Depressie, Inner Circle en gezondheid

Daar zit ik dan weer, kijkend naar een knipperende cursor. Mensen, ik ben uitgeluld. Best aangenaam eigenlijk, maar wel een beetje vreemd. Drie jaar lang schreef ik hier dag in dag uit en ineens is het klaar. Iedere update die ik schrijf klinkt exact hetzelfde als de vorige. Zo ook deze.

De oplettende kijker of lezer heeft vast al gezien dat mijn oude lay-out weer terug is. Ik vond de vorige heel fijn, maar er waren wat mensen die mijn instagram account nu miste. Leuk om te horen! Vanaf nu dus weer een link naar mijn instagram in de sidebar. De lay out zal vast af en toe veranderen, maar instagram blijft.

Het is ondertussen al augustus. Het weer voor de komende periode ziet er goed uit. Tussen de 20 en 25 en dat is voor mij wel het maximum. De afgelopen weken waren ook prima, maar het kwaad was al geschiedt door die ene week dat het zo warm was. Het is vreselijk rot dat zelfs het weer een ziekte zo kan beïnvloeden. Goddank woon ik in Nederland en is het hier het grootste deel van het jaar niet zo warm. Je moet er niet aan denken hoe ik erbij zou lopen als het hier altijd warm was. Dan zou ik denk ik echt moeten emigreren. Op medische gronden of zo. Ik kijk uit naar de herfst. De mooie kleuren. De regen. De wind. Tenminste, dat hoop ik. Mooie wandelingen door het bos. Zonder angst om ziek te worden.

Van mijn zus krijg ik nog steeds maandelijks € 50,- om iets leuks mee te doen. Eergisteren besloot ik om mij aan te melden bij de Inner Circle van Annapurna Living. Dit kost € 30,- per maand, maar het is iets wat ik op dit moment echt nodig heb. Even weg van alle negatieve energie op social media en genieten van de positive vibes met deze mooie groep vrouwen. Ik begon meteen met een 10 Day Meditation Plan. Een heel eenvoudig ritueel wat je dagelijks “moet” doen. Na twee dagen voel ik al de rust die het brengt. Verder praten we in de groep over yoga, mediteren, mantra’s, de maan, creativiteit, noem maar op. Het brengt je vrij snel op een andere level qua levensenergie en dat is precies wat ik nodig heb op dit moment.

Gisteren had ik mijn check up bij de huisarts. Ze waren alleen vergeten mij door te sturen voor het aanvullende jaarlijkse onderzoek. Ik had zelf niet eens in de gaten dat het alweer zover was. Dus volgende week weer in een potje plassen en tig buisjes bloed inleveren. Allemaal voor het goede doel. Verder was mijn bloeddruk helemaal oké, namelijk 122/84.

Verder kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik nog behoorlijk last heb van de depressie. Ik heb heel veel behoefte om alleen te zijn. Heb al bijna twee maanden niemand gezien. Kom wel bijna dagelijks even buiten, al is het maar vijf minuten om even gras te plukken voor de cavia’s of even naar de supermarkt te lopen. Ik kan even niet verder dan dit zonder door te schieten in mijn depressie. Ik ben erg voorzichtig. Ik balanceer op een gelukkig vrij stevige en brede basis; Peter en mijn huisje. Dankzij die twee kom ik er wel doorheen.

Hieronder deel ik nog even de meditatie die ik dagelijks doe. Dit is een korte en eenvoudige meditatie waar ik de dag mee begin of afsluit. Aanvullend mediteer ik soms nog wat uitgebreider. Ligt er maar net aan wat ik nodig heb op een dag. In het begin voelt het een beetje vreemd om in je eigen huis mantra’s te gaan lopen zingen, maar als je vervolgens merkt wat het effect daarvan is, dan heb je daar schijt aan.

Ik wens jullie een mooie dag vandaag. ♥

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mefta001 schreef:

  Goed om van je te horen. Ik wens je een goede tijd met de Inner Circle van Annapurna Living. En op naar de herfst. Ik begin al overal rode bessen te zien 😉

 2. chucky1012 schreef:

  Heel veel goeds met de Inner Circle Xx

 3. Rob Alberts schreef:

  Veel succes met je meditatie.

  Bemoedigende groet,

 4. Lot schreef:

  Elke update vind ik prettig om te lezen, nooit saai eigenlijk omdat je fijn schrijft.
  En van een vorige ben ik deeltjes ook weer vergeten, leeftijd en ook omdat ik bij veel andere blogs lees.
  Voorlopig blijft het weer niet echt warm, vind ik wel weer jammer, ben graag buiten onder een parasol en daar is het net geen weer voor.

  Ik kijk alweer uit naar een volgende update hoor!

 5. Evelyne schreef:

  Beetje bij beetje kom je er wel! Succes met het meditatieprogramma!

 6. Ik stuur je een zak met twintig kilo moed, per express!

 7. mariellemarielle schreef:

  Fijn weer wat te lezen van je!
  Wat is het toch zwaar voor je! Ik zou het je zo gunnen dat het wat beter gaat!

  Fijn te lezen dat je wel weer even naar buiten kunt en super dat je jezelf iets cadeau gedaan hebt!!

  Lieve groetjes

 8. Roos schreef:

  Fijn dat je al zo snel positieve vibes krijgt van de meditatie en inner-circle. Had daar nog niet eerder van gehoord; interessant. Take care. X

 9. Roos schreef:

  Fijn dat je al zo snel positieve vibes krijgt van de meditatie en inner-circle. Had daar nog niet eerder van gehoord; interessant. Take care, X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.