Chakra Wijsheid: De zeven chakra’s

on

Vandaag gaan we kennismaken met de chakra’s. We doen dit aan de hand van de orakelkaarten Chakra Wijsheid van Caryn Sangster. Ik heb dit deck nog maar net, dus ken het verder nog niet. Voor iedereen die geïnteresseerd is, lees vooral mee. Het gaat een serie artikelen worden waarin we langzaam en op eenvoudige wijze kennis gaan maken met de zeven chakra’s.

Stap binnen in de wereld van de chakra’s en krijg inzicht in hoe uw huidige situatie, gedachten en keuzes de zeven energiecentra in uw lichaam beïnvloeden. Alles wat zich afspeelt in uw leven, weerspiegelt zich namelijk in uw chakra’s. Het in balans brengen van uw energiecentra is daarom niet alleen essentieel voor uw algemeen welzijn, het is ook een manier om uw ziel af te stemmen op de wijsheid van het universum.

In deze doos vindt u 49 kaarten en een boekje met boodschappen die u helpen uit te zoeken welke energiecentra uit evenwicht zijn. De boodschappen sporen u aan om na te denken over blokkades in de energiestromen en helpen u om uw chakra’s te genezen. Zo kunt u de eerste stappen zetten op de weg naar innerlijke balans en een persoonlijke transformatie.

Even een note aan de zijkant: Ik koop decks nooit om wat er op de achterzijde of in de beschrijving staat. Ik koop ze op gevoel. Ik weet namelijk helemaal niet of mijn chakra’s wel of niet uit balans zijn. Sterker nog, ik weet niet eens wat het precies is en wat ze allemaal doen. Ik ga er open in en zie vanzelf wat het mij wel of niet gaat brengen.

Wat zijn chakra’s?
Chakra is een woord uit het Sanskriet en betekent “wiel van licht”. Chakra’s worden ook wel energiecentra of psychische centra genoemd. Ze zijn de verbinding tussen ieder van ons, individueel, en alles wat leeft. Chakra’s worden ook wel lotusbloemen genoemd, omdat het zich openen van een chakra veel lijkt op het openen van een bloemknop. De lotus is in India een heilige bloem. Uit de modder omhoogkomend symboliseert hij de ontwikkeling van het primitieve bewustzijn tot de volledig ontwaakte geest. Het menselijk lichaam heeft zeven chakra’s. Ze liggen langs de wervelkolom en spreiden zich uit tot in de aura.

Het deck Chakra Wijsheid bevat 49 kaarten en is verdeeld in zeven sets die ieder staan voor één bepaald chakra. We lopen ze even allemaal even langs.

Wortelchakra
Sanskriet naam: Muladhare, ook bekend als basischakra, tribaal chakra
Kleur: Rood
Plaats: Onderaan de wervelkolom
Element: Aarde

Heiligbeenchakra
Sanskriet naam: Svadhisthana, ook bekend als sacraal chakra, miltchakra
Kleur: Oranje
Plaats: Tussen schaambeen en navel
Element: Water

Zonnevlechtchakra
Sanskriet naam: Manipura, ook bekend als solar plexus, navelchakra
Kleur: Geel
Plaats: Tussen navel en borstbeen
Element:  Vuur

Hartchakra
Sanskriet naam: Anahata
Kleur: Groen, roze
Plaats: Midden in de borstkas, vlakbij het fysieke hart
Element: Lucht

Halschakra
Sanskriet naam: Vishuddha, ook bekend als keelchakra
Kleur: Blauw
Plaats: Nek, keel
Element: Geluid

Voorhoofdchakra
Sanskriet naam: Anja, ook bekend als derde oog of derde oogchakra
Kleur: Indigo
Plaats: Op het voorhoofd tussen de wenkbrauwen
Element: Licht

Kruinchakra
Sanskriet naam: Sahasrara, ook bekend als lotuschakra
Kleur: Violet, wit, goud
Plaats: Boven op het hoofd
Element: Gedachten en het stromen ervan

Achter deze zeven hoofdkaarten staan nog zes bijbehorende kaarten. De komende weken zal ik alle zeven chakra’s één voor één behandelen. Daarna kunnen we eventueel nog uitdiepen per kaart. Er is zelfs een chakra reis mogelijk van zeven weken (Nee, Thomas Pannenkoek, we gaan niet met z’n allen zeven weken zwetend in een wiebelige bus door India reizen…), maar tegen die tijd zien we wel of we daar nog zin in hebben. Voor nu vind ik dit al wel voldoende. De basis is gelegd. De volgende keer gaan we uitgebreid in op het wortelchakra.

Fijne dag allemaal! ♥

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Zo dit is erg interessant!
  Ik ken dit helemaal niet.
  Ben nu al benieuwd naar het volgende artikel ervan……
  Prachtige kaarten.

  Xoxo

 2. Rob Alberts schreef:

  Telkens als ik het hormoonstelsel en de hormonen van ons lichaam moet uitleggen valt mij de overeenkomsten met het Chakrastelsel op.

  Vriendelijke groet,

 3. Saar schreef:

  Er zijn heel wat meditaties met de chakra’s te vinden op YouTube ook, als je dat leuk vindt. Ik werk alvast graag met die meditaties.
  De kaarten heb ik ook al regelmatig eens gezien. Ik ben wel benieuwd naar jouw reis!

 4. Roos schreef:

  Interessante set. Heb me eigenlijk nooit heel erg in chakra’s verdiept, werd me iets te abstract – I mean, draaiende ballen energie in je lichaam? De basis wat je hierboven zegt, kende ik al wel. Het schijnt trouwens dat je tientallen chakra’s in je lichaam hebt, maar deze 7 zijn de hoofdchakra’s. De rest van je lichaam bestaat uit kleinere energiecentra. Ben benieuwd naar je logjes hierover. 🙂

 5. Leuk Marion, je bent lekker bezig met de decks ! Ben je blij met deze?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.