Hidradentis, wat is dat precies? vroeg de arts

Nog even napraten (of van me af praten, hoe u het ook wilt noemen) over gisteren, de dag van de WIA herkeuring bij het UWV. Het is allemaal een beetje gezakt en we kunnen weer redelijk nadenken.

‘Wat belemmert u op dit moment het meest?’ vraagt de verzekeringsarts. Pfff moet ik kiezen, denk ik bij mezelf. ‘Nou uh, de angst en de depressie denk ik’, zeg ik hardop. Ik zit daar tenslotte hysterisch mijn handen paars te knijpen en het huilen staat mij nader dan het lachen. Dan bedenk ik me dat ik iedere avond om 18:30 uur naar bed ga om te voorkomen dat mijn ontstekingen op gaan zetten. Het is voor mij al normaal geworden. ‘Ja, en de hidradenitis ook natuurlijk’, voeg ik er nog snel aan toe. Ik hoor mijn rommelende buik, besef dat ik nog niet gegeten heb uit angst diarree te krijgen onderweg of tijdens de afspraak en zucht. ‘En mijn darmen natuurlijk’, verzucht ik. Het is alles, denk ik boos. Snap dat toch eens! Ik ben al te laat. De angst zei ik als eerste, dus daar moet ik mee aan de slag. Tenminste, zo lijkt het, want ze begint meteen over de angst, de medicatie en dat ik misschien toch maar eens moet kijken of er geen betere medicijnen zijn voor mij.

De reden waarom ik in de ziektewet ben beland en waarom mijn werkgever mij uiteindelijk ontslagen heeft na twee jaar, is de hidradenitis. Hidradenitis zorgt ervoor dat de kwaliteit van leven ernstig afneemt en leidt vaak tot depressie en een geïsoleerd leven. Dat is wat er bij mij gebeurd is. Daar wordt echter niet naar gekeken. Psychische hulp heb ik nodig en daarna kan ik weer aan het werk. De oorspronkelijke reden waarom ik in deze situatie ben beland, ik zeg het nog maar eens, DE HIDRADENITIS, wordt volledig genegeerd. De arts moest gisteren zelfs aan mij vragen wat dat dan precies is, die ontstekingen, die hidradenitis. Ik herhaal:

De verzekeringsarts die mij gisteren ging herkeuren vroeg aan mij wat dat dan precies is, die hidradenitis, die ontstekingen?

Ik zit potverdomme in de WIA omdat ik hidradenitis heb en je weet verdomme niet wat dat is? Hoe kan dit? Hoe kan je iemand gaan herkeuren en niet weten wat de ziekte die hij of zij heeft inhoudt? Hoe dan? Het is schandalig. Laat maar, ik ga niet eens meer verder schrijven. Ik begin me alweer veel te druk te maken. Het is wel best zo.

Ik heb morgenochtend een afspraak met de huisarts. Een dubbele afspraak, zodat we rustig de tijd hebben om te bespreken wat we nu gaan doen. Heel erg bedankt voor jullie reacties, begrip en steun. Ik heb nog niet op iedereen gereageerd, dat lukt me even niet, maar ik heb alles gelezen en het helpt me echt even door de zware momenten heen. Thanks. ♥

12 gedachten over “Hidradentis, wat is dat precies? vroeg de arts

 1. Ik weet even niet zo goed wat te zeggen. Ik snap het NLse systeem ook zo niet. Je huisarts heeft toch ook een eed afgelegd, waarom dan nog een speciale UWV arts. Er komt zoveel ellende van, en onbegrip. Ik word ook plaatsvervangend boos. Enfin, lieve Marion, heel erg veel sterkte. Ik denk zo vaak aan je en ben zo dankbaar dat ik je online heb leren kennen.

  Daarnaast: Ik ben trots op je, ook voor het inplannen van de dubbele afspraak morgen bij de huisarts. Dat is jezelf serieus nemen en iets gunnen. Ik vind dat zo knap van je. Je hebt al zoveel geprobeerd, en je heb de afgelopen tijd met alle shit toch voor jezelf durven te kiezen. Dat is zo knap. Ik gun je ontzettend dat je dat vol weet te houden.

  Sterkte <3.

 2. En dan zie je maar weer eens dat anno 2017 de gezondheidszorg vol gaten zit. Ik gun je een oplossing die haalbaar is voor jou..

 3. Zo herkenbaar, het UWV verhaal, het gevoel geven alsof het om een zere teen gaat waar een verbandje om moet, jij dat niet gedaan hebt en alsnog moet, terwijl je al alle soorten en maten geprobeerd hebt.
  Ik kan er heel pissig om worden dat het een lot uit de loterij is, wie heb je voor je en hoe komt je verhaal over.
  Heb je het gesprek opgenomen?
  Ik hoop voor je op een goed gesprek bij de huisarts en het UWV snel komt met zijn brief over de beslissing.
  Sterkte met dit te verwerken, hoop dat het wat klachten betreft niet veel nasleep geeft.

 4. Als ik een klant ontvang, en ik heb mijn voorbereiding niet gemaakt, dan zak ik van schaamte door de grond. Een dokter die zo’n belangrijke beslissingen moet nemen weet niet eens wat je probleem is? Een schande, een regelrechte schande. Hij (of zij) zou beter friet verkopen op de markt van Zevergem (Oost-Vlaanderen).

 5. Zucht….ik vind het zo erg allemaal voor je!!!
  Toen ik zelf patiénten had las ik van te voren alvast wat dingen in en zocht ik evt dingen op…je bent geen nummer, je bent Marion! Een uniek waardevol mens met helaas veel te veel ellende!

  Ik vind je superdapper dat je een afspraak bij de Huisarts gemaakt hebt!

  Sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.