Loving Lazy Sundays #127

Goedemorgen! Het is zondag 10 september. De temperatuur is vannacht ruim onder de 10 graden gedoken en hoewel ik daar vrij weinig van gemerkt heb, vind ik het idee toch meer dan aangenaam. Kom maar op met die kou. Ik kijk nu al uit naar mijn wandelingen in de natuur.

Sunday Sports 
Vitesse heeft gisteren de draad weer opgepakt en netjes met 3-0 uit bij Excelsior gewonnen. Ajax en Feyenoord wonnen ook en vanmiddag om 12:30 uur is er nog een aangename wedstrijd tussen Heerenveen en PSV. In Duitsland liet Dortmund punten liggen, maar aangezien alle clubs bovenin dat deden is er niet veel verandert. Gaf Liverpool vorige week Arsenal een draai om de oren, gisteren waren ze zelf aan de beurt. Ze verloren met 5-0 van Manchester City, de tegenstander van Feyenoord aankomende woensdag in de Champions League. Verder is er nog MotoGP, waarin Rossi ontbreekt vanwege een gebroken been. De Nederlander Michael van der Mark is één van de rijders die genoemd wordt als vervanger van Rossi, mocht deze over twee weken nog niet hersteld zijn van zijn beenbreuk.

Happy Stuff
Herfst is coming ♥ Weer een keer zelf koken ♥ Waxmelts ♥ Nieuw tarot deck om zelf te maken ♥ Harry Potter luisteren ♥ Muziek ♥ Yankee Candle ♥ Wifi ♥ Koffie ♥ Kaarsen ♥

Afgelopen Week
Mijn ontstekingen waren aan het begin van de week zo erg dat ik op bepaalde momenten zelfs geen kleding aan mijn lichaam kon verdragen. Mijn lichaam is erg onrustig. Ik had een flink abces wat open ging en waar ik drie dagen mee in de weer ben geweest. De andere abcessen slonken uit zichzelf. Op dit moment gaat het weer wonderbaarlijk goed. Er zitten nog heel veel plekjes die ieder moment kunnen gaan ontsteken, maar ik bekijk het maar gewoon van dag tot dag. De dalende temperaturen doen mij in ieder geval heel erg goed. Weg met de warmte en ik kom tot leven.

Zo, daar ben ik weer. Even tussendoor de caviakamer schoongemaakt. Het is bijna winter… ik bedoel herfst en het is weer koud op de grond voor de beestjes. Dat betekent een goed excuus om weer wat leuks voor ze te kopen. Deze keer kocht ik een kattentoffee. Dat is een kattenhuis in de vorm van een toffee, maar ook zeer geschikt voor cavia’s. Het is een driehoekige tunnel waar ze doorheen kunnen lopen, maar ook lekker warm in kunnen liggen. Ook heb ik nog een oud dekentje in een hoek neergelegd waar ze lekker in kunnen wegkruipen. Ik weet nu al waar ze gaan liggen: juist, onder het oude dekentje.

Komende Week
Weet je dat ik niet eens weet waar mijn agenda is? Nu ik geen therapie meer heb, heb ik eigenlijk helemaal geen afspraken meer. Ik kan alles dag voor dag bekijken. Het enige wat ik in de gaten moet houden zijn mijn controles in het ziekenhuis en wanneer de kliko naar buiten moet. Er staat dus eigenlijk nooit meer iets in mijn agenda. Oh nee! Getver hahahaha. Ik heb mijn agenda gevonden en het enige wat er voor deze week instaat is “Extra rekening Vitens in verband met belasting”. Oké, ik kan me nog vaag herinneren dat ik dat op schreef aan het begin van het jaar, maar waarom? We zullen het wel zien. Verder geen spannende dingen op de planning voor komende week.

Financieel
Over rekeningen gesproken; financieel merk ik dat het soms toch wat lastig is. Rondkomen is geen probleem, mits er geen onverwachtse zaken opduiken. Zo moesten we deze week onze ID-kaarten verlengen. € 100,-. De eindafrekening van het waterverbruik kwam binnen en was flink gestegen, vermoedelijk doordat we meer moeten schoonmaken met de cavia’s. Nog eens € 75,- extra. Dan sta je dus meteen rood. Nu komt er volgende maand een extra betaling binnen, de tegemoetkoming arbeidsongeschikten, maar die gaat dus niet op aan de dingen waar hij op aan zou moeten gaan. De tegemoetkoming is dit jaar € 176,-. Die is dus al weg. Dát maakt het soms lastig om van een uitkering te leven. Nu ook nog eens een extra terugbetaling maandelijks om een teveel ontvangen toeslag terug te betalen en je zit dus al vast. Geen dramatische toestanden, maar gewoon even een maand of drie extra opletten.

Muziek
Het leven moet ook leuk blijven en daarom kocht ik afgelopen week twee LP’s van Suzanne Vega. Genieten! Echt puur genieten. Dat ga ik nu ook weer even doen. Even heel hard meezingen met het nummer waar ik ieder woord nog van uit mijn hoofd kende: The Queen and the Soldier.

Ik wens jullie een hele fijne zondag. ♥

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Zo is vervelend voor jou.
  Ja, met ziektes etc. gebeuren er weleens onverwachtige dingen.
  Voor je gezondheid is het het ergste.

  Fijne dag en liefs Xoxo

 2. Lot schreef:

  Wat leuk weer een Lazy Sunday

 3. Ik ben absoluut fan van de zomer en de daarbij horende warme temperaturen, maar kan me best voorstellen dat voor jou het huidige klimaat een zegen is. Ik gun het je van harte, hopelijk biedt het wat verlichting.

 4. joorloveswriting schreef:

  Beetje late reactie maar nog een fijne zondag Marion 🙂 Hopelijk heb je kunnen genieten van alle sport van vandaag.

 5. Evelyne schreef:

  Ik vind het toch wel erg dat iemand met een ziekteuitkering of zoiets dergelijks met moeite voldoende betaald word. Wij, die kunnen gaan werken moeten uiteraard ook niet dom gaan doen tegenwoordig, want alles wat geld kost gaat de lucht in met euro’s. Zou toch dringend iets aan gedaan moeten worden, vind ik.. maar ja.. wie vind dat nu niet?

 6. mariellemarielle schreef:

  De sneeuwpopjes zijn terug! Haha

  Wat erg weer voor je de ontstekingen, fijn dat het nu wat rustiger lijkt! Ik hoop echt dat de herfst je goed zal doen!

  Leuk dat nieuwe caviahuis. De kat van vrienden heeft er ook 1, het is zo’n gezellig mandje!

  Naar van de financiën, sterkte hiermee! Alles wordt duurder, huren, zorgverzekeringen, belastingen, maar ook dingen als postzegels etc etc.

  Fijne avond en leuk weer een LLZ!

  x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.