Dinsdag 5 december 2017

Goede voornemens. Dingen die ik best graag zou willen doen, veranderen of verbeteren, maar wat er nooit van komt of altijd weer mislukt. Goede voornemens. Ik benoem ze ieder jaar weer, maar begin er gewoon niet meer aan, omdat voornemens bij voorbaat lijken te mislukken. Misschien kan ik me beter focussen op de wensen die ik heb. Ja, laat ik dat doen. 

Mijn wensen voor 2018. En 2018 is ook maar voor de vorm, hè?

 • Minder hinder ondervinden van mijn ziektes
 • Wederom een verlenging van mijn WIA-uitkering, omdat ik echt niet zie hoe ik deze ziektes moet combineren met een baan

Jeetje, ik zit al 10 minuten naar mijn scherm te kijken, maar dit is het. Dit is het gewoon. Natuurlijk wil ik wereldvrede en dat mijn vader stiekem gewoon helemaal beter wordt, maar dat zijn dingen die zo groot zijn dat ik ze niet in een lijstje durf te zetten.

Mijn lichamelijke ziektes. Hidradenitis. Redelijk onder controle dankzij mijn uitkering. PDS gaat alle kanten op op dit moment, maar ik heb niet de energie om nu een afspraak te maken met mijn MDL-arts. Dat ga ik in januari doen. Eerst mijn vader. Dan mijn eigen therapie die start. Ik kan het er niet bij hebben nu ook nog weer te gaan klooien met medicijnen of eventueel toch weer een streng dieet volgen. Nu even niet. Volgende maand.

Mijn psychische ziektes. Angsten. Vermijding. Ik heb ze redelijk onder controle gekregen het afgelopen jaar. Zijn ze minder geworden? Angsten wel, vermijding niet. De angsten zijn verminderd door vermijding toe te passen en dat is wat ik blijf doen. De paniekaanvallen tijdens het aangaan van mijn angsten waren zo groot dat ze letterlijk levensbedreigend waren. Daarom ben ik ermee gestopt. Met therapie. Met exposure. Ik heb daarin mijn keuzes gemaakt en die keuzes zijn definitief. Komt er ooit nog een moment dat iemand mij dwingt deze angsten toch aan te gaan, dan is het klaar. Ik ben daar open en eerlijk in. Ik ga het niet meer aan. Ik heb het lang genoeg gedaan. Op is op.

Ik ben best wel moe eigenlijk. Moe van alles. Dat zei ik gisteren ook al. Ik moet even een stap terug doen. Gisteren deed ik precies het tegenovergestelde. Dat was niet slim. Vandaag ga ik dan wel echt kalm aan doen. Ik heb een financiële bijdrage gekregen van mijn ouders en daar ga ik eerst even wat leuke dingen van doen. Ik ga een massage boeken en een afspraak inplannen bij de kapper. Even ontspannen en tijd voor mezelf. ♥

 

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. tommie345 schreef:

  Heel goed Marion :). Je hebt het verdient! En natuurlijk de wens dat wij elkaar gaan meeten in 2018!
  Wow btw wat leidt die sneeuw onder- en bovenin ongelofelijk af. Enfin wel fijne kertsferen ;).

 2. mckleuver schreef:

  Mooi opgeschreven. Misschien handig om inderdaad voornemens te veranderen naar wensen.

 3. bentenge schreef:

  Tijd voor jezelf. Goed idee, altijd weer.

 4. chucky1012 schreef:

  Zo goed van jou dat jij heerlijk de tijd gaat nemen voor jezelf dat is zo belangrijk en geniet ervan..ll

  Fijne dag en lieve groeten… Xoxo

 5. Mooie wensen Marion en ik hoop ook met heel mijn hart dat ze uit komen. Denk goed om jezelf, dat verdien je.

 6. mariellemarielle schreef:

  Zorg goed voor jezelf!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.