Magdalene Oracle ~ Toni Carmine Salerno

on

Je hebt diverse soorten kaarten, onder andere orakelkaarten, tarot en affirmatiekaarten. Ik heb ze allemaal, maar werk vooral met orakelkaarten. Ik vind het fijn om te kijken naar het hier en nu en voor mij zijn orakelkaarten daar het meest geschikt voor. Vandaag laat ik jullie een deck zien wat ik nog maar net heb; het Magdalene Oracle van Toni Carmine Salerno. 

Throughout the ages, Magdalena has been seen as the Dark Goddess of gentle strength and authority, bearer of infinite compassion and wisdom. Her energy and the timeless wisdom she embodies are perhaps more relevant today than ever before. Calling upon this energy, the “Magdalene Oracle” provides insight and clarity into your  current situation and offers answers to your question.

Zelf gebruik ik orakelkaarten op de meest eenvoudige manier. Ik schud de kaarten en zie welke kaart mij opvalt of zelfs uit het deck valt of ik bekijk de kaarten stuk voor stuk en wacht rustig af op welke kaart mijn oog blijft hangen. Vandaag gebruik ik de eerste manier.

Nou, dat ging vrij snel en soepel. De kaart die ik eruit stak is Past Lives. Toeval of niet, maar gisteren was ik sinds lange tijd weer eens op bezoek bij een vriendin en hadden we het daarover. Het is een onderwerp waar ik nooit zo heel veel mee bezig ben, omdat ik vooral in het hier en nu leef. Kennelijk is er toch nog iets waar ik over na moet denken of wat ik moet weten. Wat dat is weet ik niet. Ik bekijk de kaart en zie eigenlijk niet zo heel veel. Ik voel vooral verdriet. Nu heb ik ooit op een spirituele beurs een verhaal over mijzelf uit een vorig leven gehoord. Ik vroeg hier niet om. De vrouw die het “zag” kwam spontaan naar mij toe en vroeg of ik het wilde horen. Het is te privé om dat hier op mijn blog te vertellen, maar het verklaarde een heleboel. Een angst die ik nooit heb kunnen plaatsen, werd ineens heel helder en duidelijk voor me én het geen kinderen willen werd verklaard. Nu moet ik bekennen dat ik zelf niet echt geloof in vorige levens, tenminste, niet op de manier waarop er vaak over gesproken wordt. Ik kan me simpelweg niet voorstellen dat ik, mijn ziel, ooit in een ander lichaam heeft gezeten. Ik denk namelijk dat alle zielen uit dezelfde bron komen en dat komt niet overeen met dit verhaal. Dat wil echter niet zeggen dat ik het verhaal wat ik destijds hoorde aan de kant schuif. Het verklaarde teveel van mijn gevoelens en dus ga ik er vanuit dat het klopt, ook al begrijp ik het niet of strookt het niet met mijn eigen ideeën over vorige levens.

Iets wat ik zelden doe, ga ik nu wel doen. Ik pak de handleiding erbij. Deze kaart laat mij namelijk met een somber gevoel achter en daar zit ik eerlijk gezegd niet op te wachten. Ik hoop dat de handleiding mij iets vrolijker stemt.

As if in a dream
you shall drift beyond the horizon
through the ancient mists of times,
then awaken within the womb
to a new day
full of beautiful things.
And you shall not remember
what came before
but for a stirring in your heart.

En hier ben ik dan weer even stil van, want dit is dus precies zoals het voelt voor mij. Je herinnert je niets, maar diep in je hart weet je dat er iets is. Ik ga het gewoon hierbij laten en ga even rustig mediteren op deze tekst. Ik wens jullie een hele mooie dag. ♥

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Zo interessant!

  Fijne dag en lieve groeten Xoxo

 2. mariellemarielle schreef:

  Hey Marion
  Ik ben blij dat jij hier zoveel aan hebt!
  x

  1. Marion schreef:

   Niet altijd even makkelijk, maar ik geloof wel dat als het omhoog komt, dat ik er nog iets mee moet en dat ga ik dan ook doen. Zowel als het positief of negatief is.

 3. Sabine schreef:

  Mij geeft de kaart ook een ietwat somber gevoel, maar de tekst die erbij hoort plaatst het meteen in ander perspectief. Grappig trouwens dat Magdalena mij direct aan iets anders doet denken, namelijk aan de noordkust van Colombia. Daar is een provincie die Magdalena heet en Jimmy heeft gestudeerd aan Universidad de Magdalena. Het roept associaties van zon, zee en palmbomen op…

  1. Marion schreef:

   Wellicht is het in eerste instantie de uitdrukking op haar gezicht. Maar de tekst verandert het inderdaad meteen mooi. Lekker! Dat zijn mooie associaties 😊😊😊

 4. Roos schreef:

  Ik zie ‘wijsheid’ in die kaart. De wijsheid uit alle levens die je hebt meegenomen. Mahayana-boeddhisten geloven in de weg van de boddhisatva – heb je wellicht al over gelezen. Als ik het goed zeg, moet je minstens 7 keer reïncarneren en ‘verbeteren in het leven’ voordat je een boeddha kunt worden. Daar doet deze kaart me aan denken; wijsheid door de transmigratie van de ziel.
  Of ik daar in geloof weet ik niet. Ben geneigd om er, net als jij, niet van uit te gaan dat het zo is, maar sluit de mogelijkheid niet uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.