Een potje janken

En dan ineens zijn daar de tranen die onophoudelijk blijven stromen. Het is niet erg. Het voelt zelfs wel goed. Het zit kennelijk diep en het komt er op deze manier uit. Daar is helemaal niets mis mee.

Met de verkoop van wat spulletjes op marktplaats hou ik mezelf bezig. Ik moet een administratie bijhouden, spulletjes inpakken en vervolgens wegbrengen naar het postkantoor of het UPS servicepunt. Wat ik zeg, het houdt me bezig, maar meer is het niet. Het is vrij inhoudsloos. Nu ben ik bezig met het inzamelen van geld voor de documentaire over Eelco en feitelijk doe ik hetzelfde. Ik verkoop spulletjes via marktplaats, pak ze in, breng ze weg en regel de administratie er omheen. Echter nu heeft het wél inhoud. Heel veel inhoud zelfs. Ik kan weer even iets beteken. Actief iets doen. Natuurlijk beteken ik wel wat, zo bedoel ik het niet, maar met echt iets tastbaars, in dit geval geld, kunnen bijdragen aan iets wat heel veel voor mij en anderen betekent, dat is zoveel meer waard. En dat besef was er net ineens. Dit was waarom ik mijn werk deed. Mensen helpen, iets voor een ander kunnen doen, betekenen, en verdomme, ik mis dat!

Huilen mag. Niets mis mee. Ik heb laatst opgezocht waarom een mens huilt. Het was kennelijk niet interessant, want ik ben het alweer vergeten. Het enige wat ik weet is dat huilen goed is. Het lucht op, het helpt met het verwerken en je gaat je er beter door voelen. Dus, waarom niet even lekker een potje janken?

De eerste veiling is net gesloten. Voor € 15,- is de witte calciet verkocht. Daar gaan dan de verzendkosten vanaf en dan blijft er een mooie eerste € 12,- over. Op naar de volgende veiling! ♥

14 gedachten over “Een potje janken

 1. Ik heb niet al je blogs gelezen en weet dus niet wat er precies speelt. Maar zelfs in dit korte stukje voel ik je verdriet. Je schrijft mooi! Veel sterkte X

 2. Het klinkt waarschijnlijk fouter dan ik bedoel, maar ik ben een tikkeltje jaloers op je gave om te huilen 🙂 Bij mij zit het er al weken, vlak onder de oppervlakte, maar het wil er niet uit. Ik weet ook niet waarom huilen in theorie goed zou zijn, maar bij mij zorgt het, zeker bij paniek, niet alleen voor mentale maar ook voor een immense ontlading. Daarna is alles weer licht, hebben mijn beenderen, spieren en longen weer ruimte en wordt mijn lichaam weer stil. Maar zelfs dàt lukt me momenteel niet, ik moet me dringen aansluiten bij een of andere kneusjesclub 🙂

  1. Ik weet wie het zegt hè? Voordat jij iets verkeerd bedoeld moet er wel echt wat gaande zijn. Het heeft bij mij ook heel lang geduurd voordat ik kon huilen. Wat er verandert is, ik weet het niet meer. Volgens mij heb ik het eerst echt gehuild toen ik ging rouwen om het deel van mijn leven wat ik kwijt was en dat ik daar vree mee had. Toen kwam het eigenlijk allemaal los.

   Kneusjesclub 😂😂😂 Succes ❤❤❤

 3. Laat de tranen maar stromen dat geeft niets en is zo goed wat jij allemaal doet…..
  Het mag en daat moet jij je niet voor schamen.
  Gefeliciteerd dat de eerste steen geveild is..

  Fijne dag Xoxo

 4. Huilen is inderdaad opluchtend. Ik kan soms dagen of zelfs weken enorm kwaad zijn om het leed dat speelt en opeens komt de druppel die de emmer doet overlopen en dan kun je je tranen niet meer bedwingen. Althans ik niet. Het lucht mij echt op om te huilen, maar wanneer ik dan terugdenk waarom ik aan het huilen was begin ik opnieuw. Ach, het lucht op, het doet niemand pijn dat ik huil, niet? 😉 Dus huil maar lekker Marion ..

 5. Huilen kan inderdaad zo’n opluchting zijn en het is soms ook gewoon echt even nodig. Zelf huil ik niet zo heel vaak en ik ben ook altijd een binnenvetter geweest, maar dat gaat je op een gegeven moment opbreken. Dus gewoon lekker die tranen laten gaan en daarna de opluchting over je heen laten komen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.