Slecht nieuws over mijn vader

Wat was het verwarrend allemaal de afgelopen weken. Ga maar uit van slecht nieuws, kregen we te horen. Dat deden we, maar we kregen goed nieuws. Zo kon het gebeuren dat we gisteren ineens een keiharde en onverwachte klap in ons gezicht kregen.

Kregen we donderdag het nieuws dat de internist tevreden was, kregen we één dag later het keiharde nieuws dat mijn vader een lymfoom in zijn kaak heeft.

Een lymfoom is een kanker die zich ontwikkelt uit bepaalde witte bloedlichaampjes. De term ‘lymfoom‘ komt van de lymfocyten (soort van witte bloedlichaampjes) die een rol spelen in de verdediging van ons lichaam tegen bepaalde ziektes en tegen infecties. Ze circuleren in een netwerk dat het lymfesysteem wordt genoemd. Bron: Wikipedia.

Mijn vader heeft ruim 15 jaar geleden Non-Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker, gehad. Hier is hij van genezen. Hij heeft daar flink voor moeten vechten. Zware chemokuren en uitputtende maanden waarin de Tour de France hem overeind hield. Het is alweer zo lang geleden… Dan vorig jaar de agressieve tumor in zijn neus die zo hard groeide dat hij met spoed geopereerd moest worden. Het leek allemaal met een sisser af te lopen. Dan een paar weken terug weer een zorgelijk bericht. Er werd een biopt genomen en we moesten rekening houden met het ergste. Het ergste bleek echter niets. We waren opgelucht. Was dat bericht onterecht? Was het een fout? Hadden de artsen terughoudender moeten zijn? Het doet er allemaal niet toe. Het is nu foute boel, daar moeten we mee dealen en dat gaan we doen. Zoals mijn vader gisteren zei:

Samen staan we sterk. 

Maandag worden ze gebeld voor een afspraak met de internist. Dat zal echt niet dezelfde dag zijn. De internist heeft tijd nodig om het dossier te bekijken. Hij kent mijn vader gelukkig al zo’n 15 jaar, dus dat scheelt. Het is dezelfde arts die hem de vorige keer, toen hij lymfeklierkanker had, heeft behandeld. Maar hij zal eerst een behandelplan moeten bepalen. Waar zit de lymfoom? Kunnen we erbij? Hoe ziet de tumor eruit? Is hij geïsoleerd? Zijn er uitzaaiingen? We zullen maandag nog niets weten. Hooguit wanneer en hoe laat mijn ouders de afspraak hebben met de internist. Er zullen scans volgens, bloedafnames en andere onderzoeken. Het hele traject gaat weer opnieuw beginnen. Voor nu kunnen we alleen maar het beste hopen en moed houden. Dat gaan we dan ook maar gewoon doen. ♥

31 gedachten over “Slecht nieuws over mijn vader

  1. Spannend voor je vader en iedereen om hem heen. Gelukkig staan jullie samen sterk en dat is heel mooi als gezin, kan ik uit recente ervaring zeggen. Hou je haaks Marion en blijf vooral ook goed naar jouw lichaam luisteren welke rust jij nodig hebt. Zodat je het volhoudt. Knuffel💜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.