Herkeuring UWV gepland op 2 oktober a.s.

Mijn arbeidsongeschiktheidsuitkering loopt in januari af. Omdat ik wil dat alles op tijd in orde is, stuurde ik eergisteren een berichtje naar het UWV. Wanneer ik gekeurd zou worden. Ik kreeg direct een uitnodiging én een excuus dat ik nog niet eerder iets gehoord had. Altijd fijn.

Januari is nog ver weg, maar na de keuring moet er nog veel gebeuren. De verzekeringsarts van het UWV mag zes weken over de beoordeling doen. Dan is het al half november. Vervolgens heb ik weer de mogelijkheid om bezwaar te maken. Dat moet meestal binnen 14 dagen. Dan moet het UWV dat weer gaan beoordelen en moet er eventueel een tweede herkeuring gedaan worden of moet de zaak voorkomen. Het is dus niet binnen een paar weken geregeld. Mocht het zo zijn dat ik geheel of deels goedgekeurd word per X januari, dan wil ik me daar wel goed op voorbereiden.

De kans dat dat gebeurt (ongeacht of gebeurt met een d of een t is) is heel erg klein. Ik wil werken, heb meerdere behandelingen gehad de afgelopen twee jaar, doe vrijwilligerswerk op het eetstoornisforum en heb zelfs geprobeerd om vrijwilligerswerk in het dierenasiel te gaan doen. Ik denk dat ik wel kan aantonen dat mijn inzet 100% is. De wil is er, het lukt alleen niet.

Mijn geheugen is een zeef, maar volgens mij heb ik de herkeuring bij dezelfde verzekeringsarts als ik de keuring had. Een streng ogende vrouw (ik vind iedereen in mantelpakje streng ogen), die ook echt wel het één en ander van je verwacht, maar absoluut niet onredelijk is. Ze heeft mij destijds afgekeurd omdat ik in afwachting was van mijn behandeling. Werken én schematherapie was geen optie volgens haar. Veel te zwaar. Nu alle behandelingen gestaakt zijn is het dus de vraag wat we nu gaan doen. We zullen moeten kijken wat haalbaar is. Ik ben door mijn psychische en lichamelijke ziekte te onbetrouwbaar voor een werkgever om mij in dienst te nemen. Daar bestaat, wat mij betreft, geen twijfel over. Wel zou ik het één en ander van huis uit kunnen doen. Dat doe ik al met mijn vrijwilligerswerk op het forum, maar wie weet zijn er mogelijkheden waar ik zelf nog niet aan gedacht heb.

Ben ik bang voor de herkeuring? Bang is een groot woord. Gespannen, dat wel. Het UWV staat er wel een beetje om bekend om de gekste beslissingen te nemen, ik heb er tenslotte zelf gewerkt, ik weet er alles van, maar ik denk dat deze arts dusdanig redelijk is dat zij ook wel in zal zien dat ik doe wat ik kan doen op dit moment. Waar ik nog het meest aan zit te denken is om de mogelijkheden te bespreken om bijvoorbeeld een kleine eigen webshop te beginnen. Ik zal daar niet volledig mee uit de uitkering kunnen komen, maar wie weet kan ik dan toch voor een deel in mijn eigen inkomsten voorzien. Dat zou al heel erg prettig zijn.

Ik hou jullie op de hoogte! ♥

21 gedachten over “Herkeuring UWV gepland op 2 oktober a.s.

 1. Lijkt me inderdaad spannend. Ook om te kijken wat er wellicht wél mogelijk is. Wie weet hebben ze wel iets wat vanuit huis kan en voor jou ook te omvatten is. Hopelijk in ieder geval wederzijds begrip gewenst!

  1. Vanuit huis zou echt zo fijn zijn. Het is voor mij eigenlijk de enige mogelijkheid. Vaak is de reistijd ergens naartoe al teveel voor mij. We gaan het zien. Dank je wel!

 2. Heel spannend. Ik werkte er ook en weet er ook van. Een kleine webshop is een leuk idee. Ik ben net met Etsy begonnen. Het is leuk om mee bezig te zijn

  Ik hoop dat de keuring je niet al te zeer uit je evenwicht brengt. Ik gun je dingen die je blij maken.

 3. Het blijft spannend dit soort dingen!

  Wel heel positief hoe proactief jij bent, door zelf erachteraan te gaan etc.

  Alvast heel veel succes en sterkte!

  Fijn weekend

 4. Succes alvast, je bent in ieder geval goed voorbereid en ik geloof niet dat je iets te vrezen hebt.
  Vind het wel heel dapper van je dat je het UWV zelf hebt durven benaderen en gevraagd hebt naar de herbeoordeling, iets met slapende honden niet wakker maken.
  Ik wacht nu al 2 maanden op de oproep voor herbeoordeling die mijn ex-werkgever, eigenrisicodrager heeft aangevraagd.
  Moed bij elkaar aan het rapen om er maandag achterheen te gaan, fijn om je bericht te lezen, kan ik mij een beetje aan optrekken.
  Schijt bagger als ik dat blauwe logo voorbij zie komen.

  1. Hoi Marion en Marga, ik wacht ook al ruim twee maanden op een oproep van een keuringsarts, pffff. Heb er zelf al meerdere keren achteraan gebeld en gemaild. Zou zo graag met reïntegratie verder gaan! Over een week zit ik 1 jaar in de Ziektewet.
   Wat kan ik eraan doen als UWV te laat is?

   Die onzekerheid vind ik killing. Belemmert 100% beter worden ook.

   Marion, jouw ervaring dat je wel gelijk een reactie en zelfs excuus kreeg, stemt me toch een klein beetje hoopvol.
   Ik ga maandag maar weer bellen.

   1. Wat ik je zou adviseren is om een bericht te sturen via de berichtenbox van Mijn UWV. Daar hebben ze de verplichting om binnen 1 werkdag te reageren en dat doen ze ook. Voor jou is het fijn omdat je op die manier alles ook direct zwart op wit hebt. Je hebt daar wel een DigiD voor nodig. Heb je die? Als je die niet hebt, stuur dan een bericht via twitter, via het webcareteam uwv. Zij reageren ook altijd heel snel. Mochten ze je daar verwijzen naar de telefoon, dan zeg je dat je dat al tig keer gedaan hebt. Ik ben geen fan van hun telefooncentrale. Het werkt niet naar behoren. Als ik je ergens mee kan helpen, laat maar weten. Ik doe het graag.

    1. Mijn berichtje via de Berichtenbox heeft geholpen Marion. Ben vandaag eindelijk teruggebeld voor het maken van een afspraak.
     Dankbaar voor jouw tip. 💜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.