Draag wat je wilt

“Friendly reminder: het is heerlijk warm vandaag en iedereen mag dragen wat ie wil. Jij ook!” Deze tweet kwam net voorbij. Ik reageerde erop met: “Maat 46, kort jurkje aan, bubbelbenen, ongeschoren zelfs en onder de blauwe plekken. En oh my god…. zonder beha.”

De tekst op de afbeelding hierboven deed me denken aan een akkefietje op mijn blog een poosje geleden. Dat het echt niet kan dat dikke vrouwen een bikini dragen. Natuurlijk kan dat wel en sinds die discussie ben ik daar alleen maar zekerder van geworden. Waarom moet ik mij of iemand anders zich aanpassen, omdat een ander iets liever niet wil zien? Dat is de omgekeerde wereld natuurlijk. Het vervelende is, dit soort uitspraken worden min of meer geaccepteerd en dus gaan dikke mensen zich er ook maar naar gedragen. Trekken ze toch maar die lange broek aan met 30 graden, want ja, niemand wil die blubber benen zien toch? Trekken ze toch maar een oversized t-shirt over hun bikini aan onder het mom van: “Ik verbrand nu eenmaal heel snel.” Het is allemaal fucking bullshit, mensen! Dik, dun, kort, lang of zo gemiddeld dat je nooit uit de toon valt:

TREK AAN WAT JE AAN WILT TREKKEN!

En dat is in mijn geval een iets te kort jurkje met daaronder een stel ongeschoren, zéér witte, blubber benen mét een paar prachtige blauwe plekken om de boel op te sieren. Oh, en ik droeg ook nog eens geen bh. Shame on me. ♥

18 gedachten over “Draag wat je wilt

 1. Iedereen moet het zelf weten, maar ik heb gewoon geen gezeur over mijn littekens, weer die onbegrijpelijke ziekte uitleggen. Dan maar wat meer kleding, blijf toch liever binnen met dit weer, vreselijk, mijn ogen kunnen er ook niet tegen, hoort bij het soort reuma, en mijn honden zeuren er niet over, leve de tablet, radio en de Giro….

 2. Gelijk heb je!
  Dat ik me met dit weer liever in iets ruims hul, heeft voor mij te maken met dat het lekkerder zit als ik het warm heb. Maar het zou me ergens niets verbazen als ik het onbewust ook lekkerder vind zitten, omdat ik me kleed ‘zoals het hoort’. Ergens boeit het me niet; ik voel me niet fijn in een bikini, dus draag ik het niet. Maar ergens baal ik er natuurlijk wel van.

 3. Goed van je!! Lekker doen!
  Toevallig hoorde ik op de autoradio een stukje dat bijna alle vrouwen onzeker zijn over hun lichaam in badkleding!
  Ik vind het zo gaaf dat jij gewoon draagt wat je wilt.
  Fijn weekend!
  ps gaat het met de warmte qua hs?

 4. Dit. Dit helemaal!

  Ik vind dit zo fijn om te lezen.
  Zelf bungel ik op het randje van eetstoornis. Alleen maar omdat ik in mijn hoofd moet voldoen aan standaard “victoria secret model”.

  Maar. Gewoon dragen wat ik wil. Gewoon eten wat ik wil.
  Dát is wanneer ik me gelukkig voel. Dat is wanneer ik even “lekker puh” zeg tegen het “victoria secret” stemmetje.

 5. Op het moment draag ik een kort tricotjurkje uit de kringloop en dat zit erg fijn. Vriend vroeg of dat wel geschikt was om me buiten tuin te vertonen, nou nee misschien niet maar ik zie wel gekkere dingen met dit warme weer.
  Straks als ik niet meer weg hoef gaat bh ook uit.

 6. Jeej you go girl! Zo is het zoals het hoort! Ik krijg vaak te horen dat ik zulke witte benen heb. Straks in NL weer waarschijnlijk. Vreselijk irritant. Ja 1) hier in Bogotá is het altijd fris en ik loop dus nooit op blote benen dus worden ze ook niet bruin; 2) ik word sowieso bijna niet bruin en 3) wat maakt het uit??? Lekker doen dus, in gedachten heb ik mijn jurkjes voor NL ook al ingepakt!

 7. Ik denk alleen dat een badpak soms praktischer is, maar god, als je dat leuker vindt, draag dan gewoon een bikini. Als het maar makkelijk zit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.