Hoe Lang Is Een Chinees?

Dit soort titels krijg je als je nog niet weet waar je over gaat schrijven. Vroeger was dit een grapje. Hoe Lang is een Chinees. Dan zei iedereen: Weet ik niet. Maar het is geen vraag. Het is gewoon een mededeling. Hoe Lang is een Chinees. Wat er grappig aan is weet ik niet, maar kennelijk was het in de jaren ’80 lollig.

Ondertussen ben ik bang dat ik nu voor racist uitgemaakt ga worden. Je mag tegenwoordig niets meer zeggen of je bent een racist. Of je beledigd iets of iemand. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er echt moe van begin te woorden. Het lijkt wel alsof er voor ieder onderwerp honderd mensen op de barricade staan. Including me. Ik doe er net zo hard aan mee. Dat wil niet zeggen dat ik het niet moe kan zijn.

Ik het niet meer bijhouden. Ik volg teveel mensen op teveel verschillende soorten social media. Ik merk dat ik geen blogs meer lees, want gehaast een blog lezen, omdat het moet, vertik ik. Ondertussen lees ik dus maar niets meer. Ik scroll als een gek door alle tijdlijnen heen en heb voor niemand in het bijzonder meer aandacht. Ik ben er al zo lang klaar mee en jullie weten dat. Ik heb er al vaker over geschreven. Wat is dat toch, die fear of missing out?

En dan ineens gisteren het bericht waar ik al een poosje voor vreesde. Het overlijden van de moeder van een medeblogger en terwijl hier nu weer de tranen in mijn ogen staan, besef ik dat ik spijt heb. Spijt dat ik niet vaker op mijn gemakje zijn blogs heb gelezen. Omdat ook hij in de massa van overload is verdwenen. En dat geldt voor meer bloggers. Mensen die meer dan medebloggers voor mij zijn geworden, maar waar ik geen aandacht meer aan besteed omdat ik het allemaal niet meer kan overzien. Ik scroll door de bloglovin’ tijdlijn, vink de artikelen af die ik niet interessant vind, laat de artikelen die ik wel graag wil lezen staan, maar lees ze nooit. Want het zijn er zoveel. Teveel.

Hoe Lang is een Chinees? Hoe lang blijf ik nog roepen dat ik minder wil, maar doe ik niets om daar iets aan te veranderen? Wanneer begin ik met keuzes maken, zodat ik oprecht interesse kan tonen in mensen die voor mij bijzonder zijn en niet weer een zoveelste vinkje kan zetten omdat ik een blog vluchtig doorgelezen heb?

Vandaag. Ik begin vandaag. ♥

8 gedachten over “Hoe Lang Is Een Chinees?

 1. Gecondoleerd en sterkte.
  Blogs lees ik graag omdat er diverse artikelen geschreven worden zoals over
  persoonlijke artikelen dit kan gaan over verhuizen, nieuw interieur, uitgaan met familie of vrienden, zwangerschappen maar ook reviews van diverse beautyproducten, shoplogs, recepten, events, etc……

  Fijne dag Xoxo

 2. Eigenlijk is dit wel herkenbaar. Ik ben steeds meer blogs gaan volgen – omdat ik ze interessant vind, niet om zomaar zoveel mogelijk te volgen -, maar het wordt toch echt veel om allemaal bij te houden. Ik pik er dus dingen uit, maar ergens vind ik het jammer om dan niet meer alles van een blogger te kunnen volgen, want ook dat is wel een beetje de charme van het volgen van een blog. Dat je meeleeft met die persoon, en een stukje deel wordt van het verhaal. Moeilijk! Of eigenlijk misschien niet moeilijk. Misschien is mijn fear of missing out gewoon dat ik zoveel mensen interessant vind. Maar er zitten maar zoveel uren in een dag…

 3. Wat een naar bericht zeg, dikke knuffel voor jou!
  Verder is je bericht zo herkenbaar! Ik heb een tijdje niet meer geblogd vanwege persoonlijke redenen, maar ook dat moeten lezen begon me tegen te staan.
  Vandaag ben ik weer begonnen met een vernieuwde lijst van blogs die ik wil blijven volgen, opgeruimd staat netjes ;). Liefs.x

 4. Heftig bericht!! Sterkte!

  Lijkt me lastig inderdaad, en je kunt gewoonweg niet alles volgen.

  Liefs!

  ps ja, die uitspraak van Hoelang, die ken ik ook nog wel

 5. Het is ook vermoeiend dat tegenwoordig echt alles als uiting van racisme of discriminatie wordt opgevat. Je kan haast niets zeggen… Ik heb het idee dat we daar met z’n allen een klein beetje in doorslaan tegenwoordig.
  Het aanpassen van je gedragingen is ook lastig; vaak weet je wel hoe je het wilt en wat je moet doen, maar zit je teveel vast in oude gewoonten. Lukt ‘minder’ ondertussen al een beetje? X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.