Marktplaats

Weer ben ik gestopt met Marktplaats. Weer heb ik me teveel aangetrokken van de opdringerigheid en onbeschoftheid van mensen. Ik kan gewoon niet onbeleefd zijn. Ik kan niet voet bij stuk houden. Het lukt me niet en daar baal ik van.

Daar baal ik van, want ik vind Marktplaats enorm leuk, zoals jullie weten. Ik hou ervan om op zoek te gaan naar mooie tarot- en orakelkaarten. Ik hou ervan om ze te bekijken, op de foto te zetten en ook de verkoop vind ik leuk. Het houdt me bezig. Het geeft me een doel. Het zorgt ervoor dat ik regelmatig naar buiten ga, omdat ik de pakjes moet versturen. Het is in alle opzichten enorm positief voor me, maar ik heb me wéér niet staande weten te houden in het geweld van de onbeschofte Nederlander.

Wat een flauwekul dat ik de kaarten niet op kan halen! Het is maar twee minuten van uw tijd! 

U bent een oplichter. Ik voel het aan mijn water.

Waarom wilt u uw telefoonnummer niet geven? Dat overlegt een stuk makkelijker.  

En als ik vervolgens voet bij stuk hou, ben ik weer de welbekende oplichter. Het is één keer zelfs zo ver gegaan dat ik iemand heb moeten rapporteren en blokkeren. Ze voelde zich achtergesteld omdat ze al een keer eerder iets bij mij gekocht had, maar nu mee moest bieden. Dat wilde ze niet. Woedend werd ze. Ze wilde de kaarten voor die prijs en wel nu! Toen ze haar zin niet kreeg ging ze er haar dagtaak van maken om over ieder bod wat ik kreeg heen te bieden. Gewoon om voor mij de verkoop te verpesten. Ik heb haar toen gezegd dat ik haar ging rapporteren en vervolgens blokkeren. Ze ontplofte en riep dat ik nog veel kon leren van de spullen die ik verkocht.

Ik ben dus wéér gestopt en wéér heb ik spijt. Ik vind het zo ontzettend leuk. Hoe moet ik dit toch doen? Moet ik dan echt gewoon veel harder worden en simpelweg niet reageren op mensen die niet goed lezen, niet willen luisteren of onbeschoft worden? Ik vind het ingewikkeld. Ik weet het niet zo goed. Het druist tegen al mijn principes in.

Overigens is Marktplaats wel een hele handige manier om ook mijn kaarten te gaan verkopen voor de kerst. Je kan via marktplaats namelijk heel eenvoudig een betaalverzoek sturen via iDeal. Geen gerommel met rekeningnummers over en weer. Gewoon betalen met één druk op de knop en marktplaats regelt de rest. Ik ga eens kijken of ik dat op die manier kan opzetten. Misschien kan ik wel een link op mijn blog plaatsen of zo. Ik zal het eens bekijken. Ondertussen ga ik nog even wikken en wegen wat ik ga doen. Toch weer verder gaan? Ja, ik moet het gewoon doen. Ik heb er zoveel plezier in. Al die asociale roeptoeters krijgen gewoon een blokkade aan hun broek.

Bah, dat blokkeren overal. Waar gaat het heen? ♥

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Jeetje wat erg zeg…. dat er zulke mensen zijn die zo ontzettend jaloers zijn…..
  En dat op zo een manier moeten uiten.
  Jij hebt groot gelijk om zulke mensen te blokkeren.
  Veel succes en ik hoop toch dat jij een manier zult gaan vinden om de kaarten voor kerstmis te kunnen verkopen….

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Triest hè? De medewerker van Marktplaats vond dat ook. Die heeft me echt heel fijn geholpen. Had ik niet verwacht. Ik dacht, ze zullen er wel niets mee doen, maar wel dus!

   X

 2. bentenge schreef:

  Principes hebben is zeer goed. maar ze moeten een beetje flexibel zijn (of je gebruik ervan) om de diversiteit ana te kunnen. geen enkele regel kan alles aan. Verder gaan zou ik zeggen en de deur dicht gooien in het gezicht van die mensen die je ook in je huis niet toe zou laten.

  1. Marion schreef:

   Yes, daar kan ik wat mee. Dank je.

 3. mariellemarielle schreef:

  Je hebt er zoveel plezier aan! Het zou jammer zijn…ik vind de tip hierboven heel goed!!
  Blijf bij jezelf, je grenzen en wat jij wilt ,en hoe jij het fijn vind om te werken.

  Pas op jezelf!

  1. Marion schreef:

   Ja, iets flexibeler omgaan met mijn principes, zeker als het in het voordeel van mezelf is. X

   1. mariellemarielle schreef:

    yeah!

 4. Saar schreef:

  Wat stom dat zo mensen ervoor zorgen dat iets leuks een last wordt. Echt, vreselijk gewoon…

  1. Marion schreef:

   Jammer hè, dat mensen dat soort dingen niet gewoon respecteren. Echt jammer.

 5. Lot schreef:

  Je zou toch denken dat mensen die met dit soort kaarten willen werken meer empathie hebben.

  1. Marion schreef:

   Ja, dat zou je zeker denken, maar als het om hebben en/of geld gaat komt de lelijkste kant van sommige mensen naar boven.

 6. Rob Alberts schreef:

  Ik Marktplaats niet.

  Maar ik snap dat jij twijfelt.

  Vriendelijke groet,

 7. Deborah Hamar schreef:

  Wat vervelend als er andere zijn die dit op zo’n manier voor je verpesten.
  Ik zou zeggen, wordt hier wat harder in. Jij hebt immers wel veel plezier en baat bij het “marktplaatsen”. Hoe de ander reageert zegt niets over hoe jij bent. Maar, dat is iets wat je wel moet kunnen, de deur “dicht” doen voor mensen die je niet “binnen” wilt laten komen.

  1. Marion schreef:

   Ja, ik moet er harder in worden. Absoluut. Mooi leerproces om ook een beetje in de echte wereld toe te passen. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.