Mijn huisarts verdient een standbeeld

Om 10:20 uur had ik een afspraak met mijn huisarts. Deze vrouw verdient een standbeeld. Echt waar! Ik vind het jammer dat ik niet zo mondig ben en mijn dankbaarheid niet durf uit te spreken naar haar, maar echt, ze is geweldig.

Geen ja maar zus. Geen ja maar zo. Mijn huisarts is empathisch. Niet proberen in te leven en je eigen visie erop los laten. Nee, inleven en aannemen dat wat de ander zegt zo is. Niet relativeren. Niet interpreteren. Aannemen en daarop verder borduren. Zo komt het dat zij vanmiddag voor mij gaat bellen met de poli en met de dermatoloog over wat voor mij de beste, makkelijkste en snelste weg is om te bewandelen en hoe ik daar kan komen. Ze wil voorkomen dat ik bij een dermatoloog zit en niet uit mijn woorden kom en vervolgens met lege handen kom te staan. We gaan toch kijken of het lukt mij bij de medische psychologie krijgen en of ik daar naartoe kan zonder het vereiste in behandeling zijn bij een specialist. Een eventueel volgend traject zou kunnen zijn om weer langdurig antibiotica te gaan slikken waardoor de hidradenitis onderdrukt kan worden en ik eventueel weer zou kunnen starten met intensieve schematherapie. Maar dat is voor later. Eerst dit.

Ik ben blij! Opgelucht ook. Toch nog iets wat geprobeerd gaat worden. Sterker nog, er zijn nog twee wegen die bewandeld kunnen worden. We zijn er nog niet en dat stemt mij positief. Of het nu gaat lukken of niet, we gaan weer wat proberen en daar ben ik altijd wel voor in. Bedankt voor al jullie support. Het is vermoeiend en ook wel stressvol, dus als ik niet op iedereen reageer, sorry daarvoor! Dat komt wel weer. Eerst even dit allemaal laten zakken en verwerken. Ik krijg vanmiddag of vrijdagmiddag telefoon over wat de volgende stap gaat zijn.  Ik hou jullie op de hoogte. Nu weer uitrusten. ♥

About the Author

Posted by

Tags:

12 Reacties

En weg is mijn reactie..heel vreemd

Nog een poging dan maar.
Wat ontzettend fijn zo’n huisarts!! Koesteren!!
Mooi te lezen dat ze dingen aanneemt zoals jij ze ervaart en vervolgens met je meekijkt. Ook heel mooi hoe proactief ze handelt mbt de dermatoloog, dat getuigt ook dat ze echt weet wie ze voor zich heeft als patiënt!

Ik kan me voorstellen dat je nu moe bent! Ik gun het je zo dat het kleine vonkje van hoop zal uitgroeien tot een grote vlam van resultaat! (haha dit klinkt heel maf maar je snapt het vast)

Fijne dag en take care

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: