Met Alvin naar de dierenarts

 

Life must have thought: Vader niet ziek, wat zullen we nu eens voor kutstreek uithalen? Alvin loopt al een paar dagen moeilijk. Hij ligt erg veel, zelfs tijdens het eten ligt hij. Of hij staat heel raar. Ik vermoedde dus al dat er iets met hem was en nu lijkt hij ineens verlamd aan de achterkant.

Met de nadruk op lijkt, want hij is niet verlamd. Als ik hem vastpak bij zijn achterpoten, dan voel ik dat er nog kracht inzit. Het lijkt er dus op dat hij ergens pijn heeft en het zichzelf zo comfortabel mogelijk maakt. Om 11:30 uur hebben we een afspraak bij de dierenarts. Ik heb een hele goede en fijne dierenarts. Eentje die niet zomaar spuitjes geeft of gaat opereren of wat dan ook. Ze overlegt goed, ze adviseert en laat de uiteindelijke keuze aan jou. Zo was ze bij Jip heel duidelijk de vorige keer, toen ze die bult zag: Wilde ik het zeker weten, dan moest ze opereren. Ze dekt zichzelf ook in op die manier. Ik kan dan achteraf nooit zeggen: Hé, jij hebt het advies gegeven niet te opereren en nu is hij dood. Ik kan bij haar echter heel duidelijk zien, horen en voelen wat haar advies is. Bij Jip was dat duidelijk: niets doen. Al heeft ze dat dus nooit letterlijk zo gezegd. Gelukkig kwam dat overeen met mijn eigen gevoel.

Om 11:30 uur hebben we een afspraak. Mocht ze straks aangeven dat Alvin beter een spuitje kan krijgen, dan weet ik dat er geen andere mogelijkheid is. Daar vertrouw ik volledig op. Ik denk echter dat ze dat niet zal doen. Of misschien is dat mijn hoop. Alvin lijkt nog vrij vrolijk en vooral geniet hij nog enorm van zijn eten. Ik denk dat ik hem intensief zal moeten verzorgen. Hij kan zichzelf niet meer schoon houden, al een poosje niet. Dat betekent dat ik zijn plekje meerdere malen per dag schoonmaak, zodat hij zoveel mogelijk op droog zaagsel ligt. Ik probeer hem zo min mogelijk te wassen met water en shampoo, want dat is gewoon niet goed voor ze. De vraag is wel tot hoe lang dit voor zo’n beestje nog aangenaam is. Ik merk dat hij al wegduikt wanneer ik de kamer binnenkom. Hij vindt dat wassen vreselijk. Ik ben dus ondertussen de boeman, maar ook dat heb ik wel voor hem over.

Ik hou jullie op de hoogte. ♥

10 gedachten over “Met Alvin naar de dierenarts

 1. Ik had op Twitter al gezien dat het helaas niet goed is afgelopen 😥 Heel veel sterkte, hij heeft in ieder geval een prachtig leven achter de rug bij jou! ♥

 2. Lieve Marion
  Op IG zag ik de uitkomst
  Wat heftig weer voor je!!
  Het gaat maar door..ik gun je zo iets positiefs!!

  Dankzij jou heeft Alvin wel een hele mooie tijd gehad!!!

  Sterkte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.