Goed nieuws over mijn vader

Even een korte update over mijn vader. Tegen alle verwachtingen in hebben we goed nieuws gekregen vanochtend. Het lijkt erop dat de plek die zichtbaar was op de scan, niets kwaadaardigs in de zin heeft. Behalve mijn vader een zeer vervelende hoofdpijn geven, maar daar tekenen we nu even voor.

Een paar weken terug vond men een verontrustend plekje bij mijn vader. Op de scan was een grijs gebied te zien wat zwart hoorde te zijn. De plek zat niet ver verwijderd van de plaats waar men ruim een jaar geleden een zeer snel groeiende tumor weggehaald heeft. Alles en iedereen stond op scherp en toen de arts vorige week bij het nemen van de biopt aangaf dat hij geen goede uitslag verwachtte, was bij ons bijna alle hoop verdwenen. De afgelopen dagen waren we dan ook vooral bezig met ”slecht nieuws” of ”heel slecht nieuws”. Die paar procent die men gaf op een positieve uitslag, daar durfde niemand eigenlijk nog op te hopen.

Toch was die paar procent voldoende. De arts zelf gaf ook toe dat hij ronduit verbaasd was. Er waren geen slechte cellen aangetroffen. Wel zit het gebied ”vol”, wat dat ook moge betekenen en gaat mijn vader binnenkort toch onder het mes. Er zit weefsel wat er niet hoort, soort poliepen, en een chronische ontsteking. Dat gaat men allemaal verwijderen. Daarnaast, als ze toch bezig zijn, gaan ze voor de zekerheid nog wat extra weefsel weghalen en op kweek zetten om lymfeklierkanker uit te sluiten. De reden waarom ze dat doen is omdat de soort tumor die ze vorig jaar verwijdert hebben vaak uitzaait naar de klieren. Daarin meegenomen dat mijn vader 12 jaar geleden Non Hodgkin heeft gehad, willen ze geen risico’s nemen. Mijn vader is dus nog niet helemaal off the hook, maar op dit moment ziet het er heel positief uit.

Afgelopen nacht heb ik belachelijk slecht geslapen. Logisch. Mijn vader heeft al twee keer kanker gehad. Hoe vaak gaat hij hier nog mee wegkomen? Wat zoiets wel doet is alles weer even flink in perspectief zetten. Een week lang ben je bezig met slecht of heel slecht nieuws. Er gaan scenario’s door je hoofd als te behandelen, goed te behandelen, slecht te behandelen. Of die hele enge gedachte: niet meer te behandelen. En als dat zo is, hoe lang heeft hij dan nog? Wat zou hij nog willen doen? Wat kán hij nog doen? Je gaat ook nadenken over wat wel en niet belangrijk is en nu, nu dus blijkt dat het allemaal anders uitpakt dan we hadden gedacht, wil ik dat dat niet meer naar de achtergrond verdwijnt. Ik wil niet leven alsof morgen mijn laatste dag is, maar ik wil wél stoppen met me druk maken om shit die helemaal niet belangrijk is. Social media? Volgen of ontvolgen? Who gives a fuck? Ga je bezig houden met de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Je familie, vrienden, mensen om je heen. Alles wat je uitstraalt en uitdraagt. Alles wat je voor een ander doet of kan doen. Dát zijn de dingen waar het in het leven om draait en kennelijk heb je soms een heel harde leerschool nodig om dat eens goed tot je door te laten dringen.

Goed, voor nu is het feest. Ja, er komt nog een operatie aan. Een operatie die niet geheel zonder risico’s is, maar welke operatie is dat wel? Die zorgen, die bewaren we nog even lekker tot morgen. Cheers! ♥

16 gedachten over “Goed nieuws over mijn vader

 1. wat fijn voor jullie allemaal!!

  Je hebt zo gelijk met dat laatste, en toch…is het zo lastig af en toe (dat zal jij ook herkennen door je gezondheid verwacht ik, maar nu vul ik in).

  Ben heel blij voor je/jullie!

  Het allerbeste voor je vader!

 2. Ik ben zo blij voor jullie. Ok, je vader moet een operatie ondergaan die niet zonder risico is, maar het goede nieuws is wel dat hij nog te opereren valt en hetgeen ze vonden niet kwaadaardig is. Ik blijf uiteraard duimen 😉

 3. Ik ben zo blij en opgelucht voor jullie.
  Veel sterkte rondom de operatie, want dat blijft natuurlijk ontzettend naar. Zoals je zegt: geen enkele operatie is zonder risico’s, maar die zorgen zijn voor als dat nodig is.. (lekker makkelijk gezegd)
  Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.