26 januari 2018

on

Vandaag was het dan eindelijk zover. Hoewel ik van plan was niets te gaan doen, behalve de cavia’s verzorgen, een pakketje inpakken en wegbrengen en een paar boodschappen doen, eindigde ik zowaar in de stad. Ik had een bezoekje aan de snuffelwinkel, geen idee hoe de winkel in het echt heet, al heel lang op de agenda staan. Kan wel een jaar geleden zijn dat ik er voor het laatst was. Ik heb uiteraard even heerlijk gesnuffeld en kocht voor € 15,- snuisterijen. Wat hout, takjes, bakjes, katoenen lint, gedroogde lavendel en twee schaaltjes. Hier ga ik de komende dagen wat leuks van proberen te maken. Bezigheidstherapie, zullen we maar zeggen. Even wat anders dan alleen maar kopen en verkopen. Dat begint een beetje saai te worden. Ik heb zin om een keer iets zelf te maken. We gaan het zien.

Vanochtend was er wederom een artikel over vrouwen die dik (en dus ongezond) zijn. Het blijft me verbazen hoeveel er op dit soort artikelen gereageerd wordt en ook hoe heftig de reacties zijn. De droeftoeters die gaan schelden en beledigen, die lees ik niet eens meer. Ik ben en blijf wel verbaasd over hoe mensen altijd maar de gezondheid, of liever gezegd het gebrek daaraan, van dikke mensen aanhalen. Ik wéét dat er gezondheidsrisico’s aan dik zijn zitten. Dat weten we allemaal. Net als mensen die roken, krijgen ook dikke mensen waarschuwingen als het op hun gezondheid aankomt. Het is alleen een wereld van verschil als je de manier waarop bekijkt en ik blijf me afvragen waar ‘m dat in zit. Is de afkeer van dikke mensen echt zo groot? En als dat zo is, wordt het dan niet eens tijd om dat dan maar gewoon eerlijk te zeggen en je niet te verschuilen achter een gezondheidsverhaal? Want over mijn gezondheid hoeft niemand zich druk te maken. Mijn gezondheid sucks. Over dat ik door mijn overgewicht misschien wel 10 jaar eerder doodga, daar hoeft ook niemand over te beginnen. Sterker nog, als je dat doet, eet ik er waarschijnlijk in een rap tempo nog 10 of 20 bij, want we weten allemaal dat ik nu niet echt opzie tegen de dood. Hoe fanatieker mensen zijn, hoe meer anti-dik mensen zijn, hoe trotser ik word op mijn extra kilo’s.

Maar zonder dollen, hou er gewoon mee op. Er zijn dikke mensen, dunne mensen en mensen die er tussenin zitten en we hebben allemaal recht op een plekje op deze aarde. Jij net zoveel als ik. Basta. Of pasta! Met lekker veel geraspte kaas erover. Mmmmm!

Mensen, het is zover. Ik ben 40 en ga met stukjes hout en gedroogde lavendelblaadjes fröbelen. Hoe heeft het ooit zover kunnen komen? Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne avond en een relaxt weekend. ♥

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Succes met fröbelen!
  Dik/dun….liet iedereen elkaar maar in zijn/haar waarde dat is het voornaamste en gezondheid is niet af te lezen aan het aantal kilo’s!
  fijne dag

  1. Marion schreef:

   Vandaag wéér naar het fröbelwinkeltje geweest. Me goed voelen kost wel veel geld! 😉

 2. Hermie schreef:

  Hoi Marion
  Heftige reacties schijnen tegenwoordig er bij te horen. Is natuurlijk ook heel makkelijk op social media.
  Deze mensen zullen, in het algemeen, nooit op iemand af durven lopen om het recht in het gezicht te zeggen.
  Ik denk altijd maar, misschien leef ik wel 10 jaar korter omdat ik wat zwaarder ben, maar dergelijke gasten leven 20 jaar korter vanwege alle frustraties die ze blijkbaar hebben
  hoop dat je een heerlijke fröbeldag zal hebben 😉

  1. Marion schreef:

   Jaaaaaa! Wij kunnen praten 🤗

 3. Bee schreef:

  Serieus? Zijn dikke mensen nog steeds een issue in ’t hoofd van het gepeupel?
  Ik lees eerlijk gezegd nooit artikelen over overgewicht – hoe zeer t me ook aan gaat. Dat t ongezond is wordt me hier ook wel duidelijk wanneer de lift stuk is, wanneer de bus bijna voor m’n neus wegrijdt, wanneer m’n ribben zeer doen als ik heb ‘besloten’ op mijn buik (plus voorgevel) te slapen.. Dat mensen er dan nog een schepje bovenop doen (‘pun intented’) werkt -zoals je zegt- alleen maar mee aan het probleem. Ik trek me er zelf redelijk weinig van aan – al kan ik me er nog wel eens flink aan storen dat men er bij het zien van mijn omvang maar meteen vanuit gaat dat ik lui ben, te veel en te vet eet en vies ben van de sportschool (oké, die laatste moet ik toch toegeven.. 0=) )… Achja, wat vooroordelen betreft ben ik goed bedeelt.

  Hebben die oordelende mensen nog nooit gehoord van nadenken of zo? Ach.. oordelen is makkelijker! (en dat is pas lui) 😉

  1. Marion schreef:

   Wat me wel deugd doet is dat ik nu weet dat hoe meer mensen oordelen, hoe slechter ze zich voelen. Dus, what goes around comes around en hopelijk leren ze ooit dat het veel toffer voelt om anderen te complimenteren. 🙂

   1. Bee schreef:

    Daar zeg je me wat.. De waarheid als een koe. Ik bedenk me nu dat als men al zo hard oordeelt over vreemden, ze wellicht nog gemener zijn tegenover zichzelf. Wellicht verdienen zij ook wel een bemoedigend woordje.. ’t Kost me in zulke gevallen alleen iets meer moeite 😉

 4. Je toont ons toch het resultaat van je knutselwerk?
  En dat gedoe over dik en dun… Mochten we te kiezen hebben waren we allemaal Ken of Barbies. Helaas hebben we het niet in de hand en moeten we ons neerleggen met wat de natuur ons geeft.

  1. Marion schreef:

   Jazeker! Ik heb al aardig wat dingetjes bij elkaar gevonden. Nu nog wat moois ervan maken. Ik hoop ook een eigen header te maken de komende dagen. Is toch wel leuk om weer een eigen foto boven de blog te hebben!

   Ja, vroeger had ik zeker voor Barbie gekozen, maar vandaag de dag ruil ik mijn eigen lichaam voor geen goud meer in! Dat is wellicht het voordeel van zo lang ertegen vechten. Wie weet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.