Chronisch ziek

Herkeuring UWV gepland op 2 oktober a.s.


Getagd: , , .

Mijn arbeidsongeschiktheidsuitkering loopt in januari af. Omdat ik wil dat alles op tijd in orde is, stuurde ik eergisteren een berichtje naar het UWV. Wanneer ik gekeurd zou worden. Ik kreeg direct een uitnodiging én een excuus dat ik nog niet eerder iets gehoord had. Altijd fijn.

Januari is nog ver weg, maar na de keuring moet er nog veel gebeuren. De verzekeringsarts van het UWV mag zes weken over de beoordeling doen. Dan is het al half november. Vervolgens heb ik weer de mogelijkheid om bezwaar te maken. Dat moet meestal binnen 14 dagen. Dan moet het UWV dat weer gaan beoordelen en moet er eventueel een tweede herkeuring gedaan worden of moet de zaak voorkomen. Het is dus niet binnen een paar weken geregeld. Mocht het zo zijn dat ik geheel of deels goedgekeurd word per X januari, dan wil ik me daar wel goed op voorbereiden.

De kans dat dat gebeurt (ongeacht of gebeurt met een d of een t is) is heel erg klein. Ik wil werken, heb meerdere behandelingen gehad de afgelopen twee jaar, doe vrijwilligerswerk op het eetstoornisforum en heb zelfs geprobeerd om vrijwilligerswerk in het dierenasiel te gaan doen. Ik denk dat ik wel kan aantonen dat mijn inzet 100% is. De wil is er, het lukt alleen niet.

Mijn geheugen is een zeef, maar volgens mij heb ik de herkeuring bij dezelfde verzekeringsarts als ik de keuring had. Een streng ogende vrouw (ik vind iedereen in mantelpakje streng ogen), die ook echt wel het één en ander van je verwacht, maar absoluut niet onredelijk is. Ze heeft mij destijds afgekeurd omdat ik in afwachting was van mijn behandeling. Werken én schematherapie was geen optie volgens haar. Veel te zwaar. Nu alle behandelingen gestaakt zijn is het dus de vraag wat we nu gaan doen. We zullen moeten kijken wat haalbaar is. Ik ben door mijn psychische en lichamelijke ziekte te onbetrouwbaar voor een werkgever om mij in dienst te nemen. Daar bestaat, wat mij betreft, geen twijfel over. Wel zou ik het één en ander van huis uit kunnen doen. Dat doe ik al met mijn vrijwilligerswerk op het forum, maar wie weet zijn er mogelijkheden waar ik zelf nog niet aan gedacht heb.

Ben ik bang voor de herkeuring? Bang is een groot woord. Gespannen, dat wel. Het UWV staat er wel een beetje om bekend om de gekste beslissingen te nemen, ik heb er tenslotte zelf gewerkt, ik weet er alles van, maar ik denk dat deze arts dusdanig redelijk is dat zij ook wel in zal zien dat ik doe wat ik kan doen op dit moment. Waar ik nog het meest aan zit te denken is om de mogelijkheden te bespreken om bijvoorbeeld een kleine eigen webshop te beginnen. Ik zal daar niet volledig mee uit de uitkering kunnen komen, maar wie weet kan ik dan toch voor een deel in mijn eigen inkomsten voorzien. Dat zou al heel erg prettig zijn.

Ik hou jullie op de hoogte! ♥

21 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s