TW = Trigger Warning

Velen van jullie zullen wel weten waar TW voor staat, namelijk trigger warning. Ik wil deze vanaf nu gaan gebruiken op mijn blog. Voor diegene die er niet mee bekend zijn, leg ik heel even in het kort uit wat een trigger warning is. 

Een trigger warning is een waarschuwing aan het begin van een, in dit geval, artikel of blog, waarin men de lezer waarschuwt voor gevoelige inhoud. Dit kan van alles zijn, maar in mijn geval is dit eigenlijk alleen het geval bij artikelen over depressie en de daarmee samenhangende suïcidale gedachten. Ik ga dus geen specifieke of gedetailleerde TW geven. Als de titel van één van mijn artikelen met TW begint, dan gaat het over depressie en eventueel suïcidale gedachten.
Ik heb lange tijd niet geschreven in de perioden dat ik depressief was. De hoofdreden daarvan is dat ik mijn familie daar niet mee wilde belasten. Nu ben ik daar iets anders over gaan denken en heb ik besloten een TW te gaan gebruiken. Zo kan iedereen voor zichzelf bepalen of hij of zij het artikel wel of niet wil lezen.
Even een korte toevoeging: suïcidale gedachten hebben betekent niet dat iemand ook per se suïcidaal is. Er is bij mij geen risico op suïcide. Mijn medicatie werkt goed. Mijn brein werkt ook nog fantastisch. Ik weet wanneer ik niet in de auto moet stappen. Ik weet wanneer ik Peter moet waarschuwen. Ik weet wanneer ik in bed moet blijven. Ik heb dan ernstige suïcidale gedachten, maar ben niet “actief” suïcidaal. Ik heb geen plannen en die zal ik ook nooit meer maken. Daar ben ik zeker van, dus dat kunnen jullie ook zijn.
Goed, TW vanaf heden. U bent gewaarschuwd. ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Psychische Shit

11 Reacties

Ja, voor veel mensen roept het van alles op. Er zijn dagen dat je beter niet met het onderwerp geconfronteerd kan worden en sommige mensen lezen er liever helemaal niet over. Dan is dit een goed hulpmiddel.

Vind het inderdaad ook mooi dat je het deelt voor de mensen die het niet kennen. 🙂 Het “lijkt” soms zo normaal, als je in het wereldje zit (dat klinkt een beetje gek), maar voor anderen is het alles behalve logisch of normaal. TW… Twee weken? Truus West? Tegen woningbouw?
Goed dat je dit blogje hebt geplaatst.

Goed idee, zo’n waarschuwing. Kende de term nog niet trouwens. Althans, niet de afkorting. Je moet gewoon kunnen schrijven over alles waar je mee zit en waarover je wilt schrijven. Als een TW jou daarbij helpt, is dat fijn.

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: