Kunstige Stukjes. Durf ik?

We beginnen de ochtend met koffie. Nou ja, ongeveer. Eerst natuurlijk wassen, aankleden, cavia’s eten geven en dan, dan is er koffie. Ik kijk even op Twitter. Fout. Iets over kinderen met het Syndroom van Down en dat dat niet meer nodig is tegenwoordig. Wtf? En als je dan toch zo’n kind krijgt, ja, dan moet je ook maar zelf voor die kosten opdraaien. Mijn hemel… 

Goed, na de Telegraaf lezen we ook het NRC niet meer. Wat overigens niet uitmaakt, want ik heb nog nooit het NRC gelezen. Dat komt door social media. Dat iemand een bericht uit het NRC deelt en je dus iets onder ogen krijgt wat je normaal nooit zou zien. Hier hangt het AD in de brievenbus. Niet dat dat zo’n hoogstaande kwaliteitskrant is, maar welke krant is dat nog wel tegenwoordig? De Volkskrant wellicht? Nee, ik vrees dat de woorden krant en hoogstaand niveau niet meer in één zin gebruikt kunnen worden. Hooguit in de ontkennende vorm.

Het schrijven gaat me weer verdomd goed af de laatste dagen. Gisteren wist ik zelfs een klein stukje poëzie te schrijven. Ja ja, eerst een artikel over ontbijtkoek en een gras etende geit, daarna even een stukje poëzie uit de vingers knallen. Nee, dat ga ik hier niet delen. Poëzie is, net als tekenen, heel persoonlijk. Veel persoonlijker voor mij dan schrijven. Ik kan hier over de meest persoonlijke dingen in mijn leven schrijven, maar ik zal me nooit zo kwetsbaar voelen als wanneer ik een schets of een stukje rijm met jullie deel. Overigens rijmt mijn poëzie lang niet altijd. Geen idee of het dan wel onder de noemer poëzie valt trouwens, maar … Wacht, laten we het Kunstige Stukjes noemen. Wellicht een idee voor nieuwe categorie? Die rubriek Vegetarisch & Vegan komt toch niet van de grond.

Dat stuk in het NRC. Nee, ik ga het er ook niet over hebben. De strekking was dat je de mogelijkheid hebt op testen of je ongeboren kindje het Syndroom van Down heeft en als dat zo is, dan heb je de keuze tot abortus. Doe je de test niet en blijkt je kindje het Syndroom van Down te hebben OF uit de test blijkt dat je kindje het Syndroom van Down heeft, maar je kiest ervoor om hem of haar geboren te laten worden, dan heeft dat financiële gevolgen waar je niet van kan verwachten dat de maatschappij daarvoor opdraait. Het staat er echt. Ik werd er ook even kotsmisselijk van. Wat een wereld. Ik hoop echt dat ze binnenkort een planeet vinden waar leven mogelijk is en dan kunnen we dat soort shitheads daar gratis en voor niets heen sturen. Ik doneer nu vast aan de stichting Living Shitheads In Space.

Kunstige Stukjes. Ik ga erover nadenken. Ik denk namelijk dat een heleboel mensen niet begrijpen wat, waarom en hoezo ik dat soort vage shit schrijf, maar dat is een beetje een rode draad in mijn leven: ik zoek begrip, wil niet dat mensen me verkeerd begrijpen, maar soms is dat nou eenmaal zo. Helemaal met spirituele shit, poëzie en andere non-wetenschappelijk onderbouwde toestanden. Misschien moet ik er maar eens lak aan hebben en gewoon een categorie Kunstige Stukjes openen. Geen idee wat ik ermee ga doen en het moet me niet boeien of anderen het mooi vinden of het begrijpen. Zo schreef ik gisteren een stukje over iets achter de maan. Ik weet zelf niet eens wat, dus hoe kan ik dan van anderen verwachten dat ze het begrijpen? Of het mooi vinden? De één houdt van blauw, de ander van geel en weer een ander schijt op kleuren. Zo is het. Dat houdt ons allen in evenwicht.

Ik kocht een LP van Otis Redding. Volgende week komt hij binnen. Ik ben zo blij! ♥

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik ben niet van de poëzie, maar kunstige stukjes lees ik graag.

  Ook al geloof ik niet in een God, toch vind ik niet dat wij op de stoel van een schepper moeten gaan zitten.

  Regenachtige groet,

  1. Marion schreef:

   Ik geloof ook niet in God en toch wordt er zo dadelijk een bijbel bij mij bezorgd. Ik vind sommige dingen uit de bijbel zeer inspirerend en ik wil er wat meer uit lezen. De originele was me echter iets te zwaar, dus nu krijg ik een nieuwe vertaling.

   Ik vind het erg ver gaan, de manier waarop mensen denken te kunnen bepalen wie wel of niet recht op leven heeft. Euthanasie ben ik echter wel weer een voorstander van. Maar een ongeboren kind… Mijn hemel, waar gaat het heen? Het houdt me bezig, zoals je merkt.

   Voor nu nog een droge groet terug.

 2. chucky1012 schreef:

  Prachtig en ik hou ook erg veel van poëzie.
  Meid jij moet doen wat jij wilt doen en het schrijven etc. is voor jou echt genieten….

  Fijn weekend Xoxo

  1. Marion schreef:

   Ja, ik geniet er echt van. Ik moet het ook gewoon doen. Ik leef tenslotte voor mezelf, niet voor de rest van de wereld.

   XXX

 3. Straks doet men nog testen op foetussen om te zien of ze al dan niet de logjes van Thomas Pannenkoek zullen lusten. Doen ze dit niet, dan…
  Wat die kunstige stukjes betreft… Ik zei het je al duizend keer: wat je doet met je weblog is jouw ding. Het is als met je tuin. Als je er spruiten wenst in te kweken, dan is dat alleen maar jouw beslissing. Wie geen spruitjes lust, blijft er weg.

  1. Marion schreef:

   Dat is zo waar, maar ik blijf dat toch moeilijk vinden. Ik ben in mijn leven zo vaak afgekeurd en bekritiseerd en neergehaald en uitgelachen, dat heeft toch iets met me gedaan. Maar jouw woorden geven me weer moed. Thanks!

 4. yvonne schreef:

  Volgens mij hoeft poezie niet te rijmen. Noem het hoe je wil maakt mij niet uit. Ik lees het graag.

  1. Marion schreef:

   Dat weet je nog niet 😀 😀 😀

 5. mckleuver schreef:

  Ik wacht met smart op de categorie Kunstige Stukjes. Heel erg leuk verzonnen en weer een goed artikel op je blog!

 6. Emily schreef:

  Hele persoonlijke stukken delen kan ik best – maar een stuk poëzie of iets uit een verhaal van mij delen vind ik dood en doodeng. Dat komt zoveel dichterbij. Ik vraag me af waarom dat is.

  1. Marion schreef:

   Dat heb ik precies hetzelfde. Het is zoiets kwetsbaars, een deel van wat jij gecreëerd hebt vanuit jezelf. Niet vanuit de Ikea gids of zo… Over verhalen gesproken: Nanowrimo?

 7. mariellemarielle schreef:

  wat schrijf je toch heerlijk!

  WAt ontzettend gaaf van de poëzie, en dat hoeft ook niet te rijmen!

  Vreselijk van dat artikel (De Trouw lezen mijn ouders overigens al jaren). Elk kind heeft het leven gekregen!! Het is vreselijk als je kind ziek of gehandicapt geboren wordt maar het zijn wel mensen! Overigens denk ik ook dat wij veel kunnen leren van deze kinderen!
  Wat wil men toch, streven naar de perfecte maakbare samenleving?? Uiteindelijk beslist de mensheid niet en is het leven niet maakbaar

  Fijn weekend!

  1. Marion schreef:

   Wauw, dat laatste! Wat zeg je dat mooi! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.