Chronisch ziek zijn is … #1

Een nieuwe rubriek. Ik vind het fijn om regelmatig mijn frustraties van mij af te schrijven. Aan de andere kant voel ik mij bezwaard. Ik wil niet teveel klagen. Met deze nieuwe rubriek is het meteen duidelijk dat ik ga schrijven over hoe het is om chronisch ziek te zijn. Gek genoeg voel ik me dan minder bezwaard.

Vandaag zou ik even een dagje helemaal niets doen. Geen pakjes wegbrengen. Geen mensen die iets komen ophalen voor marktplaats. Geen apotheek. Geen huisarts of ziekenhuis. Geen boodschappen doen. Even helemaal niets. Het zou puur genieten worden. Gisteravond kwam daar al voorzichtig verandering in. Ik voelde de huid en het weefsel onder mijn linker oksel pijnlijk worden. Na een uur liep ik naar de badkamer, tilde mijn arm op en keek in de spiegel. Een rode opgezette puist was zichtbaar. Ik boog wat verder naar de spiegel toe, duwde op de huid om de rode plek heen om te voelen hoe groot het aangedane gebied was en de ontsteking ging direct open. Even was opgelucht tot ik geen verlichting voelde. Dat betekent ellende.

Tot mijn verbazing sliep ik de hele nacht door. Toen ik wakker werd voelde ik de zeurende pijn onder mijn oksel. Ik wilde snel opstaan om in de spiegel te kijken hoe het eruit zag, maar daar waren mijn knieΓ«n het niet mee eens. Een helse pijn in mijn linker knie. De rechter knie is altijd minder pijnlijk.Β Woedend! Verdomme, ik zou een dagje lekker ontspannen niets doen! Niet een dagje verplicht niets doen!

Frustratie. Moedeloosheid. Wat moet ik toch met deze kloteziekte? Fuck HS. β™₯

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Goh wat vervelend en sterkte….
  Ik hoop dat het goed zal gaan vandaag….
  Fijne rubriek.

  Xoxo

 2. christine schreef:

  Wat is het toch ellendig voor je meis, wat een rotziekte!!!
  Ik hoop dat het mee gaat vallen maar als ik je zo hoor is de kans daarop heel klein.
  Het spijt me echt voor je dat je er keer op keer mee geconfronteerd wordt!
  sterkte lieve Marion, liefs.

 3. mariellemarielle schreef:

  Wat erg toch voor je!!!
  Woorden klinken zo hol en leeg maar veel sterkte!!

  x

 4. Evelyne schreef:

  Ai, weer even de plannen in de war gestuurd. Niet leuk. Ik hoop dat het snel weer beter gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.