Kladbloggen

Marktplaats


Getagd: , .

Weer ben ik gestopt met Marktplaats. Weer heb ik me teveel aangetrokken van de opdringerigheid en onbeschoftheid van mensen. Ik kan gewoon niet onbeleefd zijn. Ik kan niet voet bij stuk houden. Het lukt me niet en daar baal ik van.

Daar baal ik van, want ik vind Marktplaats enorm leuk, zoals jullie weten. Ik hou ervan om op zoek te gaan naar mooie tarot- en orakelkaarten. Ik hou ervan om ze te bekijken, op de foto te zetten en ook de verkoop vind ik leuk. Het houdt me bezig. Het geeft me een doel. Het zorgt ervoor dat ik regelmatig naar buiten ga, omdat ik de pakjes moet versturen. Het is in alle opzichten enorm positief voor me, maar ik heb me wéér niet staande weten te houden in het geweld van de onbeschofte Nederlander.

Wat een flauwekul dat ik de kaarten niet op kan halen! Het is maar twee minuten van uw tijd! 

U bent een oplichter. Ik voel het aan mijn water.

Waarom wilt u uw telefoonnummer niet geven? Dat overlegt een stuk makkelijker.  

En als ik vervolgens voet bij stuk hou, ben ik weer de welbekende oplichter. Het is één keer zelfs zo ver gegaan dat ik iemand heb moeten rapporteren en blokkeren. Ze voelde zich achtergesteld omdat ze al een keer eerder iets bij mij gekocht had, maar nu mee moest bieden. Dat wilde ze niet. Woedend werd ze. Ze wilde de kaarten voor die prijs en wel nu! Toen ze haar zin niet kreeg ging ze er haar dagtaak van maken om over ieder bod wat ik kreeg heen te bieden. Gewoon om voor mij de verkoop te verpesten. Ik heb haar toen gezegd dat ik haar ging rapporteren en vervolgens blokkeren. Ze ontplofte en riep dat ik nog veel kon leren van de spullen die ik verkocht.

Ik ben dus wéér gestopt en wéér heb ik spijt. Ik vind het zo ontzettend leuk. Hoe moet ik dit toch doen? Moet ik dan echt gewoon veel harder worden en simpelweg niet reageren op mensen die niet goed lezen, niet willen luisteren of onbeschoft worden? Ik vind het ingewikkeld. Ik weet het niet zo goed. Het druist tegen al mijn principes in.

Overigens is Marktplaats wel een hele handige manier om ook mijn kaarten te gaan verkopen voor de kerst. Je kan via marktplaats namelijk heel eenvoudig een betaalverzoek sturen via iDeal. Geen gerommel met rekeningnummers over en weer. Gewoon betalen met één druk op de knop en marktplaats regelt de rest. Ik ga eens kijken of ik dat op die manier kan opzetten. Misschien kan ik wel een link op mijn blog plaatsen of zo. Ik zal het eens bekijken. Ondertussen ga ik nog even wikken en wegen wat ik ga doen. Toch weer verder gaan? Ja, ik moet het gewoon doen. Ik heb er zoveel plezier in. Al die asociale roeptoeters krijgen gewoon een blokkade aan hun broek.

Bah, dat blokkeren overal. Waar gaat het heen? ♥

14 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s