Share Some Happiness: Ondanks of omdat?

Regelmatig krijg ik te horen dat mensen het zo bewonderenswaardig vinden dat ik, ondanks alle shit in mijn leven, zoveel voor anderen doe. Het voelt altijd een beetje gek. Niet omdat ik geen complimenten aan kan nemen, maar omdat ik het toch vooral voor mezelf doe.

Het is eigenlijk niet ondanks dat ik ziek ben, maar juist omdat ik ziek ben dat ik zoveel mogelijk voor anderen probeer te doen. De reden daarachter is voldoening. Iets voor anderen doen geeft voldoening. Dat had ik in mijn werk, dat heb ik nu met het inzamelen van geld voor goede doelen. Ik zou niet weten wat ik anders de hele dag zou moeten doen.

Het kopen en verkopen van spullen vind ik leuk. Daar kwam ik een poosje geleden al achter. In het begin kocht ik spulletjes, vooral spirituele spullen zoals kaarten, en probeerde deze dan met winst te verkopen. Dat leverde dan een paar euro op en die paar euro verdwenen weer in de soort verslaving van nieuwe dingen kopen en proberen weer zoveel mogelijk winst te maken. Het gaf alles behalve voldoening. Het enige wat ik voelde was hebberigheid. Totdat ik alle winst ging doneren aan een goed doel. Ineens werden mijn dagen een feestje.

Het voelde goed. Ik organiseerde voor de lol een veiling en dat bleken mensen supertof te vinden. Ik liet mensen bieden vanaf een bepaald bedrag, zodat ik de verzendkosten eruit zou halen en verder boeide het me niet meer. Ondertussen heb ik al € 157,- opgehaald en ik heb besloten door te gaan met dit idee. Niet alleen voor de huidige crowdfunding voor de documentaire ’t Is Goed Zo, maar ook in de toekomst. Volgende maand staat er alweer een nieuw plan klaar voor kerst en voor januari heb ik ook al een paar goede doelen op het oog. Ik wil de wat kleinere doelen gaan steunen die normaal weinig aandacht krijgen. Ik wil dan de € 50,-, die ik nog steeds maandelijks krijg van mijn zus uit het Share Some Happiness project, gaan investeren en proberen dat bedrag te verdubbelen of liefst nog meer natuurlijk. Op deze manier kan ik veilig ”handelen” zonder dat ik zelf in de problemen kom. Ik heb natuurlijk alleen mijn WIA uitkering en ik kan zo’n maandelijks bedrag vanuit mijzelf helemaal niet missen. Share Some Happiness is dus weer terug en ik heb er zin in! ♥

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Jij bent geweldig dat jij zoveel goeds voor anderen doet……
  Ga zo door.
  Natuurlijk want het is zo weinig dus ik begrijp heel goed dat jij het niet kan missen.
  Het is veel geld.

  Xoxo

 2. yvonne schreef:

  Leuk! En supertof dat je dit doet. x

 3. mariellemarielle schreef:

  Zo geweldig van je!!
  Zorg je ook voor jezelf? Je bent zo gul altijd!!
  Ik snap wat je zegt in je eerste alinea’s maar toch vind ik het geweldig en bewonderenswaardig!
  x

 4. Lot schreef:

  Nu begrijp ik pas wat je aan al dat gedoe met veilinegen etc er voor jezelf uithaalt, heel mooi blogje.

 5. Emily schreef:

  Hihi, ik herken hier mijn moeder in. Zij maakt regelmatig prachtige tekeningen voor vreemden, omdat hun verhaal haar geraakt heeft of zo. Ze krijgt dan te horen dat het zo lief en onzelfzuchtig is, en haar reactie is altijd dat het juist egoistisch is, omdat zij er ook door heelt. Liefde geven is liefde ontvangen.
  En ik vertel haar dan altijd weer dat, alleen maar omdat zij er ook veel uit haalt, dat nog niet betekent dat het niet vreselijk liefdevol en mooi is. Mensen waarderen dit soort dingen. Dat geldt ook voor jou.
  Iets voor jezelf doen en daar anderen mee helpen is nog steeds heel mooi. Én bewonderingswaardig, want de meeste mensen vinden het moeilijk om zoiets te doen. x

 6. Lies schreef:

  Ik vind het zo ontzettend mooi dat je dit doet! Ik denk dat het ook wel belangrijk is dat je zelf voldoening kan halen uit hetgeen wat je doet. Dit straal je na mijn mening dan ook uit naar diegene waar je het voor doet en als je er dan beide gelukkig van wordt, dan is dat nog mooier dan dat iemand het puur voor een ander zou doen en er zelf qua gevoel niks positiefs aan overhoud.

 7. Joyce J schreef:

  Ik vind het mooi dat je een manier hebt gevonden waar je jezelf fijn bij voelt en je ook wat voor een ander betekent. ❤️

 8. beingbelladonna schreef:

  Heel gaaf dat je dit doet! Het voelt zo goed omdat het in het hoogste goed van iedereen is, ik voel het gewoon tijdens het lezen. Dankjewel ❤

  1. Marion schreef:

   Wat een mooie reactie! Dank je wel! ❤

 9. mariellemarielle schreef:

  Wat ziet je site er weer mooi uit!

  1. Marion schreef:

   Hahahaha, oh echt? Ik had op een verkeerde bewerking gedrukt en nu ben ik alles kwijt. Had de energie niet om alles uit te gaan zoeken. Heb echt geen idee wat jullie nu zien 😅😅😅

   1. mariellemarielle schreef:

    oh…en ik dacht dat je er heel veel werk in had gestopt! Ziet er mooi uit, boven bovenaan en de blogs eronder..hihi…wel balen dat je alles kwijt bent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.