10 vragen en opdrachten die jou gaan helpen 2018 tot een mooi jaar te maken

Geen zin in goede voornemens, omdat ze toch altijd mislukken? Hier heb ik een aantal vragen en opdrachten voor je die je helpen om precies helder te krijgen wat je graag wilt voor het komende jaar.

 1. Wat zijn jouw normen waarden? Voorbeelden hiervan zijn eerlijkheid, compassie, creativiteit, onafhankelijkheid, enz.
 2. Wat heb je per se nodig om het beste uit jezelf te halen?
 3. Waar ligt op dit moment de focus in je leven? Let op, het gaat er niet om waar je zou willen waar je focus ligt, maar waar hij daadwerkelijk ligt op dit moment. Werk je veel, dan ligt de focus op werk. Ben je veel bezig met jezelf, dan ligt de focus op jezelf. Heb je een eetstoornis, dan ligt de focus op je eetstoornis.
 4. Waar zou je willen dat de focus in je leven op je zou liggen?
 5. Neem nu je normen en waarden én datgene wat je per se nodig hebt in je leven en schrijf dan eens voor jezelf op wat jou het meest gelukkig zou maken in 2018.
 6. Wat wil je absoluut achterlaten in 2017?
 7. Wat zou je heel graag willen voelen diep van binnen, maar heb je niet of niet vaak genoeg gevoeld het afgelopen jaar?
 8. Als je één wens zou mogen doen voor onze huidige samenleving, wat zou die wens zijn?
 9. Als je nu naar al het bovenstaande kijkt, wat zijn dan jouw intenties voor het jaar 2018?
 10. Welke stappen ga je hiervoor zetten in januari?

Laten we er een mooi jaar van maken. ♥

11 gedachten over “10 vragen en opdrachten die jou gaan helpen 2018 tot een mooi jaar te maken

  1. Ja, je moet er inderdaad even rustig de tijd voor nemen en dan komen er echt de dingen uit die voor jou belangrijk zijn en die jij nodig hebt om je op je best te voelen! ❤

 1. Ik boer gewoon door als in 2017. Volgend jaar staat een ‘zes’ voor mijn leeftijd, door de jaren heen heb ik ervaren dat voornemens vaak verloren energie zijn, dat je dagelijks moet blijven werken om er het beste van te maken.
  Ik wens jou en Peter het allerbeste voor komend jaar.

  1. Vandaar ook geen goede voornemens. Net even verder kijken dan wat je wilt, maar waar je geen moeite voor wilt doen. Dat is het vaak met die goede voornemens. Alsof ze vanzelf moeten gaan en daarom mislukken ze altijd. Tenminste, bij mij. Je moet er inderdaad dagelijks aan werken. Nieuw jaar of geen nieuw jaar. Mooie jaarwisseling!

 2. Mooi! Ik merk de laatste maanden dat ik verdraagzaamheid erg mis. Maar dit is zo lastig om uit te willen dragen naar anderen. Want op het moment dat ik anderen hierop aanspreek, in hoeverre ben ik dan verdraagzaam naar hun mening en manier van handelen?

 3. Best lastige vragen zitter er tussen 😀 Ik ga een training doen vanaf januari waarvoor ik ook een heel boekwerk aan dit soort lastige vragen moet beantwoorde 😛 Ik denk dat ik mezelf in 2018 heel goed ga leren kennen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.