Bloggen, marktplaats en Ed Sheeran

on

Steeds meer lege plekken op mijn blogkalender. Steeds vaker een dag zonder te schrijven en hoewel ik het blijf missen, dat heerlijke gevoel dat de woorden als vanzelf vanuit je brein naar je handen en in het toetsenbord overvloeien, vind ik het ook wel lekker dat ik het bloggen nu kennelijk minder nodig heb.

Ja, ik had het bloggen wel echt nodig destijds. Ik moest op de één of andere manier dingen kwijt en dat ging niet door middel van praten, dus moest het via schrijven. Het was voor mij de perfecte oplossing en het heeft me enorm geholpen. Het feit dat ik het schrijven nu niet meer nodig heb, maar enkel voor de fun en het plezier schrijf, dat is een enorm goed teken. Het gaat goed met mij. Mentaal. Lichamelijk blijft een gebed zonder einde, maar mentaal gaat het echt stukken beter. Het definitief stoppen met therapie lijkt zo zijn vruchten af te werpen. Ik bedenk me nu dat ik eigenlijk nog moet overleggen met de huisarts. Aan de andere kant, wat valt er te overleggen als het zo goed gaat? Ja, ik zit volledig in de vermijding, maar het niet vermijden levert onvoorspelbare en gevaarlijke situaties op. De knoop is wat dat betreft nu wel definitief doorgehakt: ik stop met therapie, ik ga mijn leven leiden op mijn teruggetrokken manier en alleen het idee al dat dat kan en mag… Ik zou haast een fles champagne open trekken. Echt waar. Ik ben een gelukkig mens zou ik zo tot aan mijn dood mogen verder gaan.

Vanochtend maakte ik een korte boswandeling. 10 minuten tot een kwartier is wat ik op dit moment maximaal kan lopen. Dat doe ik straks nog een keer, maar dan op en neer naar de winkel. Tijdens de boswandeling plukte ik meteen een berg gras voor Jip, Mattie en Alvin. Ik had zoveel geplukt dat ze de boel niet eens op kregen.

Verder vermaak ik me bijzonder goed met Marktplaats. Ik speur het internet af naar mooie koopjes en het is ondertussen een ware hobby van me geworden. Ik heb mijn hele kaarten- en edelsteenverzameling eens goed onder de loep genomen en heb verkocht wat ik niet meer gebruik en heb een aantal decks en stenen vervangen voor nieuwe. Soms bevallen ze goed. Soms ook niet en dan verkoop ik ze weer door. Het is een leuk wereldje. Ik leer veel. Over kaarten, edelstenen, mineralen, maar ook over verkooptechnieken en hoe vreselijk hebberig en onbeschoft mensen kunnen zijn. Maar het is vooral leuk. Mensen leren kennen en in gesprek raken. Elkaar gaan volgen op Instagram en ik heb een paar mensen die al meerdere keren iets van mij overgenomen hebben. Ik vermaak me er prima mee en het is leuk om te doen. Wie weet, als ik straks meer helderheid heb over de duur van mijn uitkering, dat ik wel een eigen online winkeltje kan beginnen. Dat ik een deel van mijn uitkering terug kan betalen en niet meer helemaal op kosten van de staat hoef te leven. We gaan het zien.

Hoe het verder zal gaan met mijn blog? Ik denk dat het heel langzaam aan steeds rustiger zal worden hier. Niet dat ik stop met bloggen, absoluut niet. Of tenminste? Nee, ik denk het niet. Waar ik in ieder echt nooit mee ga stoppen is Shape of You van Ed Sheeran draaien. Marion, alweer? Jazeker, alweer!!! *dancing banana goes wild*

 

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. levelieze schreef:

  Ik word ook meer en meer fan van Ed Sheeran.
  En bloggen moet je vooral op je eigen ritme doen. Al zou het uiteraard leuk zijn om af en toe nog iets van je te lezen.

  1. Marion schreef:

   Er is nu weinig of geen ritme te bekennen hahaha. Maar wie weet komt dat wel weer!

 2. En terwijl ik dit lees, wordt op de radio Shape of you van Ed Sheeran gedraaid…. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Dat is toch wel heel toevallig!

  1. Marion schreef:

   πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

 3. Lot schreef:

  MP kan zo leuk zijn, mijn dochter en schoonzoon kochten een spel en haalden dat op, er werd even wat gepraat over diverse spellen nu komen ze regelmatig bij elkaar voor een spellenavondje!

  1. Marion schreef:

   Oh dat is leuk zeg!!

 4. Christine schreef:

  Je klinkt blij en optimistisch Marion!

 5. yvonne schreef:

  Wat fijn voor je1 Echt fijn dat het metaal beter gaat. X

 6. Evelyne schreef:

  Ik ben blij te lezen dat het beter met je gaat. Dat het je deugd heeft gedaan om te stoppen met therapie. Dat je kunt genieten van een fijne boswandeling buitenshuis. Je hebt grote sprongen vooruit gemaakt en dat verdient een virtueel applaus πŸ˜‰ Doe zo verder!

  1. Marion schreef:

   Wat een fijne reactie! Dank je wel! X

 7. Sammie schreef:

  Goed dat het bloggen tegenwoordig gewoon bloggen is omdat je het leuk vind, omdat je er zin in hebt! Mooi!

 8. Fijn voor je dat je een soort blogrust hebt gevonden. En eerlijk? Moest eigenlijk wel, na zo’n lange periode hyperintensief schrijven. Nu leer je langzaam weer de wereld rondom je heen kennen.
  Sterkte !

  (ook ik vind het heerlijk om te surfen op sites als Marktplaats – zelfs al koop ik er geen bal)

 9. chucky1012 schreef:

  Heel goed van jou want er is veel meer moois naast bloggen.
  Fijn dat jij gewandeld had.
  Leuk dat je rond kijkt op marktplaats.
  Doe wat jou gelukkig maakt πŸ˜‰

  Xoxo

 10. Joyce J schreef:

  Fijn dag je je nu mentaal beter voelt meis! Heb zelf niet zo actief gereageerd de laatste tijd, maar heb niet minder aan je gedacht en je wel steeds op ig gevolgd. M’n eigen koppie zat/zit een beetje te vol. Komt weer helemaal goed hoor. Maar op die momenten is het voor mij lastig echt inhoudelijk te reageren op blogs.

  Geniet van de mooie dingen!!

 11. Jenn schreef:

  Ed Sheeran β™₯β™₯β™₯ Fijn dat je je mentaal zo goed voelt!

 12. Koningskrabbels schreef:

  Fijn dat je zo een nieuwe weg vindt Marion! πŸ’›

 13. Roos schreef:

  Wat fijn dat je mentaal je draai weer vind! Ben blij voor de innerlijke rust die je nu (naar ik aanneem) ervaart. πŸ™‚ Heerlijk nummer trouwens, Shape of you.

 14. Nope Ed Sheeran is not that bad… Ik begin er zelfs lichtelijk aan te wennen πŸ˜€ En fijn dat je blog je zoveel geholpen heeft. Jouw blog heeft mij ook enorm geholpen. Maar blog maar lekker op jouw ritme. Zolang je maar blijft bloggen x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.