Ben je er wel klaar voor?

on

Het regent en waait flink buiten. Het is grijs en somber en daar hou ik van. Niet alleen zijn deze weersomstandigheden een stuk beter voor mijn lichaam, ook mijn geest vaart er wel bij. De kaarsjes gaan aan, ik mediteer en besluit nu, as we speak (of write eigenlijk), om een korte reading te doen voor de komende dagen. Deze ga ik met jullie delen.

Hoe doe ik dat, zo’n reading? Ik doe vooral niet moeilijk. Ik pak mijn kist vol met kaartendecks, open de deksel en kijk gewoon welk deck of welke decks in het oog springen. Alles op gevoel. Als eerste een tarot kaart voor de komende dagen voor iedereen die er open voor staat.

Ace of Water
Falling in love or the resurgence of  a relationship. Spiritual growth and enhanced intuition. A new home.

Zoals eigenlijk altijd laat ik het boekje voor wat het is. Ik kijk naar de afbeelding en naar de woorden die eronder staan en haal eruit wat voor mij van toepassing is. Water staat voor mij voor vrijheid. Me goed voelen. Me op mijn gemak voelen. Me thuis voelen. Als een zogenaamde vis in het water. Alles gaat vloeiend en soepel en zonder al teveel weerstand. Dat laatste kan betekenen dat er weinig weerstand zal zijn, maar ook dat ik beter weinig weerstand kan bieden. In de loop van de week zal dat vanzelf wel duidelijk worden. Weinig weerstand, go with the flow, dat is vooral wat ik meeneem.

Dan wil ik me de komende tijd een beetje gaan verdiepen in de chakra’s. Net als tarot ben ik daar niet echt in thuis, maar waar ik de tarot eigenlijk heb gelaten voor wat het is en puur mijn eigen ding daarmee doe, wil ik me in de chakra’s toch wel iets meer gaan verdiepen. Ik heb een werkboek gekocht en ik heb hier een heel mooi kaartendeck over chakra’s. Ik ga een kaart trekken en zien met welke chakra ik me de komende dagen bezig zal houden.

Visualisatie
Fantasie. Focus. Ervaring. Manifestatie.

Hahaha, dikke like. Afgelopen weekend was ik bij mijn zus en leende ik een stapel boeken van haar. Het eerste boek, waar ik al in begonnen ben, is Een Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle. Het tweede boek, waar ik vandaag mee aan de slag wilde gaan, is Ask and it is Given van Esther en Jerry Hicks. De ondertitel luidt “Learning to Manifest Your Desires”. Een reading werkt voor mij vaak, en vandaag dus ook, vooral in bevestigingen. Ik ben op de juiste weg. Ik heb de juiste boeken geleend. Ik kan hiermee aan de slag gaan. Ik ben er klaar voor. Mijn zus heeft mij twee of drie jaar geleden deze boeken en meditaties al aangeraden. Ik las ze en voelde weerstand. Ik luisterde naar de meditaties en rolde met mijn ogen. Het heeft geen zin om aan iets te beginnen waar je niet open voor staat of nog niet klaar voor bent.

Ben je er klaar voor?
We doen vaak dingen zoals ze ons worden voorgeschreven of soms zelfs worden opgelegd. We luisteren veel te weinig naar onszelf, ons gevoel, onze intuïtie. We beginnen veel te vaak aan dingen (in de breedste zin van het woord) waar we nog niet klaar voor zijn. Ik ben honderd keer begonnen aan het herstel van mijn eetstoornis, maar onder die eetstoornis zat zoveel wat ik nog niet aankon, dat ik iedere keer weer terugviel. Ik was nog niet klaar om die gevechten onder de eetstoornis aan te gaan. Ik had die eetstoornis niet voor niets. Een eetstoornis is niet alleen maar negatief. Mede dankzij haar ben ik er nog. En zo zijn er honderden voorbeelden te noemen. Werk. Sport. Afvallen. Mediteren. Het zal je allemaal niet lukken als je er nog niet klaar voor bent.

Zelf keuzes maken
Hoe weet je of je ergens klaar voor bent? Visualiseren, de kaart die ik net trok, is een goede manier. Wat voor plannen heb je? Waar wil jij al een hele tijd aan beginnen, maar wat mislukt keer op keer of komt maar niet van de grond? Sluit je ogen en visualiseer je plannen of datgene wat je zo graag wilt. Let daarbij heel goed op wat voor gevoelens er omhoog komen. Is het positief of negatief? Als je enthousiast wordt en je ziet het helemaal voor je, dan ben je waarschijnlijk klaar om te beginnen. Voelt het echter allemaal zwaar aan en zie je allemaal beren op de weg, ga dan eerst daarmee aan de slag. Ik kon tijdens mijn herstel wel simpelweg weer gaan eten, kwestie van doorzetten en eten in mijn mond stoppen, maar als je hetgeen wat eronder zit niet aanpakt, zul je altijd weer terugvallen in je oude gewoontes, manieren of verslavingen.  Je moet er klaar voor zijn. Je moet achter je eigen keus staan en daarom is het ook zo belangrijk dat het je eigen keuze is! Stop met klakkeloos doen wat je voorgeschreven wordt. Maak je eigen keuzes en doe de dingen pas op het moment dat je er echt klaar voor bent.

Ik neem uit deze twee kaarten mee:

 • minder weerstand bieden
 • visualiseren en oefenen met manifesteren

Wat haal jij uit deze twee kaarten en kun je iets meenemen voor de komende week? ♥

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Alice schreef:

  Ik ben erg blij met je artikelen over dit onderwerp en neem er zeker dingen uit mee. Het is met name soms de manier waarop iemand iets verwoordt waardoor het kwartje ineens wat meer kan vallen. En ik ben ook wel benieuwd hoe jij spiritualiteit concreet vorm geeft in je leven aangezien je het vaak aankaart en laat zien. Toevallig zijn minder weerstand bieden en manifestatie twee onderwerpen die deze week een grote rol spelen. Ik bied uit angst ontzettend veel weerstand, terwijl ik met name gisteren op diverse wijzen erop werd gewezen dat ik dit los zal moeten gaan laten om verder te komen. Manifestatie is deze week het onderwerp van een meditatiecursus die ik volg (met horten en stoten). Over manifestatie heb ik nog gemengde gevoelens. Op sommige vlakken kan het helpend zijn, maar op andere kan het juist weer in weg staan heb ik het gevoel. Maar dat zal ik eerst nog meer moeten gaan onderzoeken en ervaren.
  Welk boek en welke kaartenset over chakra’s heb jij trouwens? Werken met chakra’s is iets wat me al heel lang interesseert, het geeft zoveel inzicht in jezelf. Het helpt je dingen te plaatsen en geeft ook concrete handvatten om met bepaalde zaken aan de slag te gaan.
  Ik kijk uit naar je andere artikelen!

  Veel liefs,
  Alice

  1. Marion schreef:

   Zo fijn om je reactie te lezen. Spiritualiteit is vooral een heel persoonlijke weg. Je hebt er lef voor nodig en ik vind het mooi om te lezen dat jij het ook aandurft. Angsten aangaan. Niets zomaar wegwuiven, maar het (ookal is het met horten en stoten) proberen. Tof.

   Mijn weerstand kom ik op veel gebieden tegen, maar vooral voel ik veel weerstand bij dingen die anderen vinden waar ik het niet mee eens ben. Ik denk dat er, doordat er vroeger zoveel kritiek op mijn uiterlijk is geweest, ik nu moeite heb met het feit dat er simpelweg mensen zijn die anders denken. Ik kan bijna niet accepteren dat er mensen zijn die vluchtelingen niet welkom heten. Dat mensen zichzelf boven een ander stellen. Dat roept zoveel woede en weerstand op, dat ik het liefst op de barricade zou springen. Ik voel echter dat dat niet de manier is. Ik voel dat ik veel meer ga bereiken door minder weerstand te bieden. Hoe dan wel? Geen idee. Daar kom ik vast nog wel achter.

   Manifesteren is bij mij ook een dingetje hoor. Het visualiseren ben ik aan het leren, maar het manifesteren, daar staan bij mij nog een heleboel vraagtekens achter. Ik zal kijken of ik er een artikel aan kan wijden zodra ik het boek uit heb. Daarna volgen overigens nog twee boeken van dezelfde schrijvers en ik lees niet snel. Het zal een langdurig proces worden.

   Ik heb de kaarten Chakra Wijsheid van Caryn Sangster en het Chakra Werkboek van Anodea Judith. Ik zal morgen een artikel over de kaarten schrijven. Leuk! Hoef ik ook niet meer te kiezen.

   Dank je wel voor je input, Alice.

   Veel liefs.

 2. mariellemarielle schreef:

  Ha Marion
  Moeilijke thema’s!! Minder weerstand staat voor mij ook wel in verband met het tweede en ik ben daar best mee bezig met keuzes, ergens klaar voor zijn, wat voor keuzes..ik vind dit heel moeilijk (om te voelen)….

  Bedankt voor je blog

  1. mariellemarielle schreef:

   en soms….soms is het denk ik ook zo dat je de keuze niet meer kunt maken en dat er van buitenaf moet worden ingegrepen, ook als je er niet klaar voor bent…maar uiteindelijk is het wel zo wat je zegt!

   1. Marion schreef:

    Het betreft wel spirituele zaken. De manier waarop je in het leven staat of wilt staan. Mijns inziens kan een ander die keuzes nooit voor je maken.

    1. mariellemarielle schreef:

     Daar ben ik het mee eens!! Er zijn natuurlijk altijd landen waar onderdrukking is maar zelfs dan maken mensen hun eigen keuzes hierin

 3. Lot schreef:

  Ik vraag me bij readings etc altijd af in hoeverre je je eigen waarheid daarin zoekt en vindt. Zijn het vaststaande feiten voor iedereen die die kaart trekt of geeft iedereen er een eigen interpretatie aan die op jezelf van toepassing is.
  IK volg deze artikelen met veel belangstelling.

 4. Christine schreef:

  Dankjewel lieve lieve Marion, hier kan ik iets mee! Ik bewonder je! Liefs!!

 5. Roos schreef:

  Dank voor die visualisatie-oefening, kan ik goed gebruiken! Ben stiekem wel een beetje ‘jaloers’ op jouw decks, zoveel mooie kaarten! 😛

 6. Nina schreef:

  Een nieuwe aarde was voor mij een echte life saver in een heel zware periode, ondertussen al bijna 10 jaar geleden. Ik hoop dat het jou even veel rust geeft als het mij gaf (of geeft wanneer ik er voor de zoveelste keer in lees)!
  Dat deck van Doreen Virtue heb ik ook, daar zitten zo’n mooie plaatjes tussen ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.