Ik stop met het forum

Gisteren was de pijn in mijn buik zo ernstig dat ik gedwongen was mijn warme maaltijd op bed te nuttigen. Ik kon niet overeind zitten, dus half liggend probeerde ik een vork sperziebonen met appelmoes naar mijn mond te brengen. De vooruitziende blik van Peter, die een stuk of tien velletjes keukenpapier naast me neer had gelegd waar ik in eerste instantie nogal beledigend naar keek, was weer eens correct. 

PDS is echt een hufterige rotziekte. Eén dag je niet aan je eetschema houden en je bent een week de Sjaak. Gelukkig heb ik veel afleiding. Ik ga helemaal los met mijn stenen en moet zelfs bekennen dat ik er nu even de handrem op moet zetten, want ik ben iets te enthousiast geweest met het investeren. De maand is nog niet om en de bodem van de bankrekening is al in zicht. Dat wordt door alle verkoop wel weer aangevuld, maar toch moet ik niet zulke extreme dingen doen. Geduld is een schone zaak, maar helaas ook iets waarvan ik niet zo heel veel beschik.

Ik kijk verschrikt naar links. Komt daar de Aziatische hornaar aan? Oftewel The Hornet from Hell? Nee, iemand zet een schuurmachine aan.

Gisteren hakte ik de knoop door. De knoop die al zeker een maand op tafel ligt. Ik ga stoppen met mijn vrijwilligerswerk op het forum. Ik merkte de laatste twee maanden al dat mijn motivatie wegzakte. Er zijn een aantal dingen voorgevallen wat mijn twijfel deed toenemen. Toen er onlangs in een veel te hoog opgelopen discussie werd gezegd door één van de leden dat ik ongeschikt ben als ervaringsdeskundige, was dat de welbekende druppel. Niet omdat ik denk dat ik daadwerkelijk ongeschikt ben, want dat ben ik wel, maar omdat ik vervolgens niet meer mezelf durfde te zijn op het forum. Schreef ik eerst volledig vanuit mijn hart, nu ging ik bij alles nadenken. Ging ik overal aan twijfelen. Vooral aan mezelf. Voor het eerst voelde ik me niet meer thuis, niet meer veilig op het forum. Nadat ik gisteravond definitief de knoop doorhakte was daar opluchting. Heel veel opluchting.

Ik heb zo’n twee jaar lang met heel veel plezier en inzet mijn werk op het forum gedaan. Ik heb veel mensen op weg kunnen helpen, heb veel leden kunnen steunen, heb er zelfs een paar mogen ontmoeten en er zijn dierbare online vriendschappen ontstaan. Mensen met wie ik contact zal blijven houden ondanks dat ik niet meer op het forum kom. Ik raak iets moois kwijt, dat wel. Ik ben destijds gevraagd om ED-er te worden en dat was op dat moment het enige in mijn leven waar ik oprecht trots op was. Dat loslaten, dat zal even wat moeite kosten, maar ik weet ook dat als ik dat gedaan heb, dat ik weer met trots terug zal kijken op mijn tijd en inzet op het forum. Het is goed zo. Het is tijd voor iets nieuws.♥

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Myriam schreef:

  Moeilijke beslissing maar idd, soms is het gewoon tijd voor iets nieuws hé

  1. Marion schreef:

   Zo is dat. En iets loslaten is altijd even lastig, maar ik voel nu al de ruimte die ervoor terugkomt. ❤

 2. Ciska schreef:

  Keuzes maken liefje , doen wat het beste is voor jezelf, op dit moment is dit de beste keuze X

 3. mariellemarielle schreef:

  wat een moeilijk besluit moet dat geweest zijn!
  Je gaat daar heel erg gemist worden!!!
  Fijn te lezen dat het je nu al ruimte geeft!
  XX

  1. Marion schreef:

   Oh het was echt een moeilijke beslissing, maar ik voel wel in alles dat het de juiste is. En ik blijf gewoon lid, dus kom af en toe wel even piepen. Ik heb er in ieder geval een paar hele mooie en dierbare contacten aan over gehouden. Je mag je aangesproken voelen nu 😉

   1. mariellemarielle schreef:

    Je bent een lieve schat.
    Take care

 4. chucky1012 schreef:

  Och meid toch jij bent zo goed en zorg dat jij boven alles staat take good care of yourself….
  Wat is jou vriend lief voor jou en zo zorgzaam….

  Xoxo

 5. Deborah Hamar schreef:

  Wanneer je iets afsluit is er weer ruimte voor wat anders.
  En jij hebt altijd heel veel plannen en projecten haha. Dus de tijd die je normaal in het forum zou stekken kan nu weer in iets anders moois. ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.