Ik klaag wanneer ik wil, Piet

Life is a bitch. Nou schop jezelf onder je reet en doe iets……. zelden zoveel geklaag op een pagina gelezen…… en ja ik heb mijn portie ook gehad, boven gemiddeld. Het leven is nou eenmaal geen Disney land. Get over it. Je zal dit lezen op een slecht moment, dit helpt niks en maakt anderen nog ellendiger.

Dit hierboven is een reactie van Piet. Een reactie op dit artikel. Piet moet natuurlijk gewoon zijn grote muil houden, want dit is waarschijnlijk het eerste artikel wat hij van mij leest en daarnaast is hijzelf vast nog nooit depressief geweest. Hij begrijpt er geen ruk van en dat hoeft ook niet, maar ga dan lekker wat anders doen. Dat heb ik hem ook gezegd: oprotten en nooit meer terugkomen.

Er zijn vreselijke dingen te zien, te horen en te lezen op internet. Mijn blog is daar een schijntje bij. Staat het je niet aan, dan lees je lekker niet. Ik moet zelfs bekennen dat ik mijzelf nog behoorlijk positief vind voor het leven wat ik heb en heb gehad. Een hele rits met psychische problemen en dan ook nog eens een zeer pijnlijke ziekte die de levenskwaliteit aanzienlijk vermindert. Ik ben eigenlijk wel trots op mezelf dat ik maar zo weinig klaag!

Want reden tot klagen heb ik. Nu ook weer. Vanochtend werd ik wakker met vreselijk veel pijn. Vier abcessen op zeer vervelende plaatsen en degene op mijn heup was kapot gegaan, waarschijnlijk omdat ik er vannacht zo lang op heb gelegen. Een abces wat open gaat moet je goed verzorgen. Zorgen dat hij goed leeg stroomt, zorgen dat er geen vuil in komt en daarna afplakken. Vervolgens iedere paar uur opnieuw spoelen en verzorgen. Vreselijk pijnlijk, maar het moet, anders wordt het alleen maar erger. Soms zijn er abcessen waar ik niet bij kan. Moet ik dat uitleggen? Nee, toch? Dan moet ik de verzorging van het abces aan Peter overlaten en die kan mijn pijn niet voelen. Dat is pas echt de hel. Gelukkig ben ik erg lenig en kan ik het meestal allemaal wel zelf, maar toch. Het is zo’n ongelooflijke kutziekte.

Oh sorry, Piet, ook nog eens grof taalgebruik. En nog wel op zondag ook! Shame on me…

Ik mag klagen. Mijn leven sucks. De hele zomer heb ik nog niet buiten op mijn favoriete ligstoel kunnen liggen. Ik ben nog steeds niet naar mijn favoriete plekje in de natuur geweest. Ik ben maar twee keer naar het bos geweest. Ik heb nog maar één keer bij mijn ouders in de tuin gezeten. Dan heb ik het trouwens niet eens alleen over de zomer, trek de lente er maar meteen bij. Ik kan niet meer werken, niet op vakantie, zelfs geen dagje uit. Dus fuck you, Piet, ik klaag als ik daar zin in heb. Begrepen?

Fijne zondag allemaal. ♥

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Christine schreef:

  Fijne zondag meis, liefs en sterkte!!

 2. Claudia schreef:

  Met een grote grijns heb ik je reactie op het verhaal van “Piet” gelezen. Groot gelijk meid! Misschien had “Piet” die ochtend zijn teen gestoten en ja, dan heb je natuurlijk een erg beroerd leven….! Of misschien heeft hij zelf ook een k*tleven en voelt hij zich beter als hij zich op iemand anders afreageert. Ik vind het erg dapper dat je blogt over de moeilijkheden die jouw chronische aandoeningen in het dagelijks leven opleveren. Er zullen veel mensen zijn, inclusief ikzelf, die zich er minder alleen door voelen. Maar social media is helaas ook voor veel mensen een kanaal om lekker anoniem al hun ongenuanceerde bagger over anderen uit te storten. Dat krijg je er gratis bij. Veel sterkte en gewoon doorgaan met bloggen!

 3. Lot schreef:

  Amen

  Dat past ook wel bij de zondag.

 4. Jolanda schreef:

  Ik ken Piet niet, maar begrijp je wel…ben deze lente/zomer 1 keer naar de kleine gehaktballetjeswinkel geweest, met enorm veel pijn van dalende nierstenen. Maar wat had ik een geluk, na 10 weken kronkelen kwamen ze twee dagen voor de geplande operatie er vanzelf (😳😊) uit. Speelt je HS op dit moment ook zo op, hier wel :(( en het zit zo lekker……
  Gisteren zo gebaald, ging naar een winkel, kocht 3 dvd’s, betaalde, en degene achter mij kreeg de bon, alsof je in een rolstoel ook zwaar geestelijk gehandicapt bent. Het was wel mijn partner, maar ik koop, ik betaal, dan hoor ik ook de bon te krijgen. Zo, genoeg geklaagd, fijne zondag 😊😊

 5. levelieze schreef:

  Ik vind ook dat je mag klagen op je eigen blog, dat is toch net de plaats waar je het van je af kan schrijven.

 6. Joycerdt schreef:

  Lekker laten lullen en geniet van je zondag! Liefs.x

 7. Evelyne schreef:

  Niemand voelt jouw pijn, en die Piet.. die moet zijn mond houden! Respect dat je schrijft over je ziekte, pijnlijke aanvallen, .. en alles wat er zo maar bij komt kijken. We hebben allemaal onze pijntjes, maar ik besef dat ik geluk heb en er veel meer mensen dagelijks een pijnaanval mogen ervaren. Chapeau Marion! Ik bewonder jou. Echt waar. Anders zou ik niet dagelijks komen lezen en reageren 😉 Laat de mensen maar zeuren, klaag jij lekker je ziel uit je lijf en don’t give a f*ck on it (sorry voor het taalgebruik 😉 )

 8. chucky1012 schreef:

  Het is te erg dat dit gebeurd en ik had had wel gelezen….
  Iemand die niet weet hoeveel mensen er zijn die altijd pijn hebben weten niet wat wij ondervinden.
  Jij hebt gelijk en klagen mag en ook had jij duidelijk die afkorting erbij vermeld.
  Ga zo door lieve blogger en we doen op ons blog wat wij willen….
  Ook maken wij uit waarover we schrijven….

  Liefs en een fijne avond Xoxo

 9. Spontanity schreef:

  Blijven doen, vooral blijven doen.
  Ik moet het nog leren na schildklierkanker en borstkanker!

 10. Als een weblog me tegenvalt, kom ik er gewoon niet op bezoek. Punt. Het is en blijft een plek waar de auteur schrijft wat die wil. Gaat het over diens verzzmeling neuskeutels, so be it. Ergens op deze wereld zijn tientallen mensen die zich daarin interesseren. Mocht jij een eeuwig klaagmens zijn, dan bleef ik hier weg… Blijf vooral jouw ding doen!

 11. mariellemarielle schreef:

  Oh lieverd, wat vreselijk voor je weer!
  Sterkte!!

 12. Pietluttige Piet 🙄
  Hoi go girl.

 13. Sabine schreef:

  Zo vervelend dat soort dingen… Knuffels

 14. Yvonne schreef:

  Je zou Piet toch bijna HS wensen. Ik begrijp niet waarom mensen het nodig vinden dit soort reacties. ❤voor jou.

 15. bentenge schreef:

  Helemaal met je eens. Jij staat ondanks alles best wel positief in het leven en hier op je blog. Dus fuck off Piet.

 16. Saar schreef:

  Ik zag die reactie op Twitter al en ik dacht: waar ga jij je mee moeien? Hoeveel mensen zagen er niet een potje bij elkaar, gaat hij die allemaal op de vingers tikken? Gekke kerel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.