23 januari 2018

Eigenlijk heb ik allang niets meer te melden. Het is iedere dag een beetje van hetzelfde. Iets beter. Iets slechter. Iets beter. Iets slechter. Vandaag gelukkig weer iets beter. Nog steeds wel veel pijn. Morgen nog een dag flink bijkomen en dan hopen dat ik donderdagochtend fit genoeg ben voor yoga. Fit als in niet teveel pijn hebben.

Vanmiddag moest ik een verwijzing bij de huisarts ophalen. Dit vergat ik en in plaats daarvan zat ik bij de kapper. Even ontspannen. Hoofdmassage, dooie punten eraf, klaar. Ik had mazzel. Er was een actie. Ik kreeg gratis een shampoo t.w.v. โ‚ฌ 20,- mee. Een shampoo t.w.v. โ‚ฌ 20,-. Er waren tijden dat ik dit ook aan shampoo uit durfde te geven. Nu niet meer. Tegenwooedig ben ik voor โ‚ฌ 2,- klaar. Repair shampoo van Cien, het huismerk van de Lidl. Supergoede shampoo! Aanrader en niet op dieren getest.

Afgelopen weekend keek ik op Netflix de documentaire “Unrest”.

Jennifer Brea studeert psychologie aan de universiteit van Harvard. Ze staat op het punt met de liefde van haar leven trouwen. Maar dan krijgt ze een mysterieuze koorts die haar verplicht in bed te blijven. Wanneer de artsen vertellen dat het allemaal ingebeeld is besluit ze haar camera op zich te richten om de verwoestende symptomen te documenteren. Op zoek naar antwoorden ontdekt Jennifer een verborgen wereld van miljoenen mensen die thuis in hun slaapkamer moeten blijven ten gevolge van ME (myalgische encefalomyelitis), algemeen bekend als het chronisch vermoeidheidssyndroom. Samen moeten Jen en haar nieuwe echtgenoot Omar een manier vinden om een leven op te bouwen en te vechten voor genezing.

Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn, waaronder artsen nota bene, die zeggen dat ME niet bestaat. Dat het allemaal tussen de oren zit. Het is van God los.

 

 

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Je hebt toch weer wat te melden ๐Ÿ™‚ en …het is gewoon al fijn om even te lezen van/over je!
  Wat heerlijk zeg dat je jezelf even hebt laten verwennen bij de kapper!
  Ik hoop echt dat je je wat beter gaat voelen en dat je in elk geval kunt gaan donderdag!

  Interessante docu!! Echt erg ja dat het nog steeds vaak niet serieus genomen wordt!! Ik heb van een aantal mensen gelezen die het AIP dieet deden en er echt baat bij hadden. Het is gewoon een serieuze ziekte!!

  Fijne avond en take care

  x

 2. mariellemarielle schreef:

  ps, hoe gaat het met je vader?

  1. Marion schreef:

   Ja, ik zal even een update geven. Valt niet zo heel veel te melden, maar er vroegen meer mensen naar. โ™ฅ

   1. mariellemarielle schreef:

    fijn!

 3. Alice schreef:

  Ik hoop niet dat je het verkeerd opvat, maar je tovert vaak wel een lach op mijn gezicht met de manier waarop je schrijft. Laatst nog met ‘Doe mij maar Henk’ En nu weer met ‘… in plaats daarvan zat ik bij de kapper’ Geweldig. Voor jou is het verre van grappig allemaal, maar ik wilde je toch even laten weten dat je mij geregeld aan het lachen maakt.
  Ik hoop dat je je donderdag weer goed genoeg voelt om naar yoga te gaan, want dat blijkt wel echt een schot in de roos te zijn voor jou toch.

  Veel sterkte en liefs,
  Alice โค

  1. Marion schreef:

   Haha, nee, dit vind ik leuk om te lezen. Het is wel een beetje wat mij overeind houdt. Humor met een beetje ironie die niet doorschiet naar sarcasme. Precies goed ๐Ÿ˜‰

 4. chucky1012 schreef:

  Wauw…
  Dat is de hoofdprijs voor een fles shampoo.
  Het is mooi en goed om jouw blog te kunnen lezen.
  Want mensen moesten eens goed weten wat voor ziektes er zijn en hoe men zich kan voelen.
  Ben benieuwd hoe het met je vader gaat…..

  Knuffels en een fijne dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Ja, denk dat ik hem maar snel op marktplaats zet. Daar koop ik dan wel wat leuks voor! Too much voor een beetje zeep!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.