Goede Doelen Roepen Weerstand Op

Laat ik weer eens even een update schrijven. Wat is er allemaal gaande in dat leventje van mij? Op dit moment ben ik druk. Heel erg druk. Hebben we net de veilingen gehad voor de documentaire over Eelco, nu heb ik vanochtend weer een nieuwe reeks artikelen op marktplaats gezet voor een volgende verkoop actie. Ik ga hier nog uitgebreid over schrijven, maar doe dat ergens volgende week als ik echt even de tijd heb en voldoende rust voel om dat ook goed te doen. 

Mijn lichamelijke toestand is belabberd op het moment. Geen ontstekingen deze keer, goddank, maar mijn darmen zijn echt dramatisch bezig de laatste weken. Het maakt niet uit hoeveel, hoe weinig of wat ik eet, het komt er allemaal direct weer uit. Dat maakt dat ik slap ben en weinig energie heb. Het voedsel wat ik binnenkrijg is niet lang genoeg in mijn darmen aanwezig om daar alle voedingsstoffen uit te halen die mijn lichaam nodig heeft. Daarnaast heb ik veel pijn en ook dat is uiteraard verdomd vermoeiend.

Gelukkig heb ik fijne afleiding. De verkoop van artikelen op marktplaats. Ik begin er een redelijk handige routine in te krijgen. Ik hou van de herhaling van administratieve werkzaamheden. NAW-gegevens invoeren, pakketgegevens invoeren, betaling verrichten, etiket uitprinten en pakket verzenden. Je kan mij ook rustig productiewerk laten doen. Ik hou van eentonige en geestdodende werkzaamheden. Ik moet alleen ieder uur even een kwartier liggen en dat eventueel ook nog eens met ieder kwartier naar het toilet als het tegenzit. Er is nog steeds geen werkgever die daarop zit te wachten en daarom is het heerlijk dat ik op deze manier, vanuit mijn uitkering, toch dat redelijk geestdodende werk kan doen en daarmee nog geld kan inzamelen voor goede doelen ook. Al stuit ik ook op veel weerstand. Iets waardoor ik gisteren even volledig uit het veld geslagen was.

Ik ben lid van diverse Facebookgroepen waar men edelstenen en mineralen verkoopt en/of waar men informatie deelt over edelstenen en mineralen. Ik voelde me vrij daar de veilingen voor het goede doel te delen, totdat ik een waarschuwing kreeg van één van de beheerders van een groep. Die veilingen, hoe goed bedoeld ook, waren toch niet helemaal de bedoeling. Het was een beetje veel. Oké, kan ik inkomen. Ik zal het niet meer doen. Een paar dagen later vanuit een andere groep; “Het was prima als ik dingen voor mezelf verkocht, maar voor goede doelen? Liever niet. Het stoort mensen gewoon.” Ik was echt even met stomheid geslagen. Dus het is oké als ik dingen voor mezelf verkoop, maar zodra het geld naar een goed doel gaat hebben mensen er problemen mee? Waar is die fucking logica? Toen ik gisteren een derde bericht kreeg van een beheerder van een groep dat het prima was als ik naar de naam van een steen vroeg, maar dat ik er beter niet bij kon vermelden dat het voor een goed doel was, zakte mijn broek echt tot op de grond af. Wat is dit? Ik heb het er met Peter over gehad en we snappen het allebei oprecht niet. Wat is de issue met een goed doel? Wat is het probleem?

Weet je, toen ik de eerste keer van iemand te horen kreeg dat ik dus toch niet zo goed was als ik me voordeed, werd ik eerst boos en daarna kon ik het snel naast me neerleggen. Het is jouw ding, dacht ik. Dat het jou stoort dat ik zoveel voor goede doelen doe, dat dat jou ergens zo diep raakt dat je zo’n opmerking moet maken, dat heeft enkel en alleen met jezelf te maken. Ik dacht dat zij een uitzondering was. Het lijkt er nu op dat dat niet zo is. Goede doelen roepen weerstand op. Niet bij een enkeling, maar bij heel veel mensen. Ik ben daardoor echt even zwaar teleurgesteld en waar ik dat eerst weg wilde moffelen en net wilde doen alsof het er niet was, laat ik die teleurstelling er nu maar gewoon zijn. Ik zei het al eerder; ik dring niemand iets op. Je hoeft niets te kopen. Je hoeft niet te doneren. Ik hoef geen schouderklopjes. Ik ben helemaal niet op zoek naar positieve aandacht. Sterker nog, vind ik alleen maar ongemakkelijk. “Als je echt zo goed bezig wilt zijn, dan zou je het wel anoniem doen.” Nee, you nitwit, dan heb ik toch helemaal geen bereik? Wat een … echt, ik heb er gewoon geen woorden voor. Bah. Het zijn overigens ook altijd vrouwen. Als iemand daar een verklaring voor heeft hoor ik het ook graag.

Uiteraard wens ik jullie allemaal een heel fijn weekend. ♥

13 gedachten over “Goede Doelen Roepen Weerstand Op

 1. Wat is dit nu weer gecompliceerd. Dit begrijp ik ook niet. Hou ouder ik word, hoe minder ik deze maatschappij ga begrijpen. Lekker doorgaan met wat je doet. Jij wordt er blij van en je helpt anderen. Wanneer mensen daar problemen mee hebben is dat iets geks van hen. Jammer dat je op deze manier aan bereik moet inboeten.

 2. Wat raar zeg….totdat deze mensen zelf geld nodig hebben…ik vind het (nogmaals) geweldig wat jij allemaal doet voor anderen!!
  Naar dat je darmen zo opspelen, ik kan tips gaan geven maar daar zit je vast niet op te wachten, ik hoop echt dat het weer wat beter zal gaan want op deze manier verzwak je inderdaad!
  Wees maar heel lief voor jezelf.

  Veel sterkte en heel veel succes met je geweldige project.

  ps..ik zie jou ook wel voor me als webshopmedewerker, best leuk die administratieve dingen.

  goed weekend

 3. Vrouwen zijn nu eenmaal wat haatdragender… Er is ons niet geleerd om anderen lekker hunzelf te laten zijn en hun ding te laten doen. Als er dan toch iemand die stap zet maakt dat een aantal dames ongemakkelijk, aangesproken op hun eigen drang om hun eigen ding te doen. Projecties noemen we dat. Dat heeft niks met jouw te maken, dus blijf vooral strijden voor wat jij belangrijk vindt! Sterkte!

 4. Ik vind het ook erg vreemd. Waarom zou het wel goed zijn als je het gewoon voor jezelf verkoopt, maar is een goed doel ineens niet goed meer? Het is juist hardstikke goed dat jij je zo inzet voor anderen, dus laat je alsjeblieft niet ontmoedigen!

 5. Vrouwen lijken nu eenmaal gewoon graag hard te zijn voor elkaar. Ik snap het ook niet. Als moeder merk ik dit ook constant. Dan moeten we elkaar maar even de grond inboren want onze manier is beter. Ik hoor vaders dat nooit doen. Die lachen eens om de blunders van de ander.
  Wat zijn we gekke wezens hè…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.