Jip, Mattie & Alvin

Alvin ♥ 30-8-2017 ♥


Getagd: , .

Gisteren ging ik met Alvin naar de dierenarts, omdat hij bijna niet meer kon lopen. Sinds een paar dagen stond hij niet meer bij zijn etensbak, maar lag hij ernaast. Hij begon langzaam verlamd te raken. Bij de dierenarts bleek dat hij ook nog eens een hele grote verharding in zijn buik had. Hij had pijn. Veel pijn.

Dan is de keuze vrij snel gemaakt. En met vrij snel bedoel ik echt binnen twee minuten. Het was voor mij vrij makkelijk. De dierenarts was zo duidelijk. Ze kon zien dat hij pijn had en ze kon voelen aan de spanning in zijn lichaam dat hij pijn had. Waar ik zo bang voor was, bevestigde zij. Daarom was de keuze makkelijk. Ik wil een diertje niet onnodig laten lijden en gezien het feit dat Alvin al zeker 6 jaar oud was, wat voor een cavia hoogbejaard is, waren de klachten ook niet heel vreemd. Heel even hebben we nagedacht over een echo, maar zelfs al zou blijken dat er wat te doen was aan de verharding in zijn buik (wat waarschijnlijk een tumor was, iets wat veel voorkomt bij cavia’s), dan zaten we nog met de verlamming van zijn achterlichaam.

We hakte de knoop dan ook snel door. Alvin zou een spuitje krijgen en rustig inslapen. Zo gezegd zo gedaan. Ik nam nog een foto van hem en daarna legde ik zijn vriend Panda bij hem neer waar hij direct tegenaan kroop. De eerst spuit deed zeer. Hij piepte hard, maar daarna kon ik hem voor het eerst in hele lange tijd weer aaien zonder dat hij het vervelend vond. Toen ik even ophield met aaien, richtte hij direct zijn hoofdje op om te zeggen: “Hé, ga eens even door met kriebelen!” Dat deed ik en hij ging weer rustig liggen. De tweede  spuit zorgen ervoor dat hij stopte met ademen en na nog een derde spuitje was het gedaan.

Ik maakte nog een laatste foto van Alvin en pas thuis kon ik goed het verschil zien. De foto waar hij nog leefde, daar zag je zijn ongemak. In de foto waar hij al dood is zie je hem rustig en comfortabel liggen. Als ik me even rot voel dan kijk ik naar die twee foto’s en weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Hij had geen fijn leven meer op deze manier en het is goed zo. ♥

19 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s