Bekentenis

Gisteravond meldde ik het al op Twitter; het gaat mentaal even niet zo goed. Ik heb lang geprobeerd het hoofd overeind te houden en wellicht zelfs te negeren dat de depressie weer in beeld was, maar nu kan ik er toch echt niet meer omheen. Hij is er en hij staat recht voor mijn neus.

Natuurlijk voelde ik het al wel de afgelopen week. Misschien al wel weken. Ik weet het aan de HS. Maar toen ik gisteren in de auto zat en mezelf hoorde denken: “Nou en dat je hier maar 60 kilometer per uur mag” wist ik wat er aan de hand was. Ik zette de auto aan de kant, plukte een lading gras voor mijn cavia’s en reed rustig weer naar huis. De auto blijft weer even staan de komende dagen. Het is leuk en aardig dat mijn leven me op deze momenten niet zoveel waard is, ik ben niet Remi alleen op de wereld. Ik ben zo blij dat ik dat besef nog altijd heb, ook op mijn hele slechte dagen.

Is er een aanleiding? Het zou kunnen. Ik ben al erg lang bijna hele dagen aan bed gekluisterd. Wie wordt daar niet depri van? Maar verder geloof ik niet in aanleidingen bij dysthymie, oftewel chronische depressie, zoals ik die heb. Het zijn golven. De depressie komt en gaat. Het is als het weer. Je kan hopen op mooie dagen, maar je hebt er geen enkele invloed op.

Voordeel van mijn depressie (sorry als ik mensen voor het hoofd stoot met het woordje voordeel, dat is niet mijn bedoeling) is dat ik altijd kan schrijven als de beste. Niet dat er in ene topliteratuur uit mijn vingers komt, maar het knalt eruit alsof het niks is. Waar ik op goede dagen vaak minutenlang naar een knipperende cursor zit te staren, plemp ik hier in vijf minuten een compleet dagboek-artikel online. Bloggen zoals bloggen ooit begonnen is. Heerlijk. Ik hou ervan. Het idee, zoals ik dat in het begin wel gehad heb, een grote blogger worden, beetje kwalitatief goede artikelen schrijven, dat is allang van de baan. Daar ben ik niet geschikt voor. Brengt alleen maar druk met zich mee en als ik ergens niet tegen kan…

Goed, het hoge woord is eruit. Depressie is back. Depressie sucks. En ik kan alleen maar hopen dat het niet al te lang duurt deze keer.

Fijn weekend allemaal. ♥

19 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Ik like deze post niet want ik vindt het verschrikkelijk voor jou…..

  Sterkte en heel veel liefs Xoxo

 2. Christine schreef:

  Sterkte lieve meis, denk aan je! Liefs !

 3. berrunderkamp schreef:

  Sterkte. En hou je vast aan het schrijven en bloggen.

 4. Ik kan me voorstellen dat het voor jou (zoals men het bij ons uitdrukt) een ‘straatje zonder eind’ lijkt. Kon ik je maar een oplossing aanreiken…
  Hou vooral moed!

 5. Ciska schreef:

  Ik denk aan je en wens je veel kracht en sterkte hier weer uit te komen XX

 6. Deborah Hamar schreef:

  Sterkte in deze rotperiode. Ik wens je kracht en liefde toe om hier weer bovenop te komen. ❤

 7. bentenge schreef:

  Die vlaag gaat dus ook wel weer weg, en ik hoop voor jou dat het snel gaat.
  Wat dat bloggen/schrijven betreft, een beetje zoals met kunst, ook daar zegt men dat de beste werken gegenereerd worden in periodes wanneer iemand slechter in zijn vel zit.

 8. Jantine schreef:

  Het is gewoon een rottige ziekte. En dat besef dat je niet remi bent op de wereld … ik ken dat, dat ‘de anderen’ de reden zijn om te blijven. Niet voor niets heb ik in mijn tatoeage de semicolon verwerkt in 1 Korinthiërs 13 vers 13 uit de bijbel: ‘Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.’ Zonder die drie, en vooral de liefde, was ik er niet meer geweest.

 9. Evelyne schreef:

  Ik weet wat een slechte dag hebben is, ik maak dat ook al eens mee. Maar ik kan mij voorstellen dat wat jij nu voelt 1000 keer erger is dan wat ik voel op een slechte dag. Ik wou dat ik je uit deze enge ziekte kon halen en jou terug kon laten genieten van wat het leven allemaal kan bieden. Helaas ben ik niet de juiste persoon hiervoor, maar ik hoop ten zeerste dat dit snel voorbij is en het nooit meer terugkomt (ookal weet ik dat dit het onmogelijke is.) Sterkte en heel veel beterschap!! Liefs..

 10. Ah… wat rot voor je dat de depressie weer een opflakkering heeft… heel veel goede moed hoor.

 11. Inderdaad geen post om te liken. Sterkte is hier meer op z’n plaats.

 12. mariellemarielle schreef:

  Heel veel sterkte lieve Marion!!
  Take care!

 13. mckleuver schreef:

  Ik ben blij dat je zegt dat het met golven komt. Dat denk ik eerlijk gezegd ook. Zie het dan zo: betere tijden staan op de kalender!

 14. Roos schreef:

  Bagger (om het maar netjes uit te drukken)… Sterkte! X

 15. MoJuffie schreef:

  ❤️ Wat fijn dat je nog steeds kan beseffen dat je niet alleen bent, lieve Marion. Ook deze periode gaat weer voorbij. Je betekent veel voor de mensen om je heen en zelfs ook voor mij als bloglezeres. Voorzichtige knuffel ❤️

 16. Sabine schreef:

  Heel veel sterkte meid en knuffels xxx

 17. dansenindestorm schreef:

  Depressie sucks indeed. Veel sterkte lieve Marion. Ik hoop dat je wat mooie dagen in de donkere periode mag hebben.. En dat de “golven” snel weer wat omhoog gaan en dat je je beter mag gaan voelen.
  Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.