Ja, ik leef nog hoor!

Het was even stil op mijn blog. Er was van alles om over te bloggen, een nieuwe cavia, een agressieve cavia, cavia weer weg, andere cavia terug, mijn vader die geopereerd werd, de beschikking van het UWV, maar ik deed het niet. Gewoon geen zin. Geen puf. Tsja, je bent depressief of je bent het niet. 

De Beschikking
3 oktober had ik de herkeuring bij het UWV. Daar heb je uitgebreid over kunnen lezen in mijn vorige artikelen. Uiteindelijk kreeg ik begin van deze week de beschikking. Mijn loongerelateerde WIA uitkering stopt met ingang van januari. Het bijvoeglijk naamwoord in deze zin zorgde ervoor dat ik geen hartverzakking kreeg. Ik ken het UWV langer dan vandaag. Als ze mijn uitkering stop zouden zetten dan had er simpelweg gestaan:

Met ingang van 18 januari 2018 beëindigen wij uw uitkering.

Dat stond er niet en dus ging ik er vanuit dat er wel iets anders voor in de plaats zou komen. Dat kwam er ook. Vanaf januari 2018 ontvang ik een loon aanvullende uitkering. Nu kan je hier heel hard en lang over na gaan denken, zeker gezien het feit dat ik geen loon heb, maar het voordeel van een depressie is dat het je geen ene fuck interesseert. Willen jullie mij een loon aanvullende uitkering geven, dan doen jullie dat maar. Zolang ik mijn vaste lasten maar kan betalen, dan komt het vast wel goed. Maar, Marion, dat moet je toch uitzoeken? Ja, eigenlijk wel, maar ik kan het niet. Ik heb er gewoon even de kracht niet voor. Volgende week misschien. Ik ben nu te moe en bovendien ben ik het zat. Ik krijg een herkeuring en de arts moet aan mij vragen wat mijn ziekte inhoud. Vervolgens krijg ik een loon aanvullende uitkering terwijl ik geen loon heb? Echt, het interesseert me even helemaal niets. In januari is het pas zover. Ik heb nog tijd genoeg om uit te zoeken wat het allemaal inhoudt.

Mobster
Er kwam een nieuwe cavia. Een hele leuke mooie lieve cavia van een jaar oud. Ik zette hem bij Mattie neer en ineens werd het beest ronduit opgefokt en agressief. We zagen het twee dagen aan en toen heb ik het mormel teruggebracht naar de opvang. Ik nam een lief klein baby’tje mee en Mattie blijkt de beste en de liefste vader te zijn die er is. Hij doet alles voor, duwt Mobster de kant op die hij op moet, roept als er eten is en ze slapen gezellig samen in het hok. Voor zolang als het mag duren uiteraard.

Mijn vader
Gisteren…. Was het gisteren? Nee, eergisteren. Eergisteren is mijn vader wederom geopereerd. Vorig jaar werd er een kwaadaardig gezwel bij zijn neus weggehaald. Twee maanden geleden werd er weer een plek gevonden en vorige maand kregen we het bericht dat het we uit moesten gaan van heel slecht nieuws. We kregen echter goed nieuws. Geen kanker. Echter werd de pijn op de betreffende plek in zijn gezicht erger en erger tot het niet meer houdbaar was en hij dus eergisteren toch nog met enige spoed werd geopereerd. De operatie is geslaagd. Er is veel weggehaald. Ook is er weer weefsel naar het lab gestuurd en op kweek gezet. De uitslag hiervan krijgen we volgende week vrijdag.

Gezondheid
Mijn gezondheid gaat naar omstandigheden redelijk. Doordat ik woensdag de hele dag op pad ben geweest, naar het ziekenhuis heen en weer en mijn ouders ophalen en weer thuis brengen, heb ik nu wel weer een flinke ontsteking in mijn lies. Hopelijk zakt hij weer snel af. Gistermiddag al op bed gelegen en vandaag gewoon weer grotendeels plat. Roeien met de shitriemen die ik heb. That’s the deal.

Zo, zijn jullie weer op de hoogte. Komende weken gaat het overigens wel weer wat drukker worden op mijn blog. Er zijn twee crowdfundingscampagnes waar ik me graag voor wil inzetten. Ik hoop dat we, net als vorig jaar met Kerst Is Voor Iedereen, weer een mooi bedrag bij elkaar kunnen krijgen. Hou dus vooral mijn blog in de gaten. Er zijn dit jaar namelijk ook prijzen te winnen! De hoofdprijs is zelfs een avondje met mij de hort op. Dat wil niemand missen toch? ♥

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Wauw echt is echt een hoop gebeurd. En een avond met jou afspreken, durf je dat wel? ( bedoel ik niet vervelend maar meer omdat ik weet hoe moeilijk dat voor jou kan zijn) ❤

  1. Marion schreef:

   In dit geval wel, want er zit iets heel moois aan vast waar ik zelf heel erg naar uitkijk. Ik snap je twijfels hoor. Een avondje officieel stappen zou ik ook nooooooit doen!!!

   1. Yvonne schreef:

    Superknap van je! ❤

 2. tommie345 schreef:

  Sterkte! Ben benieuwd naar dat van het UWV. Ik kan het anders ook wel voor je uitzoeken als je wilt. Ik heb korte lijntjes met het UWV ;).

  1. Marion schreef:

   Als ik er niet uitkom, trek ik aan de bel bij je. Thanks!

 3. Christine schreef:

  Leuk je weer te lezen, mistte je al! Een avondje met jou op pad. … dat is bijzonder! Liefs

 4. mariellemarielle schreef:

  Wat fijn weer wat te lezen en wat is er veel gebeurd!
  Heftig weer voor je vader (en voor jullie uiteraard!!), veel sterkte ook met het wachten op de uitslagen!

  Wat leuk, kleine Mobster!

  Dan het laatste, een avondje met jou! Dat is vast heel bijzonder.

  Ik blijf je lezen!

  XXX

 5. chucky1012 schreef:

  Fijn dat jullie goed nieuws hadden betreft je vader/
  Wat ingewikkeld allemaal….
  Ik hoop dat je snel achter zult komen wat het precies inhoud….

  Liefs en knuffels en een fijn weekend Xoxo

 6. Zeven keer probeerde ik hier een zinvolle commentaar te schrijven waar je iets aan hebt, maar het lukt me niet. Ik bestelde dan maar een camion vol moed, en stuur die richting Wageningen. Het is een gele, met prints van pannenkoeken op de zijkant. Als hij voor de deur stopt, doe dan open en laat hem binnen. Niet de camion, maar de chauffeur!

 7. Evelyne schreef:

  Ik begrijp dat het je nu even niets kan schelen wat de UWV betreft. Ik begrijp alleen niet waarom mensen zo hard kunnen zijn voor elkaar. Geef de mensen toch eens waar ze recht op hebben? Laat de mensen nu toch eens leven zoals ze zelf willen? Of laat de mensen toch gewoon met rust. Alsjeblieft, mijn oordeel of antwoord op de maatschappij en alles wat er mee te maken heeft.

 8. Ik heb pas geleden je blog ontdekt, maar ik vind het interessant om te lezen over de strijd tegen je depressie (onder andere). Ik bewonder je voor je aanhoudende kracht die je bezit.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. Dat doet goed.

 9. Dag Marion!

  Ik ben een Vlaming maar het Nederlandse ondoorzichtige zorgsysteem interesseert me wel, dus ik ben eens heel even gaan googelen n.a.v. de brief voor jou.

  Op dit forum gaat het eigenlijk over een soortgelijke situatie geloof ik: https://forum.viva.nl/geld-recht/ervaring-wga-loonaanvullingsuitkering-wga-lau/list_messages/68671
  Als ik het goed begrijp is het idee: nu ziek = verdiencapaciteit van 0 euro.
  Je verdiencapaciteit behaal je – bizar, hé? – voor 100 %. Logisch, want zoals je terecht schrijft heb je nu geen loon.
  En dus heb je recht op een aanvullende uitkering.
  Wat ik ook bedenk nu: misschien is zo’n LAU net wel interessant voor jouw situatie omdat je er een tijdje geleden over sprak heel misschien, als je gezondheid het toelaat, een webwinkeltje op te starten?

  Als ik het goed begrijp is de LAU uitkering met eigen verdiencapaciteit van 0 euro exact gelijk aan je huidige, nl. 70 % van je laatste loon. Het is echter nogal laat momenteel dus ik heb dit laatste niet nagekeken, dus ik hoop maar dat dit klopt. Want ik kan me voorstellen dat elke daling van een al gereduceerd inkomen serieus zal tegenvallen.

  (PS: Via de genoemde link wordt er van harte aangeraden contact op te nemen met “MEE”, maar die ken je wellicht al?)

  1. Marion schreef:

   Wat tof dat je zo op zoek bent gegaan, al is het ook vanuit je eigen interesse. Het is inderdaad zoals je schrijft. Had zelf al even via UWV gezocht en het is precies de uitkering die ik hoopte te krijgen. Niet volledig afgeschreven (want zo voelt het toch een beetje als je afgekeurd bent), maar er is nog hoop voor de toekomst hahaha. Het zou voor mij zo ontzettend fijn zijn om inderdaad zelf een deel te kunnen verdienen en verder de zekerheid hebben van een aanvullende uitkering. MEE ken ik inderdaad. Die zaten bij ons op het werk ook één keer per week. Op dit moment ga ik eerst weer in therapie, maar ik hoop met deze therapie (medische psychologie) ook meer helder te krijgen wat mijn belastbaarheid nu daadwerkelijk is. Zijn er dingen die ik laat uit angst om ziek te worden en is die angst terecht of laat ik mij belemmeren door de angst om ziek te worden? Daar hoop ik vooral mee aan de slag te kunnen. Nogmaals, bedankt voor je extra info. Altijd welkom.

 10. Paul schreef:

  Ik weet gelukkig weinig van de regels van het UWV, maar ken genoeg verhalen van anderen. Wel goed uitzoeken hoor, als jij dat zelf niet kunt, roep dan hulp in van iemand. Het kost een hoop tijd om achteraf dingen weer recht te zetten!

  1. Marion schreef:

   Ik heb het uitgezocht; ik heb nu nog geen inkomen, dus er verandert nu nog niets, behalve de naam van mijn uitkering. Ze hopen dat ik in de toekomst nog in een deel van mijn eigen inkomen kan voorzien, en dat hoop ik zelf ook. Ik ben dus zeer tevreden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.