Roparun 2017

on

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

Mijn zus stond namens haar werk van middernacht tot vanochtend 7:00 uur alle deelnemers aan te moedigen aan de kant van de weg. Mijn nichtje en twee vriendinnen van haar waren er ook. Rond 4:30 uur werden de drie jonge dames opgehaald en nam ik hun plaats in. Ik hielp mijn zus de laatste twee uur door en bracht haar vervolgens, met frituurpan op schoot, weer naar haar huis.

Even wat sfeerbeelden.

Ondertussen zit ik hier gapend en half slapend achter mijn laptop. Ik zou het liefst weer mijn bed inkruipen, want ik ben echt vreselijk moe. Vier uurtjes slaap is voor mij niet voldoende. Helaas heb ik om 11:00 uur nog even een korte afspraak. Geen idee hoe ik me tegen die tijd voel, maar ik vermoed dat ik dan nog even de dekens over me heen trek. Waar is de tijd gebleven dat je zonder moeite een nacht doorhaalde? En niet alleen zonder slaap, maar ook nog eens met liters alcohol en bergen wiet. Dat je de kroeg uitrolde, in een park in slaap viel, door de zon gewekt werd en gewoon weer de kroeg inrolde. Dat waren nog eens tijden. Nee hoor, moet er niet meer aan denken. Leuk als je jong bent, maar die tijd hebben we gehad.

Ik denk dat ik maar een beetje ga schoonmaken en opruimen en hopen dat het snel 11:00 uur is. Dan kruip ik daarna toch nog maar even mijn bed in. Fijne maandag allemaal! ♥

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Heel mooi initiatief, die run.
  Wat het nachtbraken betreft: ook ik moet drie dagen recupereren als ik eens op zo’n feestje ben geweest dat uitloopt tot na middernacht…

 2. chucky1012 schreef:

  Ja leuk en ze finishen hier…..
  Goed van jou…..
  Jeetje die tijd is allang voorbij toen kon ik nog de hele nacht dansen 😉

  Fijne dag Xoxo

 3. amwblogt schreef:

  Wat leuk die aanmoedigingen! Mijn lief doet mee aan de Roparun, het is fantastisch voor de lopers zo’n warm onthaal onderweg.
  Slaap straks nog lekker even bij.

 4. haha! ik dacht dat tukkerpubers er best wat van konden, maar in slaap vallen in een park is zelfs mij nog nooit gelukt. respect man! 😂
  de wereld is zo mooi als je zestien bent…
  ik hoor mezelf het laatste jaar soms een uitspraak doen die ik 36 jaar lang gehaat heb: ‘ik maak het niet te laat hoor vanavond’. verschrikkelijk! na zo’n uitspraak wordt geen enkel feest nog een succes…

 5. mariellemarielle schreef:

  Geweldig initiatief vind ik dit!

  Wat ontzettend lief dat je daar geweest bent om je zus te steunen!
  Ik hoop dat je lekker slaapt vannacht!
  x

 6. Christine schreef:

  Sterkte meis, goed dat je daar was!! Liefs

 7. Nina schreef:

  Hahaha!! Als ik eraan denk hoe ik vroeger na een nachtje stappen thuis even binnensprong om onder de douche te ontnuchteren en dan in één moeite door naar mijn werk vertrok, wil ik nu al spontaan gaan liggen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.