19 januari 2018

Vanochtend kon ik in Ede even wat inkt cartridges ophalen. Die dingen zijn duur, dus als je ze 2 voor de prijs van 1 kunt krijgen, dan moet je dat vooral niet laten. Daarna reed ik door naar de Action. Ik had wit A4 papier nodig voor de printer en ik kocht eindelijk ruitenwisservloeistof. De laatste keer had ik er water in gedaan, maar aangezien het nog kan gaan vriezen de komende tijd, neem ik liever geen risico’s. Daarna reed ik even door naar de Lidl. Ik parkeerde mijn auto, gooide per ongeluk veel te veel geld in de parkeerautomaat en besloot daarom eerst even naar de kerk te lopen om een kaarsje te branden.

Toen ik bij de kerk aankwam kwamen er net een paar mensen naar buiten. “Het gebed is net afgelopen”, zei een oudere vrouw tegen me. Ik vroeg haar om wat voor gebed het ging en wat blijkt? Iedere vrijdag om 12:00 uur wordt hier in de kerk het Coventry gebed gebeden.

Het Coventry gebed voor Vrede en Verzoening is na de 2e Wereldoorlog ontstaan in de Engelse stad Coventry, waar in november 1940 tijdens het bombardement op de stad ook de St. Michael kathedraal verwoest werd. De inwoners van Coventry, die na het Duitse bombardement op hun stad en de verwoesting van hun kathedraal weigerden zich te laten meeslepen in de orgie van wraak en geweldsdenken die Europa in de jaren daarna in de ban hield, zochten contact met verwoeste Duitse steden zoals Kiel, Dresden en Berlijn. Zo ontstond het initiatief tot een voortdurend gebed voor Vrede en Verzoening. 

Inmiddels doen 160 kerken over de hele wereld mee aan deze beweging. In deze kerken wordt iedere vrijdagmiddag om 12.00 uur het Coventry gebed voor Vrede en Verzoening gebeden, waardoor mensen zich over de hele wereld met elkaar verbonden weten. In Nederland zijn de deelnemers de Laurenskerk (Rotterdam), de kerk aan het Bezuidenhout (Den Haag), de Abdijkerk (Middelburg), de Lebuinuskerk (Deventer), de Stevenskerk (Nijmegen), de Walburgiskerk (Arnhem), de Catharinakerk (Doetinchem), de marinebasis in Den Helder en dus de Johannes de Doper Kerk in Wageningen.  Doesburg (Martinikerk) en Londen (Austin Friars) bereiden zich voor om van start te gaan. Bron: RK Wageningen.

Ik ben zelf niet gelovig in de zin dat ik een traditioneel geloof aanhang, maar ik vind dit wel erg mooi en waardevol. Dat er op een vast moment op zoveel verschillende plekken gebeden wordt. Ik ga binnenkort eens kijken hoe dat gaat en of het wat voor mij is.

Wonder boven wonder, we blijven een beetje in de kerkelijke sfeer, hield ik het vol om de hele middag op te blijven. Met moeite, maar het lukte. Ik voel me nog steeds niet tof. Lichamelijk tenminste. Mijn hoofd doet het uitermate goed op het moment! Mijn maag blijft echter nog een beetje overstuur. Gelukkig al minder erg dan gisteren. Morgen hoef ik niet veel te doen en zondag helemaal niets. Ik heb echt behoefte om even een hele dag bij te komen. Een hele dag in bed te blijven liggen en even wat extra uitrusten. Laat ik dat morgen over overmorgen dan ook maar eens doen.

Het is alweer vrijdagavond en dus wens ik jullie allemaal een heel goed weekend. ♥

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik zocht de juiste woorden, maar vond ze niet.
  Beeld je een 59-jarige Belg in met kalende schedel die blij is dit logje te kunnen lezen.

 2. Lot schreef:

  Bijzonder verhaal.
  Ik ben ook nogal ongelovig maar kon iemand toch blij maken door hem te vertellen dat ik op zijn partij had gestemd bij de gemeenteraad verkiezingen. Was voor mij de beste keuze, de onafhankelijke partij was te gericht op veranderingen en ik ben juist hier komen wonen voor de rust en continuiteit

 3. Evelyne schreef:

  Geniet maar even van een rustig weekend! Dit heb je verdient. Fijn weekend!

 4. mariellemarielle schreef:

  Wat mooi dat gebed, zoiets kan echt verbinden!

  Fijn dat je in staat was wat te kunnen ondernemen. Ik hoop dat je een goede dag gehad hebt.

  Lieve groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.