Loving Lazy Sundays #129

Goedemorgen Nederland, België en aanverwante windstreken van over de hele wereld. Het is nog vroeg. Heel vroeg. Ik hou daarvan. Het kan mij niet vroeg genoeg zijn. Vandaag weer eens een Loving Lazy Sundays, traditioneel geschreven in mijn Nijntjes-badjas.

Sunday Sports
Zo saai als het Nederlandse voetbal gisteravond oogde, zo boeiend is de Engelse competitie vanmiddag. Twee topwedstrijden. Om 15:15 uur Manchester City, de huidige koploper in de Premier League, tegen Arsenal en om 17:30 uur de kraker Chelsea – Manchester United. In de Eredivisie spelen Ajax en Vitesse tegelijkertijd, maar niet tegen elkaar. Nu boeit het voetbal me al een stuk meer dan vorig jaar, maar 90 minuten is nog steeds niet haalbaar voor me. Hier zal dus gekeken worden naar Ajax – Utrecht en ik zal regelmatig teletekstpagina 818 checken voor de tussenstand bij Vitesse – PEC Zwolle.

Happy Stuff
Fuck off. Nee, laten we eerlijk zijn, die hele happy stuff is even ver te zoeken. Mijn vader heeft kanker, mijn behandeling staat op losse schroeven en op drie van mijn tien vingers is spontaan wild vlees aan het groeien. Dat doet pijn. Alles is ontstoken en gaat een eigen leven leiden. Pleisters moeten ervoor zorgen dat de open wonden niet nog meer geïnfecteerd raken. Dus fuck off met je happy stuff. Oh wacht, er is wel iets natuurlijk…

’t Is Goed Zo
De crowdfunding voor de documentaire over de laatste dagen van het leven van Eelco de Gooijer loopt ontzettend goed. Er is al 70% van het beoogde doel opgehaald. Ze gaan al richting de € 8.000.- en dat is echt geweldig. Voelt soms een beetje bizar dat ik dagen bezig ben om een paar tientjes binnen te sprokkelen met mijn veilingen, maar het zijn de kleine bedragen die samen een groot bedrag maken en daarmee de documentaire naar een hoger level kunnen tillen, want dat is het doel. Je kunt via de link in de eerste zin van deze alinea door naar de crowdfunding pagina. Daar kun je alvast een trailer zien van de documentaire en je kan er natuurlijk ook doneren.

Veilingen
Op dit moment organiseer ik veilingen via Marktplaats om geld in te zamelen. Ik had geen flauw idee of het zou werken, maar het werkt. En hoe! In een paar dagen tijd heb ik al € 100,- opgehaald. Ik verkoop een aantal van mijn eigen edelstenen. Na verrekening van de verzendkosten blijft er een bedrag over en dat doneer ik straks in één keer. Naast dat het goed loopt, vind ik het ontzettend leuk om te doen. Wat ik fijn vind is dat ik niet het idee heb dat ik aan het bedelen ben. Mensen kopen iets, bepalen dat zelf, of ze het nu doen met in hun achterhoofd het goede doel of niet. Ik heb besloten om hier voorlopig maar mee door te gaan. Natuurlijk moet je er wel de spullen voor hebben en moet je enig verstand hebben van de waarde van wat je verkoopt, in dit geval edelstenen, en moet je goed zoeken op marktplaats en je slag slaan zodra je iets ziet wat je met winst zou kunnen verkopen. De set stenen die ik nu aan het verkopen ben, heb ik destijds gekocht voor € 50,-. De tussenstand van de veilingen is al € 128,- en er zijn nog twee stenen over uit die set. Ik maak denk ik dus zo’n € 100,- winst en dat zijn toch hele mooie bedragen om te doneren.

Share Some Happiness
Kennen jullie het nog? De € 50,- die ik maandelijks van mijn zus krijg? Het heeft een poosje stil gelegen, omdat ik niet precies wist wat ik ermee wilde. Ik kocht regelmatig iets voor de cavia’s, maar verder deed ik er niet zoveel meer mee. Ik ga het nu investeren in de veilingen. Maandelijks wil ik van de € 50,- proberen iets op de kop te tikken en door te verkopen. Zo kocht ik afgelopen week een set met spirituele boeken voor € 20,-. Ik opende gisteren de doos en viel van de ene in de andere verbazing. Ik dacht dat ik een paar boekjes had gekocht, maar mijn hemel, complete fotoboeken en encyclopedieën zaten erbij! Meditatie-sets met kaarten, wierook, wierookhouders, cd’s, klankschaaltjes, enzovoorts. Het was echt zo bijzonder. Deze set kan weer een prachtig bedrag opleveren voor het goede doel van volgende maand. Wat dat is, dat horen jullie nog. Het is wel een oude bekende!

Vandaag ga ik nog een paar foto’s maken en wat spulletjes klaarmaken voor de volgende veilingen. Het kost redelijk wat tijd allemaal en het doet me enorm goed om ergens op deze manier mee bezig te zijn. Ik kan weer even iets betekenen, een constructieve bijdrage leveren. Iets wat ik zo ontzettend mis sinds ik niet meer werk. En het haalt mijn gedachten even af van de zorgen die we op dit moment om mijn vader hebben. Komende 10 dagen nog veel afspraken en dan 14 november weten we meer. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte. Enorm bedankt voor alle lieve en steunende berichtjes die ik heb ontvangen. Zo ontzettend fijn. Dank je wel. ♥

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. christine schreef:

  Goede morgen meis,

  wat akelig wat je nu weer hebt aan je vingers, zo pijnlijk ook voor je!
  Veel succes met alles wat je doet en ik hoop zo op een goede uitslag voor je vader!

  liefs

  1. Marion schreef:

   Was je aan het piekeren gisteren? Je zag er moe uit, maar het was wel een mooie foto. Je bent een mooi mens. Zo blij je te kennen ♥

 2. Hier zit ook een ochtendmens. Niet in Nijnjes badjas, maar in een Middeleeuws harnas. Bijna niemand die me ziet…

  1. bentenge schreef:

   Ik zag je gisterochtend denk ik. Jij woont in het kasteel van Gaasbeek ?

   1. Nee, wel in dat van Koolkerke!

  2. Rob Alberts schreef:

   Voer jij in de ochtend jouw eigen strijd?

   Vredelievende groet,

   1. nee, maar ik bescherm me tegen een eventuele inval van de Russen

    1. Marion schreef:

     Als we jou toch niet hadden!

 3. bentenge schreef:

  Belgisch voetbal boeit me niet echt, maar straks hebben we wel maarw eer mooi Anderlecht-Club Brugge op de kalender staan.
  En dat kopen en doorverkopen en de winst naar een goed doel laten gaan maakt van jou een toppertje.

  1. Marion schreef:

   Mijn clubje speelde tegen Zulte Waregem afgelopen week. Is niet goed afgelopen voor ons. Maar we hebben dan ook niets te zoeken in Europa.

   Dank je. Het is fijn om iets te kunnen doen wat je leuk vind en dan ook nog eens anderen ermee te kunnen helpen. Hoe simpel kan het zijn. 🙂

 4. chucky1012 schreef:

  Jij bent heel goed bezig.
  De set die jij gekocht had lijkt zo mooi omdat er heel veel bij zit.
  Jeetje wat verschrikkelijk voor jou dat jij ook nog zere vingers hebt door ontstekingen en wonden….
  Ook hoop ik met je mee dat er eens een goede oplossing zal komen voor verdere behandeling voor jou…
  Sterkte met alles…..

  Liefs en een fijne dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   We gaan het telefoontje afwachten straks. De motivatie is in ieder geval compleet verdwenen na het gesprek van vrijdag en dat vind ik erg jammer. Maar goed, het is niet anders. Dank je wel. Ik wens jou ook een fijne dag weer vandaag. X

 5. Evelyne schreef:

  Wat vind ik het fijn van je dat je ondanks alles toch inzet voor iemand anders! Zelf steunen wij ook goede doelen in Vlaanderen met onze vzw en ik herken je inzet wel. En het gevoel dat het geeft wanneer je zoiets kunt doen, zalig vind ik dat. De dag is bijna om, maar toch nog een fijne avond gewenst 🙂

  1. Evelyne schreef:

   Sorry, de url naar mijn blog is fout. Ik herwerk het even. Geen idee wat er is foutgelopen, maar goed dat ik het gezien heb 😉

  2. Marion schreef:

   Iemand anders zei dat ook al, dat ik me ondanks alles toch inzet voor anderen, maar misschien is het wel precies andersom bedacht ik me. Dat ik me juist daardoor inzet voor anderen. Uiteindelijk doe ik het vooral omdat het mezelf helpt om anderen te helpen. Het geeft mijn leven wat meer zin, nu ik niet meer kan werken. Precies wat jij ook zegt, het geeft een heel fijn en tevreden gevoel. Als iedereen zich daar bewust van zou zijn, dan zouden veel meer mensen het doen. ♥

 6. Rob Alberts schreef:

  Sterkte met de vervelende dingen in jouw leven.

  Bemoedigende groet,

  1. Marion schreef:

   Dank je. Voel me soms echt een zeikwijf, maar ik heb gewoon pech vrees ik.

 7. mariellemarielle schreef:

  Zo mooi hoe jij je altijd inzet voor anderen, ondanks je eigen situatie!

  Vergeet jezelf niet en veel sterkte met alles, morgen ook sterkte!!

  X

  1. Marion schreef:

   Misschien niet ondanks, maar juist daarom ☺

 8. Sabine schreef:

  Ik heb dat liedje nu al 3 keer hier op je blog geluisterd. Ga nu een vierde keer luisteren en dan stop ik er echt mee haha 😛 Dank voor die geweldige song!

  1. Marion schreef:

   Lekker nummer, hè? Het heeft een tijd geduurd voordat ik Sheryl Crow kon waarderen (haar muziek dan), maar na al die jaren is het dan toch gelukt hahaha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.