Loving Lazy Sundays

Loving Lazy Sundays #129


Getagd: , .

Goedemorgen Nederland, België en aanverwante windstreken van over de hele wereld. Het is nog vroeg. Heel vroeg. Ik hou daarvan. Het kan mij niet vroeg genoeg zijn. Vandaag weer eens een Loving Lazy Sundays, traditioneel geschreven in mijn Nijntjes-badjas.

Sunday Sports
Zo saai als het Nederlandse voetbal gisteravond oogde, zo boeiend is de Engelse competitie vanmiddag. Twee topwedstrijden. Om 15:15 uur Manchester City, de huidige koploper in de Premier League, tegen Arsenal en om 17:30 uur de kraker Chelsea – Manchester United. In de Eredivisie spelen Ajax en Vitesse tegelijkertijd, maar niet tegen elkaar. Nu boeit het voetbal me al een stuk meer dan vorig jaar, maar 90 minuten is nog steeds niet haalbaar voor me. Hier zal dus gekeken worden naar Ajax – Utrecht en ik zal regelmatig teletekstpagina 818 checken voor de tussenstand bij Vitesse – PEC Zwolle.

Happy Stuff
Fuck off. Nee, laten we eerlijk zijn, die hele happy stuff is even ver te zoeken. Mijn vader heeft kanker, mijn behandeling staat op losse schroeven en op drie van mijn tien vingers is spontaan wild vlees aan het groeien. Dat doet pijn. Alles is ontstoken en gaat een eigen leven leiden. Pleisters moeten ervoor zorgen dat de open wonden niet nog meer geïnfecteerd raken. Dus fuck off met je happy stuff. Oh wacht, er is wel iets natuurlijk…

’t Is Goed Zo
De crowdfunding voor de documentaire over de laatste dagen van het leven van Eelco de Gooijer loopt ontzettend goed. Er is al 70% van het beoogde doel opgehaald. Ze gaan al richting de € 8.000.- en dat is echt geweldig. Voelt soms een beetje bizar dat ik dagen bezig ben om een paar tientjes binnen te sprokkelen met mijn veilingen, maar het zijn de kleine bedragen die samen een groot bedrag maken en daarmee de documentaire naar een hoger level kunnen tillen, want dat is het doel. Je kunt via de link in de eerste zin van deze alinea door naar de crowdfunding pagina. Daar kun je alvast een trailer zien van de documentaire en je kan er natuurlijk ook doneren.

Veilingen
Op dit moment organiseer ik veilingen via Marktplaats om geld in te zamelen. Ik had geen flauw idee of het zou werken, maar het werkt. En hoe! In een paar dagen tijd heb ik al € 100,- opgehaald. Ik verkoop een aantal van mijn eigen edelstenen. Na verrekening van de verzendkosten blijft er een bedrag over en dat doneer ik straks in één keer. Naast dat het goed loopt, vind ik het ontzettend leuk om te doen. Wat ik fijn vind is dat ik niet het idee heb dat ik aan het bedelen ben. Mensen kopen iets, bepalen dat zelf, of ze het nu doen met in hun achterhoofd het goede doel of niet. Ik heb besloten om hier voorlopig maar mee door te gaan. Natuurlijk moet je er wel de spullen voor hebben en moet je enig verstand hebben van de waarde van wat je verkoopt, in dit geval edelstenen, en moet je goed zoeken op marktplaats en je slag slaan zodra je iets ziet wat je met winst zou kunnen verkopen. De set stenen die ik nu aan het verkopen ben, heb ik destijds gekocht voor € 50,-. De tussenstand van de veilingen is al € 128,- en er zijn nog twee stenen over uit die set. Ik maak denk ik dus zo’n € 100,- winst en dat zijn toch hele mooie bedragen om te doneren.

Share Some Happiness
Kennen jullie het nog? De € 50,- die ik maandelijks van mijn zus krijg? Het heeft een poosje stil gelegen, omdat ik niet precies wist wat ik ermee wilde. Ik kocht regelmatig iets voor de cavia’s, maar verder deed ik er niet zoveel meer mee. Ik ga het nu investeren in de veilingen. Maandelijks wil ik van de € 50,- proberen iets op de kop te tikken en door te verkopen. Zo kocht ik afgelopen week een set met spirituele boeken voor € 20,-. Ik opende gisteren de doos en viel van de ene in de andere verbazing. Ik dacht dat ik een paar boekjes had gekocht, maar mijn hemel, complete fotoboeken en encyclopedieën zaten erbij! Meditatie-sets met kaarten, wierook, wierookhouders, cd’s, klankschaaltjes, enzovoorts. Het was echt zo bijzonder. Deze set kan weer een prachtig bedrag opleveren voor het goede doel van volgende maand. Wat dat is, dat horen jullie nog. Het is wel een oude bekende!

Vandaag ga ik nog een paar foto’s maken en wat spulletjes klaarmaken voor de volgende veilingen. Het kost redelijk wat tijd allemaal en het doet me enorm goed om ergens op deze manier mee bezig te zijn. Ik kan weer even iets betekenen, een constructieve bijdrage leveren. Iets wat ik zo ontzettend mis sinds ik niet meer werk. En het haalt mijn gedachten even af van de zorgen die we op dit moment om mijn vader hebben. Komende 10 dagen nog veel afspraken en dan 14 november weten we meer. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte. Enorm bedankt voor alle lieve en steunende berichtjes die ik heb ontvangen. Zo ontzettend fijn. Dank je wel. ♥

23 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s