Liefde Voor Edelstenen en Elkaar

Op Facebook zijn er tientallen groepen te vinden over edelstenen en mineralen. Ik wilde graag lid worden van zo’n groep om mijn kennis over stenen te vergroten. Ik liep echter de hele tijd tegen dezelfde discussiepunten aan. De wetenschappers VS de spirituele mensen. Nu is verschil van mening geen punt, mits je het respect naar en voor elkaar bewaard. Dit was echter meestal niet het geval en daarom trok ik vanmiddag de stoute schoenen aan en richtte zelf een Facebookgroep op.

De groep heet Liefde Voor Edelstenen en Elkaar. Ik heb dit expres zo genoemd, zodat als je bij de titel al braakneigingen krijgt, je ook geen behoefte meer hebt om lid te worden. Leek me wel een slim idee. Ik laat jullie even het welkomstbericht lezen.

Welkom bij de groep Liefde Voor Edelstenen en Elkaar!

Social media is de plek waar als je zegt “Zoenen is heerlijk!” er altijd wel iemand reageert met “Maar wat als de ander een stuk glas in de mond heeft?”

Altijd een negatieve draai aan iets geven. Altijd maar je gelijk willen halen. Geen respect hebben naar en voor de ander. Het maakt mij moe.

De afgelopen tijd ben ik mij gaan verdiepen in edelstenen. Ik had er al veel, maar kocht die vooral omdat ik ze mooi vond. Nu gaat mijn interesse verder. Hoe heten ze? Wat zijn de toegeschreven werkingen? Hoe worden edelstenen bewerkt? Waar gebruiken anderen bepaalde stenen voor op het spirituele vlak? Ik kwam er al snel achter dat er een tweedeling is in de edelstenenwereld. De wetenschappers, die niks te maken willen hebben met de werking van stenen of het bewerken ervan en de mensen die meer bezig zijn met de spirituele kant van edelstenen. Ik zit daar een beetje tussenin en kon in geen enkele groep aarden. Wellicht ook door mijn hooggevoeligheid en kwetsbaarheid die ik voel in deze wereld. Het duurde dan ook even voordat ik de stap durfde te zetten om een eigen Facebookgroep op te zetten.

Mijn naam is Marion, 40 jaar. Ik heb beperkte kennis van edelstenen en mineralen. Ik ben zeer gevoelig en kwetsbaar. Kan moeilijk omgaan met de hardheid van de wereld waarin we leven. Heb moeite met agressie en geweld. Ik zou het fijn vinden om in deze groep te praten over edelstenen. Vragen aan elkaar te stellen en deze niet afdoen als onzin of flauwekul. Iedereen heeft een eigen waarheid. Iedereen heeft een eigen kijk op het leven. Wellicht voelt iets voor jou als onzin, voor de ander kan het een houvast zijn wat van levensbelang is. En wat mij betreft hoeft het niet alleen bij edelstenen te blijven. Weet je wat, we zien wel waar het schip strandt!

Ik vind het prima als er dingen te koop aangeboden worden, maar het is niet de bedoeling dat je hier enkel iedere week komt om al je advertenties te plaatsen en vervolgens niets deelt in de groep. Wat mij betreft blijft het een kleine, maar fijne groep, waar respect en liefde voor elkaar centraal staat en uiteraard onze liefde voor edelstenen.

Welkom! 

Ik ben stiekem wel een beetje trots op mezelf dat ik dit durf. Dit had ik een jaar geleden nooit gedaan. Of anoniem, maar niet zo met naam en toenaam. Veel te bang voor het oordeel van de ander. Ondertussen ben ik gezien als gevoelig en kwetsbaar persoon en voel ik mij niet meer genoodzaakt me groot te houden. Ik hoef niet meer alle uitdagingen aan te gaan. Ik mag de beschutting van een besloten Facebookgroep opzoeken. Ik mag die veilige omgeving zelfs zelf creëren.

Heb je interesse, je bent meer dan welkom. ♥

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. leegschrift schreef:

  Goed idee, Marion. En niemand met stenen gooien maar. Doe je mond effe open, zie ik welke steen daar naarbuiten komt gedropen. Het zal een groep zijn waar het bergkristal maar ver mag dragen in de bergen. De stenen zullen niet wakker liggen van de strijd die er gevoerd word. Succes met de groep in ieder geval.

 2. Xamantha schreef:

  Je mag heel veel beetjes trots zijn op jezelf, wat een goed idee! De kwetsbaarheid die je toont in je welkomstbericht vind ik gaaf, juist dat maakt het krachtig en open. Je rockt nog steeds!

 3. Christine schreef:

  Mooi Marion! Succes!

 4. mariellemarielle schreef:

  wow wat goed dat je dit gedaan hebt! Ik hoop dat het een succes wordt en dan bedoel ik met succes het doel wat jij ermee voor ogen hebt!Ík heb geen fb anders was ik even komen koekeloeren.

  xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.