44

Goedemorgen allemaal. Vandaag is het de verjaardag van Peter. Hij wordt 44. Hiep hiep hoera. Jazeker, het cynisme wat u denkt te lezen is oprecht. Wij hebben allebei de pest aan verjaardagen. Nee, niet alleen aan die van onszelf, ook aan die van jou. 

Wij houden niet van verjaardagen. Dat komt omdat wij beide vooral van rust houden en rust is alles wat je niet vindt op een verjaardag. Het is ons dan ook gelukt om het iedereen die we kennen uit het hoofd te praten ook maar iets aan onze verjaardagen te doen. Dat is bijna gelukt. Alleen mijn schoonouders staan erop om langs te komen en dat is ook prima. Als we echt voet bij stuk zouden houden, zouden ook zij zich wel schikken, maar we zijn nog best een beetje menselijk, Peter en ik. Een heel klein beetje.

Ik heb godvergeten veel pijn op dit moment. Zonder de aanpassingen in deze afgekeurde seniorenwoning zou ik niet boven of beneden komen. Ik baal er nu van dat ze die beugel bij het toilet verwijderd hebben, want naar de wc gaan is de hel. Mijn knieën doen zo’n pijn dat ik me, met alle risico’s van dien, praktisch op het toilet moet laten vallen. Opstaan gaat nog veel moeilijker. Ik gebruik het wasbakje als ondersteuning en die kraakte vervaarlijk onder mijn ruim 90 kilo vanochtend. Gelukkig heb ik een wandelstok gekregen van lieve Lot, één van mijn lezeressen, en dat maakt een stukje lopen al wat makkelijker.

Het is een rare pijn in mijn knieën. Liggen in een bepaalde positie is soms nog pijnlijker dan erop staan. Ik begrijp niet hoe en waardoor de pijn precies veroorzaakt wordt. Ik slik pijnstillers en die helpen een klein beetje. Verder zoek ik afleiding bij mijn luisterboeken. Liggen, ontspannen en luisteren. Ik heb een nieuwe pagina aangemaakt op mijn blog. Storytel. Je vindt hem bovenaan mijn blog in de menubalk.

Ik loop straks even heen en weer naar de winkel. Kijken hoe dat gaat. Even groenvoer halen voor de cavia’s. Verder hebben we niets nodig. Dan op tijd weer mijn bed in. In ieder geval voordat de visite komt vanmiddag. Het begint te wennen dat ik er niet meer bij ben. Ik voel al bijna niet meer schuldig. Het is niet anders. Het is de spanning, de wanhoop en de paniekaanvallen niet waard. Mijn schoonouders hebben er geen moeite mee. Tenminste, dat zegt Peter en dat zal vast zo zijn. Het is niet anders.

Dan ga ik nu mijn pijnstillers innemen die eigenlijk op de planning staan voor vanmiddag. Vanmiddag zien we dan wel weer verder. Fijne dag allemaal. ♥

13 gedachten over “44

 1. Van harte gefeliciteerd!
  Ik weet wat het is om op te kunnen staan met erg veel pijn.
  Bij het bad wat ik toen had had ik steun en ook aan de toilet.
  Van ik moest wel op kunnen staan.
  Over andere dingen heb ik het dan niet eens.

  Heel veel sterkte en een fijne dag Xx

 2. Alhoewel het zo naar voor je is ben ik blij dat ik je de stokken heb gestuurd.
  Misschien ook een idee om je familie naar een rollator te laten kijken bij kringloop? Dan is het ook handiger om wat mee te nemen, met stok is dat veel lastiger.

 3. Van harte gefeliciteerd met Peter, en ik snap jullie helemaal…

  Wat naar zeg van de pijn!! HOe is je dag verder gegaan, ben je nog buiten geweest?

  Sterkte!!!

  1. Dank je wel!

   Alleen even naar de winkel geweest en daarna naar bed. Dat heeft gelukkige wel geholpen, want de pijn in de knieën lijkt af te nemen. Nog maar even kalm aan dus.

 4. Het gaat blijkbaar van kwaad naar erger. Kon je die pijn maar in een omslag steken en opsturen naar een persoon D J Trump genaamd, die resideert in een witgekalkt optrekje in Washington…
  Voorzichtig met het op voorhand nemen van je medicijnen (zei dokter Pannenkoek)…

  1. Ja, het lijkt inderdaad de afgelopen periode alleen maar bergafwaarts te gaan. Toch blijf ik er stug op vertrouwen dat de stijgende lijn in de vrij nabije toekomst weer gevonden gaat worden.

   Uh ja, dokter, u heeft helemaal gelijk… !

 5. Ik ben geen dokter of kinesist, maar heb je al eens gehoord over kinesiotape? Het heeft mij geholpen voor mijn geblokkeerde nek. En momenteel heb ik er op mijn knie plakken omdat ik last had van mijn knieën wegens een beweging die ik niet meer kan doen. Het enige nadeel dat ik ondervind is dat het na een dag of 3 begint te jeuken. Ga eens te rade bij je dokter of een kinesist, misschien is dat wel een hulpmiddel voor jou (maar misschien ook niet voor alle pijnen die jij hebt..)

  1. Ik heb een speciale band voor mijn knie en heb inderdaad geleerd om de knie met tape op een bepaalde manier te fixeren. Heb daar destijds geen verbetering in aan ondervonden. Dank je wel voor het meedenken. Fijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.