) schreef:

  Veel sterkte voor jou en je familie!

 5. Lot schreef:

  Sterkte en het vervelende is dat je zo weinig kan doen voor haar op het moment behalve veel aan denken.
  En je hoeft toch geen heel uur te blijven? Kwartiertje is eigenlijk altijd genoeg om even bij te praten en amen te zijn, dat is belangrijker dat je er even bent dan dat je lang kan blijven.

  1. Marion schreef:

   Ik snap wel wat je bedoelt, maar ik kan niet meteen terugrijden. Die houding in de auto is funest nu. Ik moet juist een poosje anders zitten, even lopen etc. Maar ik heb al gezegd dat ik niet ga. Heb nu continue krampaanvallen en dan moet ik direct naar het toilet. Het zijn gewoon twee klote ziektes die je vreselijk beperken. Het is niet anders.

   1. Lot schreef:

    Dat is inderdaad een extra handicap. Hoop dat je snel wel weer kan gaan.

 6. Alice schreef:

  Veel sterkte Marion voor jou en je familie. Kan me je frustratie heel goed voorstellen. Ik had het vorig jaar toen ik mijn vader lang niet zoveel kon bezoeken als eigenlijk nodig was geweest. Gelukkig gaat je moeder weer langzaam vooruit, dat is het belangrijkste.
  Liefs,
  Alice ❤

 7. Rob Alberts schreef:

  Heel veel sterkte voor jullie allemaal.
  Bemoedigende groet,

 8. Ciska schreef:

  Sterkte samen ,hoop dat je moeder snel weer naar huis mag en dat jij je ook wat beter gaat voelen XX

 9. kaardawn schreef:

  Sterkte! Ik herinner me nog van mijn mama in 2011, hoe lastig het is om op nieuws te wachten…

 10. bluebirdbelgium schreef:

  Jeeeee. Wat erg zeg. Heel veel sterkte voor jullie.

 11. Sabine schreef:

  Oh jeetje wat naar! Heel veel sterkte, voor je moeder ook! xx

 12. mariellemarielle schreef:

  Lieve Marion
  Bedankt voor je blog, ik was al op de hoogte natuurlijk maar toch fijn om iets van je te lezen
  Echt enorm heftig allemaal, merkte je vader het op of was je moeder zelf nog bij kennis toen het gebeurde?
  Wat naar dat jij nu ook weer zoveel pijn en narigheid hebt! De spanning doet je darmen ook geen goed denk ik.
  Heel naar voor je en vooral ook omdat je graag naar je moeder wil(de), maar je familie begrijpt je vast!! Pas maar goed op jezelf en wees mild naar jezelf!
  Sterkte voor jullie allemaal.
  Lieve groetjes van mij

 13. Thelifeshelives schreef:

  Lieve Marion,
  Wat verschrikkelijk voor jullie.
  Ik moet er niet aan denken dit mee te maken.
  Zo ontzettend schrikken.
  Ik hoop dat je moeder er weer helemaal bovenop komt.
  Nu ze de gevoelige plek hebben gevonden en het probleem hebben verholpen, zal ze zich misschien zelfs fitter gaan voelen dan voor het infarct.
  Veel sterkte, ook voor je eigen gezondheid.
  Xxxx

  1. Thelifeshelives schreef:

   Ik kon niet inloggen met Twitter of insta, maar ik ben dus EliUshi

 14. levelieze schreef:

  Heel veel beterschap voor je moeder en ook voor jezelf.
  Vreselijk dat zij in het ziekenhuis ligt en je niet zomaar bij haar langs kan gaan. Want je wil toch zoveel mogelijk tijd met haar doorbrengen kan ik me voorstellen.

 15. Joyce schreef:

  Sterkte voor jou en je mama!

 16. Koningskrabbels schreef:

  Wat schrikken dit, sterkte met alles! X

 17. Christine schreef:

  Sterkte en beterschap voor allebei !! Het valt niet mee meis, denk aan je! Veel liefs!

 18. Nina schreef:

  Ik zag het net op Instagram (ik hink wat achterop lately) en schrok me een ongeluk. Ik zou zo graag iets voor je kunnen doen, maar ik woon helaas te ver om je op mijn achterbank te leggen en je naar je mama te brengen 😟 Vanavond gaat er een kaarsje aan, in de hoop dat een paar positieve vonkjes jullie beiden bereiken. Warme knuffel x

 19. Anuscka schreef:

  Oei… sterkte, allemaal! 😘

 20. Anneke schreef:

  Ook van hieruit nog veel sterkte. Hopelijk knapt ze snel weer op.

 21. BySilke schreef:

  Duizend hartjes voor je mama en jij. Liefs ❤

 22. Bernadette schreef:

  Ik brand een kaarsje. Vele warme groetjes.

 23. Spike schreef:

  Heel veel sterkte & beterschap voor jullie mam.

 24. Roos schreef:

  Damn, dat is schrikken! Gelukkig gaat je moeder wel al iets vooruit. Sterkte, en beterschap voor jullie allebei! X

 25. Spontanity schreef:

  Och, jee sterkte meis!!

 26. yvonne schreef:

  Dit bericht had ik even gemist. Sterkte voor jullie allemaal!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. Het gaat naar omstandigheden goed met haar. De warmte was niet fijn, maar nu kan ze rustig aan gaan kijken wat ze allemaal wel/niet kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.