Keuzes maken

Ik lig in bed. Zo’n beetje de hele middag al. Ik heb geen ene flikker gedaan en toch heb ik het idee dat ik immens druk ben geweest. Ik had één opdracht voor vandaag, iemand helpen met een sollicitatiebrief en nu vraag ik me af: Waarom ben ik daar in vredesnaam niet aan toegekomen?

Toeval of niet, maar er kwam vanmiddag een video online van één van mijn inspiratiebronnen.

Dit. Precies dit. Oké, Percy doet wel wat meer dan ik, maar het idee is hetzelfde. Instagram. Mijn blog. Marktplaats. Facebook. Twitter. Eetstoornisforum. Annapurna Living. Het is teveel. Het is van hot naar her vliegen (gevoelsmatig) en vervolgens nergens aan toe komen. Al wekenlang fantaseer ik over dat ik graag actiever wil zijn op mijn instagram account. Dat ik weer meer aan de slag wil met mijn foto’s. Het werken met mijn kaarten is compleet stil komen te liggen, omdat ik ze alleen nog maar koop en verkoop. Mijn blog is niet meer dan een uitlaatklep geworden en hoewel dat absoluut zijn doel niet voorbij streeft, wil ik er toch graag meer mee doen dan dat. Keuzes maken.

Gisteren gooide ik definitief Twitter de deur uit. Net als met het stoppen met roken, weet ik wanneer iets definitief is. Dat is het deze keer. Twitter is weg. Voorgoed. En wat een rust. Facebook zou ik er het liefst ook uit flikkeren, maar ik weet dat dat niet gaat werken. Er zitten daar een aantal mensen die ik niet wil missen, maar verdomme die ellendige reclames en shitberichten. Goed, ik moet er maar mee leren omgaan. Je kunt nu eenmaal niet alles wat je niet aanstaat uit je leven verbannen. Keuzes maken.

Percy is ziek, net als ik, en in zijn video vraagt hij zich af: Waarom word ik ziek? Ja, natuurlijk heeft ons ziek zijn een duidelijke oorzaak, maar stress, drukte, niet goed voor jezelf zorgen, teveel hooi op je vork nemen, het zorgt er allemaal voor dat je eerder ziek wordt dan anders. Dus, Twitter weg. Minder Facebook. Marktplaats weg. Echt waar? Ja, voor nu even wel. Dat is het voordeel van Marktplaats. Je kan gewoon je winkel dichtgooien voor een maand of twee. Ideaal! Straks rond december kijk ik wel weer eens verder. Ik ga me weer wat meer richten op Instagram, het social medium waar de sfeer (bijna) altijd goed is en waar het vooral genieten is. Verder lekker hier rondhangen en schrijven wat ik wil. Keuzes maken.

12 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marion schreef:

   Hahaahaha, ik had niet eens door dat ik hem online had gezet. Was nog aan het schrijven! 🙂

   1. Lucky Luke schiet sneller dan zijn schaduw, jij doet dit met het schrijven!

 1. heleen schreef:

  Zucht…wat zal ik zeggen….you had one job to do…. 😉

 2. Levensjutter schreef:

  Ha mooi mens! Wat is het leven soms lastig he? Ik flikker Facebook eruit, dat bedrijf begint me nu toch echt een beetje te eng te worden… Heb ik – lekker overzichtelijk – alleen nog Marktplaats voor de verkoop en WP voor het lezen en schrijven. Heerlijk!

  1. Marion schreef:

   Het feit dat ik nu jaloers ben…. Ik ben er nog niet aan toe, maar het komt eraan. Dat wil ik ook! ❤❤❤

   1. Levensjutter schreef:

    Het komt! Zeker weten! X

 3. Evelyne schreef:

  Ja, keuzes maken.. het is niet makkelijk.. Ik heb het er ook altijd moeilijk mee. En zeker bij grote definitieve onuitwisbare keuzes! Mijn god, mijn hersenpan draait weer overuren op dit moment met een ja-nee-of-toch-wel-gevecht.

 4. mariellemarielle schreef:

  Keuzes maken is zo lastig!

  Kies vooral voor jezelf!

  Liefs!

 5. joorloveswriting schreef:

  Herkenbaar… Ik vind het zelf lastig om keuzes te maken. En uiteindelijk een beslissing te nemen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.