Kladbloggen

Zondag 3 december 2017


Getagd: , .

Gisteren kwam het briljante plan in mij op om weer eens een hele maand dagelijks te gaan bloggen. Het bleek kansloos. Zodra iets moet bij mij is het over. Wat dat betreft ben ik net een klein kind. Niet iedere dag bloggen dus en met dat voornemen in mijn achterhoofd krijgt u vanaf vandaag waarschijnlijk dagelijks een blog om de oren.

De kerstboom staat. Kerstboompje, moet ik eigenlijk zeggen. Vorig jaar gekocht, mijn eerste kerstboom ooit, en ergens begin januari heb ik er heel voorzichtig een vuilniszak overheen gedaan en heb ik hem onderin de kast gezet. Dat hele gebeuren heb ik gisteren in omgekeerde volgorde uitgevoerd. Ideaal. Ik was in 1 minuut klaar. Dat plan houden we er dus de komende jaren gewoon in. Ik hou niet zo van versieren en leuk doen. Doe mij maar Tita Tovenaar; een knip met de vingers en alles is klaar. Dat gepriegel met lampjes en balletjes en dan ook nog eens in een mini uitvoering. Ik word al lichtelijk agressief als ik eraan denk dat ik dat ieder jaar moet doen.

De Top 2000. Jazeker! Ik heb hem ingevuld. Ik was op tijd dit jaar. Iemand interesse in mijn lijstje? Klik dan hier. Aan het einde van het invullen kreeg je nog een paar extra vragen, onder andere op welk nummer je zou stemmen als je maar op één nummer zou mogen stemmen. Wat een vraag! Dat kan je toch echt niet maken! Maar goed, de vraag werd gesteld en na hard en lang nadenken… Jullie horen het straks.

Op dit moment ben ik bezig met wat spulletjes verkopen via mijn marktplaatspagina Een Steentje In De Rug Voor… . Ik heb deze pagina naast mijn persoonlijke pagina opgezet, zodat ik makkelijk uit elkaar kan houden wat er voor het goede doel binnenkomt en wat voor mezelf is. Op dit moment zamel ik geld in voor Marjolein. Marjolein heeft de ziekte van Lyme en heeft stamceltherapie nodig. Nog steeds moet ik hier een uitgebreid artikel over schrijven en dat ga ik ook nog doen, maar afgelopen week gebeurde er wel iets bijzonders. Iemand die ik niet ken, die Marjolein ook niet kent, stuurde mij een berichtje. Hij wilde graag het geld, wat ik die week op zou halen met mijn actie, verdubbelen. Heb je ooit? Een compleet vreemde! Gisteren was het zover. Ik kon hem doorgeven dat ik € 103.- opgehaald had. Hij vroeg om mijn rekeningnummer en voila, voor mekaar. Nu doet mijn bank niets in het weekend, maar morgenochtend zal er zeer waarschijnlijk € 103,- bijgeschreven zijn op mijn rekening. Door een compleet vreemde. Ik heb hem uiteraard honderd keer bedankt. Ook namens Marjolein en haar ouders. Ik kan het nog steeds niet geloven. Wat zijn er een mooie mensen op de wereld!

Het Formule 1 seizoen is voorbij en dat gaat eigenlijk gelijk op met de start van het dart seizoen. Zonder enige moeite schakel ik over van ultra fitte Formule 1 coureurs, die met 300 km per uur over de baan scheuren, naar pijltjes werpende mannen met bierbuiken. Over twee weken begint volgens mij het WK al. De laatste van Phil Taylor. Phil Taylor, de masterdarter, die zichzelf door zijn kinderachtige gedrag van het laatste jaar, vooral richting Michael van Gerwen, een zeer zielig mannetje heeft getoond. Ik ben blij dat hij stopt. Wat een aderlating is dat zeg. Zonde als zo’n groot talent zich op deze manier laat kennen. Het is als de kopstoot van Zinedine Zidane, maar die kwam ermee weg. Phil Taylor komt dat niet en dat zegt genoeg.

Rest mij niets anders dan jullie een hele fijne zondag te wensen. Dan sluiten we af met de plaat waar ik, na een uur lang peinzen en kniezen, op zou hebben gestemd mocht ik maar op één nummer stemmen in de Top 2000. Het prachtige, kerstachtige en sfeervolle River van Joni Mitchell.

12 Comments

  • Darts heb ik veel gekeken al in het begin van de 80-er jaren en favoriet was toen Eric Bristow, leuk om daarop even te googelen.
    Mijn all-time favoriete nummer is toch wel Nights in white Satin, omdat ik al zo oud ben ken ik dat natuurlijk al vanaf dat het werd uitgebracht. zoveel op gezwijmeld! Goede tweede is Night and Day van Cole Porter, al een heel oud nummer.

  • Melanie, Bob Dylan helemaal mee eens. Heb ik ook veel herinneringen aan. Ik had net mijn top 20 samengesteld. Ik doe nooit mee. Maar je maakte me enthousiast. Ik druk op een verkeerde knop en weg is het.

  • Ja, zodra je je iets voorneemt is het moeten en dan gaat het niet meer. Herkenbaar hoor.
    Ik wilde nog even zeggen dat ik het mooi vind hoe jij je inzet voor al die goede doelen. Zo vaak hoor ik hoe zieken en werklozen maar profiteurs zijn en leven op de kap van de maatschappij. Dat ze niets bijdragen. Dan moet ik altijd aan jou denken. Want ook al werk jij niet (en verdien je dus geen geld zoals dat volgens een paar personen zou moeten), jij draagt meer bij aan deze samenleving dan menig zelfstandig of loontrekkende. Bij deze is dat ook weer gezegd. JIJ bent goed bezig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s