Chronisch ziek

Keuzes maken


Getagd: .

Ik lig in bed. Zo’n beetje de hele middag al. Ik heb geen ene flikker gedaan en toch heb ik het idee dat ik immens druk ben geweest. Ik had één opdracht voor vandaag, iemand helpen met een sollicitatiebrief en nu vraag ik me af: Waarom ben ik daar in vredesnaam niet aan toegekomen?

Toeval of niet, maar er kwam vanmiddag een video online van één van mijn inspiratiebronnen.

Dit. Precies dit. Oké, Percy doet wel wat meer dan ik, maar het idee is hetzelfde. Instagram. Mijn blog. Marktplaats. Facebook. Twitter. Eetstoornisforum. Annapurna Living. Het is teveel. Het is van hot naar her vliegen (gevoelsmatig) en vervolgens nergens aan toe komen. Al wekenlang fantaseer ik over dat ik graag actiever wil zijn op mijn instagram account. Dat ik weer meer aan de slag wil met mijn foto’s. Het werken met mijn kaarten is compleet stil komen te liggen, omdat ik ze alleen nog maar koop en verkoop. Mijn blog is niet meer dan een uitlaatklep geworden en hoewel dat absoluut zijn doel niet voorbij streeft, wil ik er toch graag meer mee doen dan dat. Keuzes maken.

Gisteren gooide ik definitief Twitter de deur uit. Net als met het stoppen met roken, weet ik wanneer iets definitief is. Dat is het deze keer. Twitter is weg. Voorgoed. En wat een rust. Facebook zou ik er het liefst ook uit flikkeren, maar ik weet dat dat niet gaat werken. Er zitten daar een aantal mensen die ik niet wil missen, maar verdomme die ellendige reclames en shitberichten. Goed, ik moet er maar mee leren omgaan. Je kunt nu eenmaal niet alles wat je niet aanstaat uit je leven verbannen. Keuzes maken.

Percy is ziek, net als ik, en in zijn video vraagt hij zich af: Waarom word ik ziek? Ja, natuurlijk heeft ons ziek zijn een duidelijke oorzaak, maar stress, drukte, niet goed voor jezelf zorgen, teveel hooi op je vork nemen, het zorgt er allemaal voor dat je eerder ziek wordt dan anders. Dus, Twitter weg. Minder Facebook. Marktplaats weg. Echt waar? Ja, voor nu even wel. Dat is het voordeel van Marktplaats. Je kan gewoon je winkel dichtgooien voor een maand of twee. Ideaal! Straks rond december kijk ik wel weer eens verder. Ik ga me weer wat meer richten op Instagram, het social medium waar de sfeer (bijna) altijd goed is en waar het vooral genieten is. Verder lekker hier rondhangen en schrijven wat ik wil. Keuzes maken.

12 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s