Uh, nog even over die challenge

on

Nee nee nee, ik ga er niet mee stoppen voordat ik eraan begonnen ben. Al zou dat natuurlijk uitermate goed in mijn straatje passen. Ik en planningen, dat gaat nu eenmaal niet samen. Daarom is die hele planning die ik gisteren met jullie deelde ook meteen van de baan. Ik wilde net de eerste decks gaan uitzoeken en mijn hemel, waar moet ik beginnen?

Daarnaast, de eerste acht of negen decks met jullie delen? Dan kan ik enkel een foto van het doosje laten zien en meer niet. Zou ik de voorkant, de achterkant en een aantal kaarten laten zien, dan zit ik zo op een artikel met 80 foto’s. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Dus, zoals het zo vaak gaat bij mij: planning van de baan.

Laten we eerst eens beginnen met spiritualiteit an sich. Wat is het voor mij? Wat doet het voor mij? Wat betekent het voor mij? Ik ga expres alleen maar praten over mijzelf en mijn ervaringen. Met regelmaat lees ik dingen op internet over hoe het zou moeten. En het is dan spiritualiteit in zijn breedste vorm. Ik lees hoe je een reading “moet” geven. Welke edelsteen wel en niet bij elkaar passen. Al dat soort dingen. Voor mij geldt in de spirituele wereld één hoofdregel: er is géén goed of fout. Je gebruikt orakelkaarten op jouw manier. Je koopt de stenen die jij mooi vindt, die goed aanvoelen of waarvan je gelezen hebt dat de werking bij jou past. Ja, er zijn allerlei voorgeschreven manieren om tarotkaarten te lezen of om te mediteren, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Op jouw manier. Op de manier die voor jou goed voelt en die bij jou past.

Spiritualiteit is voor mij niets meer en niets minder dan een ontdekkingsreis naar het leven wat het beste bij je past zonder dat je daarbij enkel gebruikt maakt van het wetenschappelijk bewezen goed. Je durft verder te kijken en te geloven in jezelf, je intuïtie en de kracht van alles om je heen. Een zoektocht naar een leven waarin jij je het fijnst, mooist en prettigst voelt. Een leven vanuit liefde en vertrouwen waarin zo min mogelijk ruimte is voor angst en haat. Die spirituele reis kent voor mij geen eindbestemming. Die gaat door tot aan mijn dood.

Geloof ik in een leven na de dood? Ja en nee. Mijn ziel komt uit dezelfde bron als waar die van jou vandaan komt, maar wat die bron is? Ik heb geen flauw idee. Het kan een energievorm zijn, dan klinkt het meest logische, maar omdat ik in mijn zoektocht niet uit wil gaan van het logische, maakt het me eigenlijk niet zoveel uit. Het maakt me sowieso niet uit wat er hierna komt. Ik leef nu en ik denk dat dood gewoon dood is. Het bewustzijn, wat ik nu heb, als Marion zijnde, is dan foetsjie. Ik concentreer me dus vooral op het hier en nu.

Hoe zit het dan met die kaarten? Nou, die gebruik ik puur als een hulpmiddel om mijn intuïtie (het mooiste wat er is!) te vergroten. Als we geboren worden, weten we precies wat we moeten doen. We weten wanneer we moeten huilen, moeten lachen, moeten slapen, moeten eten en drinken. Zodra we echter oud genoeg zijn, wordt dat zoveel mogelijk aan banden gelegd. We leren hoe het ”hoort” en we krijgen enkel nog informatie uit boekjes. We doen niets meer op gevoel en daar gaat ons instinct, onze intuïtie. Dat vind ik zo ontzettend jammer. Ik hou ervan om op mijn gevoel te kunnen vertrouwen. Om vanuit mijn diepste zelf te weten wat voor mij goed of fout is. Om te kunnen handelen zonder twijfel. Om te kunnen leven vanuit liefde en zekerheid in plaats van uit angst en onzekerheid. De orakelkaarten die ik gebruik helpen mij om meer en meer op die manier te kunnen leven. Ik vertrouw erop dat ik de kaart voor me krijg die ik op dat moment ”nodig” heb en al zou dat niet zo zijn, ik kan iets leren van iedere kaart en daar gaat het om. Mijn spirituele pad is puur een positieve ontwikkeling van mijn zijn.

De kaart die ik vandaag trok, voor ons allemaal, is de kaart Acceptance. Die zal voor iedereen iets anders oproepen. De één kijkt puur naar het woord en op het moment dat je het woord in je opneemt, komen er allerlei associaties naar boven. Voor mij is dat vooral het accepteren van het feit dat mensen andere meningen hebben. Dat ik de reacties op dit artikel open moet zetten en moet accepteren dat er mensen zijn die anders denken. Dat ik ze niet hoef te overtuigen van hoe mooi of fijn het leven op deze manier is, omdat ik dat enkel en alleen voor mijzelf kan bepalen.

Voel je vrij om te reageren of om te vertellen wat spiritualiteit voor jou betekent of wat de kaart bovenaan dit artikel voor jou betekent. Ik hoop dat we veel met elkaar kunnen delen de komende maand. Fijne dag vandaag. ♥

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sabine schreef:

  Interessant! Ik vind mezelf niet zo spiritueel ingesteld, maar als ik zo je verhaal lees herken ik mezelf toch wel in enkele punten. Zo vertrouw ik zelf ook erg op mijn intuïtie en gevoel, steeds meer en bewuster. Al sinds een paar jaar eigenlijk. Ik ben ook een persoon die heel erg doet wat goed voelt, ook al past dat niet in het standaard plaatje. Zoals je zelf eigenlijk ook zegt. Voor mij werkt het bijvoorbeeld niet om elke dag op een vast moment te mediteren. Of om überhaupt te mediteren. Of wat dan ook te doen. Ik doe dingen omdat het goed voelt. Of de kaarten me zouden helpen weet ik niet. Als ik naar de kaart op de foto kijk komen er wel gevoelens en gedachten boven. Een soort van gevoel dat ik ben wie ik ben (of zoiets, hoe verwoord je dat haha), dat ik dat accepteer en een heel tevreden mens ben. Wat anderen denken maakt niet uit. Heel interessant Marion, hier kan ik nog wat van leren! 🙂

 2. mariellemarielle schreef:

  Mooie zoektocht.

  Acceptatie, dat roept inderdaad wel dingen op.
  mooi te lezen hoe jij je gevoel/intuïtie kan volgen/volgt, dat is inderdaad zo mooi als je een baby dat ziet doen maar deze maatschappij is toch vaak meer gericht op het cognitieve deel en de dingen die jij beschrijft.

  Voor mij is spiritualiteit mijn geloof in (een liefdevolle) God!

  Fijne avond!

 3. Jezelf accepteren zoals je bent. Accepteren dat ik door mijn beperkingen niet alles kan wat ik zou willen. Dat is het eerste wat bij mij opkomt bij dit woord. Daarnaast doet deze kaart me sterk aan mijn vriendin denken.

  1. Marion schreef:

   Mooi om jouw gedachten over de kaart te lezen. Dat zijn dan dingen die jou op dit moment bezig houden en waar je wellicht nog iets mee moet. Bijzonder ook dat je direct aan je vriendin moet denken. Bedankt voor het delen 😙

 4. Roos schreef:

  Mooie kaart ook. De afbeelding doet mij denken aan groei; wie de ander (of de wereld om hem heen) kan accepteren, heeft meer ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Jezelf vastbijten in één enkele waarheid, starheid, werkt beperkend en remt derhalve je groei.

  Ik vind het mooi wat je zegt over de kaarten, dat je gelooft dat het een kaart is die je nodig hebt maar tegelijkertijd is elke kaart behulpzaam. Ik heb dat ook met tarot. Alle kaarten zijn elk moment van toepassing; ik zie het als psychologische steuntjes, je wordt aan het denken gezet door de betekenis van de kaarten op een situatie toe te passen wat tot nieuwe inzichten kan leiden. 🙂

 5. Nina schreef:

  Hoe graag ik ook op mijn intuïtie zou willen afgaan, ik ben er ook bang voor. Op bepaalde vlakken weet ik wat mijn intuïtie me zou influisteren als ik echt zou luisteren, maar ik ben er nog niet klaar voor om het te horen. En bij uitbreiding dus ook nog niet klaar om erop te vertrouwen dat het allemaal goedkomt, sowieso. Maar goed, zelfkennis is het begin van alle wijsheid, toch? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.