8 januari 2018

Vanochtend ging om 7:00 uur de wekker. Ik moest er vroeg uit, want om 8:30 uur ging ik mijn vader ophalen om hem naar het ziekenhuis te brengen voor de start van zijn tweede chemokuur. We waren netjes op tijd en het ging vlot. Om 12:00 uur kon ik hem alweer ophalen en bracht ik hem weer thuis. Het ging voorspoedig. Hij was enkel wat duizelig. Dat is normaal, vandaar ook dat hij niet zelf mag rijden. De eerste dag van de chemokuur is eigenlijk de lichtste van allemaal. Hij krijgt dan in het ziekenhuis immuuntherapie via het infuus. De “echte” chemo begint morgen pas met de chemotabletten en de prednison en dat duurt een week. De vorige keer heeft hij betrekkelijk weinig last gehad en heeft hij maar een paar keer op bed gelegen overdag. De verwachting is wel dat het iedere keer zwaarder zal worden, maar we bekijken het dag voor dag en hopen op het beste.

Voor mij was het best veel, twee keer heen en weer rijden naar mijn ouders en het ziekenhuis, maar als ik er rekening mee houd en mijn dag er op indeel, dan is het prima te doen. Het is ook fijn om te kunnen doen. Tussen het brengen en ophalen kon ik op mijn gemak de cavia’s verzorgen en een paar boodschappen doen. Tussendoor koffie drinken en even op de bank liggen. Eenmaal weer thuis maakte ik de betaling voor de Gentle Yoga proeflessen in orde, zette nog een aantal advertenties op marktplaats en toen was de koek op. Om 15:30 uur ging ik moe maar voldaan naar bed. Ik denk dat ik uiteindelijk om 16:30 uur in slaap ben gevallen en ik werd om 19:00 uur weer wakker. Daardoor is het avondeten erbij ingeschoten, maar dat komt zo nog wel goed. Ik warm wel even iets op.

Morgen rust. Dat is wel altijd iets waar ik altijd rekening mee moet houden. Heb ik vandaag een “drukke” dag, dan moet ik morgen thuis blijven. Woensdag ga ik even naar de Action en het Kruidvat en donderdagochtend heb ik dus de eerste yogales. Vrijdag is helemaal leeg. Mijn hemel, ik heb nog steeds de huisarts niet gebeld. Ik ga NU naar beneden en een briefje IN het koffieapparaat stoppen, want ik moet echt die verwijzing in orde gaan maken.

Ik wens jullie nog een fijne maandagavond en tot morgen weer. β™₯