Snuffelen aan het echte leven

Afgelopen dinsdag ging ik een dagje naar de sauna. Ik heb heerlijk kunnen genieten van een uitgebreide hamam behandeling. De lunch smaakte heerlijk, ondanks dat een grote groep dames continue naar mij zat te kijken, omdat ik alleen aan een tafeltje zat. Om 15:00 uur was ik kapot en ging ik weer richting huis.

Dit gaat even een keer geen positieve noot zijn. Ja, ik heb genoten van die 4,5 uur in de sauna, maar ik had graag nog de klankmeditatie willen bijwonen. Ik had graag nog even ontspannen heen en weer gezwommen in het buitenbad. Ik had graag nog even op één van de ligbedden willen liggen met heel decadent een glaasje rosé naast me. Maar ik kon niet meer. Ik was kapot.

Ik reed naar huis. Nou ja, deed een poging. Ik nam ergens natuurlijk weer een verkeerde afslag, dus deed er twee keer zo lang over. Dit resulteerde in meer pijn dan nodig was geweest. In de loop van de avond begon mijn huid te irriteren en gedurende de nacht was de jeuk bijna ondraaglijk geworden. Dusdanig dat ik in mijn slaap kennelijk zo hard gekrabd heb, dat ik de volgende ochtend met een flinke wond op mijn been wakker werd.

Wonder boven wonder was ik niet eens gesloopt. Sterker nog, ik voelde me best fit. Ik ging mijn mailtjes bekijken, zag vreselijk veel reacties op marktplaats en heb uiteindelijk die dag nog een lading van acht pakketjes naar het postkantoor gebracht. Vervolgens was ik nog steeds niet moe en hoewel ik best veel pijn had, begon ik toch nog aan een klusje. Er moest nog een houten bak in de beits gezet worden en ik had er nog wel puf voor. Na het avondeten stortte ik dan wel in. Ik ging vroeg op bed liggen, as always, en speelde wat spelletjes op mijn tablet. De jeuk nam nog meer toe, maar ik probeerde er niet aan te denken.

Toen ik vanochtend wakker werd stond ik direct weer met beide benen op de grond. Mijn rechter oksel deed pijn. Mijn buik rommelde. Mijn lies trok enorm. Nog een wond erbij op mijn rug en ondertussen moest ik nog een sprintje trekken om op tijd bij het toilet te komen. Toen mijn zus, die voor haar werk even langs zou komen om iets op te halen, enthousiast appte dat ze vrij had genomen en dat we wel lekker op de Wageningse Berg koffie konden gaan drinken, knapte er iets. Ik wilde meer! Meer van het leven van waar ik gisteren en eergisteren sinds lange tijd weer eens aan heb mogen snuffelen. Spontaan. Zonder pijn. Zonder nadenken over wat de gevolgen kunnen zijn.

Kan een keer gebeuren. We moeten allemaal wel eens afzeggen. Je hebt het toch best goed voor mekaar. Ondanks je ziektes doe je nog best veel.

Maar het gebeurt niet een keer. Het gebeurt wekelijks. Dagelijks. Ik moet eigenlijk standaard afzeggen. Ik heb het helemaal niet goed voor elkaar en godverdomme nog aan toe; ik doe best wel veel? Ik ben op de meeste dagen blij als ik van 7:00 tot 19:00 uur op ben. Als ik in die 12 uur de cavia’s kan verzorgen, mezelf kan verzorgen, eten kan maken en even naar de winkel kan. Alles wat ik daarbuiten doe is een gevaar voor mijn gezondheid en dat vreet aan me. En dan hebben we het nog niet eens gehad over mijn psychische toestand.

Mijn leven is niet leuk, gezellig en plezierig. Mijn leven is kut met af en toe een leuk momentje tussendoor en soms, heel soms, heb ik even geen behoefte om het mooier te maken dan het is. Dan heb ik, zoals nu, even de behoefte om te zeggen hoe het echt is om mij te zijn. En dat lucht op, zodat ik weer even tegenaan kan. ♥

21 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Nee liken doe ik deze post niet.

  Wel wens ik jou meer plezierige momenten.

  Bemoedigende groet,

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Rob.

 2. Christine schreef:

  Ik wens je ook heel veel goeie momenten en veel veel minder pijn ! Liefs

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, lieve Christine

 3. Een knuffel voor jou! Soms is dat gewoon even nodig. 🙂

 4. Lot schreef:

  Sterkte de komende dagen als je weer bij kan komen.
  Ik ga morgen dagje sauna met zus. Ben er jaren niet geweest. War ik woonde dat een fijne maar die is afgebrand paar jaar geleden en sindsdien is het er niet meer van gekomen.
  Ik weet wel dat ik niet te heet ga en niet helemaal in het ijsbad ga, dat voelde nooit helemaal OK voor bloeddruk.

 5. Spontanity schreef:

  Ik vind sauna zo fijn!!!
  Na borstkanker is het nu wat minder.
  Maar…..
  Als ik jou verhaal zo lees, zou niet met je willen ruilen.
  Maar wel heel knap hoe je het hier verwoordt!!!
  Hoe K*T ook!
  xxx

 6. mariellemarielle schreef:

  Woorden kunnen niet genoeg zeggen nu…..ik denk aan je

  Sterkte!

 7. chucky1012 schreef:

  Ik heb deze post wel geliked omdat ik het zo goed van jou van dat jij dit alles van jou af schrijft…..
  Ik snap jou heel goed….
  Herken zoveel.
  Het gaat met mijn gezondheid ook niet van een leien dakje.
  Ik slaap heel veel vooral in de tuin als het prachtig weer is.
  Doe wel huishoudelijke taken maar zware dingen niet.

  Heel veel liefs en hugs Xx

 8. bentenge schreef:

  Als het oplucht moet je het zeggen.

 9. Goed dat je hebt doorgezet om naar de sauna te gaan. Die uurtjes kan niemand je afnemen.
  Jammer van de rest van het verhaal…

 10. Jenn schreef:

  Ik gun je zo veel meer van die mooie momenten met minder pijn!

 11. Koen 10100.nl schreef:

  Sterkte! Even lekker van je afschrijven… ik gun je meer van het echte leven

 12. Nina schreef:

  Ik kan er in moeilijke weken als deze ook zo boos van worden soms, dat ik blij moet zijn met een paar uurtjes buitenshuis zonder te denken dat ik ter plekke ga doodvallen terwijl de rest van de wereld fulltime werkt en daarna nog constant de hort op kan zonder zware gevolgen. Alsof mij/ons alleen de restjes gegund zijn. Joepie, ik heb boodschappen kunnen doen zonder helemaal onwel te worden. Hoera, ik heb 3 uur wachten in het belastingskantoor overleefd. Dolletjes. Heel erg rock & roll allemaal, dat flitsende leven van ons 🙂
  Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat lieverd xxx

  1. Marion schreef:

   Dat zeg je wel goed ja; alsof we het met de restjes moeten doen. Zo voelt het soms wel. Thanks. Jij ook! X

 13. Tamara TS schreef:

  Gewoon even een dikke kus voor jou. X

 14. Saar schreef:

  Als er nu eens wat gedaan kon worden aan die fysiek van jou, dan zou je mentale toestand ook weer wat beter zijn, maar ja, laat die net ook je fysieke toestand bepalen. Een vicieus cirkeltje. Gewoon rot meis. En er is zo weinig dat we voor je kunnen doen. Ik vermoed dat het weer nu ook niet meewerkt?

  1. Marion schreef:

   Het weer maakt het inderdaad alleen maar erger. Zowel voor de ontstekingen als de darmen. Komende week is afzien en uitzitten en proberen positief te blijven. Dank je wel voor je berichtje. X

 15. Roos schreef:

  Het leven is inderdaad niet alleen maar mooi. Klagen hoort er ook bij, lucht inderdaad op. Sterkte nu met deze hitte, dat maakt het waarschijnlijk nog erger voor je. 😦 X

 16. Sabine schreef:

  Dikke knuffel meid! x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.