Stilteruimte

Ik was net even op het eetstoornisforum en ooit hadden we daar een topic in het leven geroepen waar je dingen kon schrijven waar een ander niet op mocht reageren. Voor sommige mensen, zoals ik, was dat heel erg fijn. Dat topic is uiteindelijk helaas verwijderd, omdat mensen zich er niet aan hielden.

Men zei dan “Sorry, ik weet dat het niet mag, maar ik ga toch even reageren…” en weg was het effect. Uiteindelijk is het topic toen gesloten, omdat het vertrouwen weg was. Je kon er niet meer veilig schrijven wat je wilde. Ik heb net een bericht geplaatst op het forum dat ik dat topic mis. Ik wacht even af hoe men hierop gaat reageren en ik hoop dat het topic wellicht weer terugkomt.

Er was natuurlijk een reden waarom dat topic weer in mijn gedachten kwam. Ik wil iets kwijt, maar ik wil geen reacties daarop. Ik wil niet dat mensen het erger of minder erg maken. Ik wil niet dat men gaat zeggen dat er morgen weer een dag is. Ik wil niet dat mensen medeleven tonen. Vandaag tenminste even niet. Ik heb even niet de ruimte in mijzelf om de reacties erbij te nemen en ook niet om ze te lezen en er eventueel op te reageren. De oplossing ligt voor de hand, maar ik dacht er niet aan: bloggen. Schrijf een blog en zet de reacties uit. En zo werd de Stilteruimte op mijn blog geboren. Ik maak er een aparte categorie voor aan, zodat iedereen meteen kan zien dat het om een artikel gaat waarbij de reacties uitstaan.

Overigens kan je op dit intro-artikel gewoon reageren. β™₯

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lot schreef:

  Prima idee, zouden meer blogs en Fbsites moeten doen.

  1. Lot schreef:

   en forums natuurlijk ook

 2. Evelyne schreef:

  Top Marion! Als je jezelf zo veiliger voelt, dan moet je dit absoluut doen. Soms lees ik gewoon graag wat je te vertellen hebt. Maar soms weet ik ook niet hoe ik er op moet reageren. Dus dan doe ik het maar niet.

 3. Kaatje schreef:

  Prikbord! Dat was heerlijk.. Gewoon spuien zonder reacties. 😘

  1. Marion schreef:

   Ja! Ik ga kijken of ik het terug kan plaatsen. Er was toen redelijk wat commentaar op. We gaan het zien!

 4. meinkevs schreef:

  Wat een mooi idee. Ik hou zo van de stilte maar om teveel geluiden buiten de deur te houden, heb ik altijd de radio aan…
  Meer stilteruimtes in het dagelijks leven, doen. Lfs Meinke

 5. Miriam schreef:

  Mooi plan lieverd. X

 6. Jammer dat het niet vermelden van reacties niet werd gerespecteerd. Onbeleefd zelfs…
  Goed idee van je om het op die manier op te lossen. Zo kunnen we je toch nog blijven lezen, ook al heb je liever geen respons.
  Sterkte!

 7. mariellemarielle schreef:

  Goed idee dat je dit op je blog gaat doen!!!
  Geniet van de stilte!

 8. Marjolein schreef:

  Goed idee! Ik mis het prikbord ook nog wel eens (ik ben de afgelopen weken alleen niet op het forum geweest omdat ik wat weerstand bij mezelf voelde). Maar mega goed dat je een stilteruimte op je blog hebt gecreΓ«erd!

  1. Marion schreef:

   Goed dat je niet gaat als je weerstand voelt. Heel belangrijk om daarnaar te luisteren. Ja, ik ben blij dat ik het gedaan heb. Nu is het aan het einde van de avond en ik heb me geen moment druk gemaakt om wat anderen wel niet zouden vinden van mijn artikel van vanmiddag. Echt een fijne oplossing zo. X

 9. Rob Alberts schreef:

  Reacties uitzetten mag natuurlijk.

  Vriendelijke groet,

 10. Goed bedacht Marion! Hopelijk kan je zo op een prettige manier je verhaal kwijt. πŸ™‚

 11. Roos schreef:

  Goed idee, zo’n stilte-ruimte op je blog. Soms wil je jezelf gewoon uiten, gehoord worden, zonder dat iemand er gelijk wat van vindt of zegt. Ik hoop dat de stilte-ruimte je gaat helpen. X

 12. Saar schreef:

  Goed idee, zo blijft schrijven voor jou een uitlaatklep en voel je je veilig om te schrijven wat je wilt πŸ™‚ En op je blog kan je toch lekker doen wat je zelf wil!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.